Η ένσταση του Παναθηναϊκού, τα έσοδα και η νέα κλήρωση

Η ένσταση του Παναθηναϊκού, τα έσοδα και η νέα κλήρωση

Ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός κάνει ένσταση και δικαιωθεί, δεν είναι βέβαιο ότι θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο ρόλος των εσόδων, η πιθανή νέα κλήρωση και το προσωρινό στοπ για το Κύπελλο!

Πολύς λόγος γίνεται από το βράδυ της Πέμπτης για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λαμία και κυρίως για την απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου να μην επιτρέψει να γίνει 4η αλλαγή για τις δύο ομάδες. Ξέχωρα από τον απίστευτο εξευτελισμό της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, που είναι οι βασικοί υπαίτιοι για ό,τι συνέβη, αλλά και την άγνοια του διαιτητή, η κουβέντα έχει πάει στο κατά πόσο οι Πράσινοι θα κάνουν ένσταση, για επανάληψη του αγώνα.

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης για μη σωστή τήρηση των κανονισμών, όπως προβλέπεται. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που οι Πράσινοι σκοπεύουν να το κάνουν αυτό, πέραν του προφανούς, της πιθανής πρόκρισης, έχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Διότι πιστεύουν πως ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, θα αποτελέσει γερή ανάσα για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη υπολογισμοί, πως το ποσό που θα μπει στα ταμεία μπορεί να ξεπεράσει τις 600.000 €!

Ασχετα με αυτό, ωστόσο, οι πιέσεις αυξάνονται και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί που ζητούν να μην γίνει ένσταση επειδή «δεν ταιριάζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού» και άλλα τέτοια μικρής σημασίας, η πλειοψηφία ζητάει να κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας (όταν και λήγει η σχετική προθεσμία) η ένσταση, ώστε ο Παναθηναϊκός να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει στο Κύπελλο τον Ολυμπιακό, τον αιώνιο αντίπαλο.

Ωστόσο, εδώ προκύπτει ένα ζήτημα, που έχει να κάνει συνολικά με την κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Διότι εάν ο Παναθηναϊκός δικαιωθεί στην ένσταση, τότε αυτομάτως θα οριστεί εκ νέου ο επαναληπτικός με τη Λαμία. Αρα προκύπτει μία νέα συνθήκη για τα ζευγάρια του Κυπέλλου. Και αυτό διότι στην κλήρωση δεν μπήκε, έστω ως ακραία πρόβλεψη ή ως αστερίσκος, το «Λαμία ή Παναθηναϊκός». Κάτι που αυτομάτως, σε περίπτωση πρόκρισης των Πράσινων, καθιστά άκυρη ολόκληρη την κλήρωση. Οι οποία θα πρέπει να επαναληφθεί.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «8» του Κυπέλλου, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν 05-07 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 26-28 Φεβρουαρίου. Εντούτοις, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως σε περίπτωση που προκύψει επανάληψη του αγώνα Παναθηναϊκός-Λαμία, θα τεθεί θέμα αναβολής όλων των αγώνων. Καθώς σε περίπτωση πρόκρισης του Τριφυλλιού, θα προκύπτει ζήτημα ακυρότητας της κλήρωσης των ζευγαριών. Η οποία είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί, ώστε να προκύψουν νέα σταυρώματα. Ενώ είναι δεδομένο πως το 5-7 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των προημιτελικών, καθώς είναι απίθανο να έχει διεξαχθεί έως τότε το Παναθηναϊκός-Λαμία, εάν και εφόσον, επαναλαμβάνουμε, κάνει ένσταση η ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου.

Πού καταλήγουμε; Για ακόμη μία φορά, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, αλλά και ο… αδιάβαστος Παπαπέτρου, φρόντισαν να επιβεβαιώσουν ότι το ποδόσφαιρό μας αποτελεί ένα ακυβέρνητο καράβι, που πηγαίνει από ξέρα σε ξέρα. Για ακόμη μία φορά οι παραλήψεις και τα λάθη των διοικούνταν το ποδόσφαιρό μας, εκθέτουν τη χώρα και δημιουργούν χάος. Εως ότου μας κάνουν να συνηθίσουμε στην ανικανότητά τους, θα συνεχίσει να μας προκαλεί εντύπωση. Ούτε τα απλά;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ