ΣΟΚ: Όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Σαββίδης έβριζαν χυδαία την Αθήνα και το… σπίτι κάθε Ενωσίτη

ΣΟΚ: Όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Σαββίδης έβριζαν χυδαία την Αθήνα και το… σπίτι κάθε Ενωσίτη

Τα εμετικά, αντεθνικά, συνθήματα που συνόδευσαν την κατάκτηση του κυπέλλου και τα απόνερα τους στον ποταμό του αυριανού ντέρμπι.

Ντέρμπι αύριο. Μια μάχη που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει άλλη διάσταση καθώς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορεί να «συνεταιρίστηκαν» με θέα στην Εξυγίανση αλλά στις κούπες πολύ λογικά είναι… απέναντι. Και αυτή η αντιπαράθεση είναι πλέον… ναρκοπέδιο. Τα όσα συμβαίνουν άλλωστε από τον περίφημο τελικό κυπέλλου του Βόλου (2017) και έπειτα, χρειάζονται μια εγκυκλοπαίδεια για να χωρέσουν, και ένα βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας. Πολλώ δε μάλλον το ματς της Τούμπας που έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και όσα έγιναν στον τελικό του ΟΑΚΑ (2018).

Τεράστια η αντιπαλότητα ανάμεσα στους Δικεφάλους, σε ότι αφορά στο χορτάρι. Μια κατάσταση…τοξική που ξεπερνά την οπαδική αντιπαράθεση (η οποία από θαύμα δεν έδωσε νεκρούς στον Βόλο). Που έχει ποτίσει τα «αποδυτήρια» των δύο ομάδων. Και αυτό δεν το καταλαβαίνεις μόνο στην οργή, όταν οι σφυγμοί «χορεύουν» και προκύπτουν συμπεριφορές που καλά-καλά δεν τις θυμάσαι πάνω στον εκνευρισμό σου. Το αντιλαμβάνεσαι ακόμη περισσότερο στην ευχαρίστηση. Την ώρα που πανηγυρίζεις. Εκεί που δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία.

Τη δικαιολογία που δεν έχουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και ο Γιώργος Σαββίδης για τη συμπεριφορά τους τον περασμένο Μάη, μετά την κατάκτηση του δεύτερου σερί κυπέλλου Ελλάδας. Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη και στα περίφημα επινίκια για τη κούπα. Εκεί όπου τόσο ο γιος του ιδιοκτήτη όσο και ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας όπως ο Πέλκας, ο Πασχαλάκης, ο Λημνιός και ο Κουλούρης ξέφυγαν τραγουδώντας αντεθνικά συνθήματα (για την Αθήνα) αλλά και για το… σπίτι κάθε Ενωσίτη.

Συμπεριφορές που όχι μόνο δεν τιμούν κανέναν αλλά και που έχουν ήδη βάλει φωτιά από τότε για το αυριανό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Διότι από τον τελικό και έπειτα οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν ξανά μπροστά στο κοινό της Ενώσης. Το ματς του πρώτου γύρου έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αύριο είναι η… επιστροφή του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Και μακάρι να πρυτανεύσει η λογική και οι φίλοι της ΑΕΚ να δείξουν ανωτερότητα, για όσα είδαν να συμβαίνουν στη συμπρωτεύουσα πριν από μερικές μήνες.

«Όλη η Αθήνα ενωμένη και από τον ΠΑΟΚ γαμ….» τραγουδούσαν Γιώργος Σαββίδης και παίκτες του ΠΑΟΚ όπως μαρτυρά το βίντεο που ακολουθεί. Με –σχεδόν όλους- τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του Δικεφάλου ενώ βρίσκονται στην οροφή του πούλμαν να το προχωράνε ακόμη περισσότερο. Και να τραγουδούν «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αί γαμ…. ΑΕΚ. Γαμ….. το σπίτι του κάθε Ενωσίτη». Βίντεο που προκαλεί αηδία και που δεν συνάδει ούτε με το fair play, ούτε με τον σεβασμό στον αντίπαλο που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Δε σε αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία εθνικών θεμάτων, οι ύβρεις σε βάρος της Αθήνας προφανώς και δημιουργούν και μια άλλη διάσταση στην υπόθεση. Στέλνουν μηνύματα που δεν θέλει να τα «αποκωδικοποιήσει» κανείς σοβαρός άνθρωπος. Μακάρι λοιπόν να πάνε όλα καλά

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΝ ΧΟΡΩ

ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΒΒΙΔΗ

ΥΓ. Εσείς το ξεκινήσατε…

ΥΓ2. Πάει και το Σάββατο ρε παιδιά. Μπας και πήρατε χαμπάρι τι συνέβη στην Καρδίτσα; Τελείωσε το μελάνι Λαλάκη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ