Η επικοινωνία του ΠΑΟΚ ναρκοθετεί τις προσπάθειες του Σαββίδη

Η επικοινωνία του ΠΑΟΚ ναρκοθετεί τις προσπάθειες του Σαββίδη

Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κάνει τα πάντα για να μην δοθεί η παραμικρή αφορμή στους οπαδούς του να... καταδικάσουν την ομάδα τους, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της ΠΑΕ υποπίπτουν σε συνεχόμενα φάουλ, βάζοντας... φωτιά στον κόσμο του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ έχασε το περσινό πρωτάθλημα από δικά του λάθη. Από τη μία ο «επίσημος χούλιγκαν» που πέτυχε με το ρολό ταμειακής μηχανής τον Οσκαρ Γκαρθία και από την άλλη ο Ιβάν Σαββίδης και η ένοπλη εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο του ντέρμπι με την ΑΕΚ, που έκανε τον γύρο του κόσμου, καθόρισαν ένα πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ πιθανότατα να κατακτούσε. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί από πέρυσι η «Λουτσέσκεια» θεωρεία, πως η «κακή Αθήνα» έκλεψε τον ΠΑΟΚ και ότι ο Δικέφαλος είναι ο πραγματικός κατακτητής του νταμπλ.

Άλλο, όμως, τι μπορεί να ισχυριστεί ο καθένας για να δικαιολογήσει την ανικανότητά του να περιφρουρήσει τους δικούς του οπαδούς, τα δικά του συναισθήματα κι άλλο τι συνέβη στην πραγματικότητα. Με το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΟΚ να κάνει ό,τι μπορεί, για να χαλάσει τα σχέδια του Σαββίδη, για απόλυτη ηρεμία στο ντέρμπι, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.

Για να έχουμε μία ρεαλιστική εικόνα του τι συνέβη πέρυσι, η πραγματικότητα είναι η εξής:

1) Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ βοήθησε την αστυνομία στην ανεύρεση-σύλληψη του σεσημασμένου χούλιγκαν που (από τα επίσημα) τραυμάτισε τον Οσκαρ Γκαρθία, προκαλώντας του ανάλογο τραυματισμό με εκείνον του Ιβιτς στη Λεωφόρο. Βοήθησε στην ανεύρεσή του, επειδή ήξερε ότι αυτός έφταιγε για ό,τι συνέβη και κανείς άλλος. Ασχετα τι ακολούθησε μετά, με το σόου του Κυριάκου και του… Γιώργου Μίνου. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για τα μάτια του κόσμου. Και το έκανε αμήχανα, επειδή ένιωθε (και αποδείχθηκε με τις μεταμεσονύκτιες αποφάσεις) άτρωτος. Αλλά τα λάθη πληρώνονται. Εστω και λίγο…

2) Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Κομίνης και ο βοηθός Κομίνης του έκαναν ό,τι είχαν κάνει στην ΑΕΚ (πάλι) ο Κομίνης με τον βοηθό Ποντίκη, στον τελικό της ντροπής στον Βόλο. Αλλά η εισβολή του Σαββίδη με το όπλο στο γήπεδο πώς να δικαιολογηθεί; Μπαίνει σε οποιαδήποτε πρόταση με λογικά επιχειρήματα; Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που οι ιδιοκτήτες τους ήταν φίλοι, σύμμαχοι, συνέταιροι στην προσπάθεια «κατάληψης» της ΕΠΟ και του ελέγχου του ποδοσφαίρου.

Ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να προστατευθεί από τον… εαυτό του. Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά τους οπαδούς της ομάδας του. Και φοβάται ότι στην έξαρση της έντασης, τους πάθους και της… θερμοκεφαλιάς ορισμένων, μπορεί να γίνει πάλι η ζημιά. Όπως και πέρυσι.

Ακόμη και όσα αστεία επικοινωνεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα πιστά στη γραμμή της ΜΜΕ, κάνοντας σημαία κείμενα που αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποχωρήσει εάν συμβεί το παραμικρό στην Τούμπα, απευθύνονται ξεκάθαρα στους οπαδούς του Δικεφάλου. Στο μυαλό των επικοινωνιολόγων του ΠΑΟΚ, η αναπαραγωγή τέτοιων αστειοτήτων θα… αυξήσει την προσοχή και θα κάνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να είναι διπλά προσεκτικοί.

Ουσιαστικά, όμως, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ναρκοθετούν την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση Σαββίδη, να είναι ήρεμα τα πράγματα. Και οι οπαδοί του Δικεφάλου να είναι μεν φανατισμένοι, αλλά και προσεκτικοί. Με τέτοια επικοινωνιακή επίθεση, το μένος κατά του Ολυμπιακού μεγαλώνει και ένα δίχτυ, όσο ψηλό κι αν είναι, πολύ δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει τον «επικίνδυνο». Αυτόν που μπορεί να κοστίσει στον ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα.

Καλό θα είναι, λοιπόν, οι επικοινωνιολόγοι του ΠΑΟΚ να είναι πιο προσεκτικοί στις «παραγγελιές» που κάνουν στα ΜΜΕ που ελέγχουν. Διότι μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αντίθετα από αυτά που πιστεύουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ