Ο μύθος του Τζάμπα

Ο μύθος του Τζάμπα

Ο Βασίλης Δεκάρικος υπερασπίζεται τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που ενώ έχει χαρίσει στην ΑΕΚ προπονητικό κέντρο αξίας 3,5 εκατομμυρίων, κάποιοι κακεντρεχείς σχολιάζουν τα δώρα στην πίτα.

ΕΔΩ στο 10gr υπάρχει δημοκρατία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει τη γνώμη του. Κι όχι μόνο. Αλλά να εκφράζει και τη διαφωνία του. Εγώ λοιπόν, ο Βασίλης Δεκάρικος, διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με τον Λευτέρη Δούκα. Ότι τα δώρα δηλαδή στην κοπή της πίτας της πρωταθλήτριας ΑΕΚ ήταν της πλάκας. Ο πρώτος λαχνός που κέρδισε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Για πόσες μέρες; Για Σαββατοκύριακο; Ή πενθήμερο; Σε ποιο μέρος; Εξωτερικό είναι η Κούβα, εξωτερικό και η Σόφια. Κι αν πρόκειται για Σόφια, με το αεροπλάνο ή με το πούλμαν;

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ κέρδισε ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Για πόσες μέρες; Και σε ποιο μέρος; Ελλάδα είναι η Μύκονος, Ελλάδα είναι και η Σουβάλα στην Αίγινα. Ο Λαμπρόπουλος ήταν διπλά τυχερός. Και ένα χιλιάρικο μετρητά και μια τηλεόραση. Τι τηλεόραση όμως; Έγχρωμη ή ασπρόμαυρη που έχουν ξαναέρθει στη μόδα; Στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Καρβουνίδης κέρδισε μία κρουαζιέρα. Τι κρουαζιέρα όμως; Κρουαζιέρα στη Βαλτική, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, Ρωσσία, Φινλανδία, Γερμανία, Λετονία, Εσθονία; Ή κρουαζιέρα στο Αιγαίο, Πάτμο, Κουσάντασι, μία σύντομη στάση στη Μύκονο και σε τρεις μέρες καθαρίσαμε;

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ήταν τα σχόλια από κάποιους κακεντρεχείς και σχετικά με το χώρο, το προπονητικό στα Σπάτα, όπου τελέσθηκε η κοπή της πίτας. Στο τζάμπα δηλαδή. Με τις καρέκλες του γύφτου, όπως αποκαλούνται οι λευκές πλαστικές, να διακρίνονται στα σχετικά πλάνα. Θα μπορούσαν δηλαδή να είχαν κάνει την εκδήλωση σ’ ένα ξενοδοχείο. Σ’ ένα καλό ρεστοράν. Να βάλουν στα δώρα ένα IPhone XS. Ένα IPad Pro. Να φαίνεται ότι είμαστε στο 2019 κι όχι στο 1970.

ΕΔΩ είναι λοιπόν που σαν Βασίλης Δεκάρικος διαφωνώ. Οι ηγέτες φαίνονται και ξεχωρίζουν στα σπουδαία και στα σοβαρά. Όχι στα δευτερεύοντα. Ο Μελισανίδης άλλωστε το έχει ξεκαθαρίσει: «εδώ δεν κάνουμε επίδειξη πλούτου». Δεν είναι τσιγγούνηδες, όπως θέλουν να τους εμφανίζουν. Νοικοκύρηδες είναι. Δεν τα σκορπάνε τα λεφτά στην ΑΕΚ. Τα διαφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού.

ΤΟ ότι προσφέρει στην ΑΕΚ ο Τίγρης το έχει αποδείξει με έργα. Όχι στα λόγια. Όταν πέρυσι τον Ιούλιο αγόρασε στον πλειστηριασμό το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Τριάμισι εκατομμύρια ευρώ. Το οποίο μέσω δωρεάς θα ανήκει για πάντα στην ΑΕΚ.Όταν το Δεκέμβριο έκανε δωρεά στην Ερασιτεχνική ολόκληρο κτίριο στον Περισσό για τη στέγαση των τμημάτων της.

ΔΕΝ αγγίζουν τον διοικητικό ηγέτη το φθηνό χιούμορ και ο χαρακτηρισμός του Τζάμπα. Κι αν κάνει οικονομία και είναι σφιχτός, δεν το κάνει γιά τον εαυτό του. Το κάνει για την ΑΕΚ. Ο ίδιος την προσφορά του στην ΑΕΚ την έχει αποδείξει. Με τις δωρεές που προαναφέραμε. Που ακόμα κι αυτές οι κακεντρεχείς αμφισβητούν. Ότι είναι με το στόμα κι ότι δεν έχουν γίνει ποτέ. Κάτι που κάποια στιγμή η ίδια η ΑΕΚ οφείλει να τους τρίψει στη μούρη. Η δωρεά του προπονητικού ανακοινώθηκε στις 4 Ιουλίου 2018. Πριν έξι μήνες. Αρκετό χρονικό διάστημα για να έχουν τακτοποιηθεί τα πάντα. Μία κίνηση φτάνει για να βουλώσει μια και καλή όλα τα στόματα. Η συμβολαιογραφική πράξη της δωρεάς. Κι ο μύθος του Τζάμπα καταρρέει οριστικά και αμετάκλητα. Αν δεν το κάνει η ίδια η ΠΑΕ, ένας ρεπόρτερ οφείλει να το κάνει. Γιά την αποκατάσταση της αλήθειας. Πέντε λεπτά δουλειά είναι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ