Τόρε Χάνσεν: Ο δασκαλάκος από τη Φέντα στον «πόλεμο» της Τούμπας (pics, vid)

Τόρε Χάνσεν: Ο δασκαλάκος από τη Φέντα στον «πόλεμο» της Τούμπας (pics, vid)

Η επιλογή του Τόρε Χάνσεν για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης, αποτελεί ακόμη μία ανεξήγητη απόφαση του Περέιρα, με τον άπειρο και άνευ διεθνών παραστάσεων Νορβηγό διαιτητή, να παίζει απόψε το πιο δύσκολο παιχνίδι της καριέρας του!

Η καλή μας η ΚΕΔ έκανε πάλι την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Εβαλε έναν δάσκαλο, για να κάνει ησυχία η τάξη, να μην πετάνε χαρτάκια ο ένας στον άλλον. Και να κυλήσει το μάθημα ομαλά. Αλλο, όμως, η τάξη ενός σχολείο, από την οποία έχει εμπειρία ο Τόρε Χάνσεν κι άλλο η… αταξία ενός ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη στην Τούμπα.

Ο 41χρονος Νορβηγός διαιτητής είναι ακόμη μία αμφιλεγόμενη και εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή από πλευράς ΚΕΔ. Ενας εξαιρετικά άπειρος και χαμηλού επιπέδου διαιτητής, ο οποίος έρχεται να διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι μίσους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενας ματς που χωρίζει στη μέση μια πόλη και που, όποια κι αν είναι η βαθμολογική θέση των «μονομάχων», το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικό.

Ο 41χρονος (06/02/1978) διαιτητής από το νορβηγικό χωριό Φέντα των 404 κατοίκων, δεν έχει εμπειρία και παραστάσεις ανάλογες με την ηλικία του. Με μεγαλύτερη στιγμή της διαιτητικής καριέρας του να είναι ο τελικός του κυπέλλου Νορβηγίας του 2016 (Κόνγκσβινγκερ-Ρόζενμποργ 0-4). Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε κορυφαίος διαιτητής στη χώρα του, χωρίς ωστόσο αυτό να του δώσει ώθηση στην UEFA, καθώς ποτέ δεν ανελίχθηκε έστω έως τη 2η κατηγορία διαιτητών.

Συνολικά στην καριέρα του ο Χάνσεν έχει σφυρίξει σε συνολικά 30 παιχνίδια ως διαιτητής FIFA, χωρίς ποτέ να διαιτητεύσει αγώνα ομίλων του Europa League, του Champions League ή κάποιας μεγάλης εθνικής διοργάνωσης. Κυρίως διεύθυνε παιχνίδια ομάδων Κ19 και Κ20, έχει μόλις 1 παρουσία σε αγώνα Προκριματικών του Μουντιάλ (31/08/2017, Ελβετία-Ανδόρρα 3-0), 1 σε αγώνα β’ γύρου προκριματικών Champions League (19/07/2016, Ερυθρός Αστέρας-Βαλέτα 2-1) και 6 σε επίπεδο προκριματικών Europa League!

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία 2ετία έχει διευθύνει μόλις 4 διεθνή παιχνίδια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνονται, ούτε πολλά ούτε ιδιαιτέρως σημαντικά ή δύσκολα, καθώς αφορούν 2 ματς προκριματικών Europa League, 1 διεθνές φιλικό και 1 ματς Youth League. Ενώ τελευταίο του παιχνίδι εκτός Νορβηγίας ήταν στην… Αίγυπτο, πριν από 1,5 μήνα. Αναλυτικά:
* 13/07/2017 Βάλουρ Ρέικιαβικ-Ντομζάλε 1-2 (Προκρ. Europa League 2017-18)
* 27/07/2017 Ντιναμό Βουκουρεστίου-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (Προκρ. Europa League 2017-18)
* 27/03/2018 Πολωνία-Ν. Κορέα 3-2 (διεθνές φιλικό)
* 12/12/2018 Μάνσεστερ Σίτι-Χόφενχαϊμ 2-1 (Youth League 2018-19)
* 08/01/2019 Αλ-Μάσρι-Πάιραμιντς 3-3 (πρωτάθλημα Αιγύπτου)

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χάνσεν είχε όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκε 112 φορές (17 γκολ) με τη φανέλα της νορβηγικής Μανταλσκαμεράτενε. Επίσης, είχε συμμετοχές σε ερασιτεχνικές ομάδες της Αγγλίας (Γουόρκσοπ Τάουν, Όσετ Τάουν) και το 2004 δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς στη Σέφιλντ Γουέντνσντέι, ενώ το 2008, όταν και σταμάτησε την ποδοσφαιρική καριέρα του σε ηλικία  27 ετών, έγινε αρχικά βοηθός και εν συνεχεία πρώτος προπονητής (για μία χρονιά) της Μανταλσκαμεράτενε.

Τα πρώτα του παιχνίδια στη διαιτησία τα διηύθυνε το 2006, το 2011 έγινε διαιτητής πρώτης κατηγορίας στη Νορβηγία και δύο χρόνια μετά πήρε το σήμα της FIFA.

Η ζωή στο χωριό του, όπου διδάσκει, δεν έχει συγκινήσεις. Κυρίως, επειδή ακόμη και όσοι του τηλεφωνούν στο σταθερό για παράπονα, τα… χώνουν σε άλλον Τόρε Χάνσεν. Εναν άσχετο με τη διαιτησία κάτοικο της Φέντα, που έχει την ατυχία να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον «άρχοντα» του σημερινού ντέρμπι και να υπάρχει ο αριθμός του στον τηλεφωνικό κατάλογο!

Βεβαίως και ο Χάνσεν έχει δεχθεί απειλές. Μετα από ένα παιχνίδι Στρόμσγκοντσετ-Ρόζενμποργκ, προκάλεσε σάλο με τις αποφάσεις του. Στη διάρκεια του αγώνα απέβαλλε άδικα τον Νίκι Μπίλε Νίλσεν των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα ο Δανός επιθετικός να σκίσει τη φανέλα από τα νεύρα του, βγαίνοντας από το γήπεδο. Ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης, δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. «Δέχτηκα ένα SMS που έγραφε πως έχω ακόμα 24 ώρες ζωής. Το μήνυμα το έστειλε ένα άτομο που ήταν πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ. Το ποδόσφαιρο προκαλεί δυνατά αισθήματα αλλά αυτή τη φορά ξέφυγε», εξήγησε όταν η αστυνομία είχε ήδη συλλάβει τον αποστολέα!

ΥΓ. Είναι σαφές ότι ο Περέιρα προσπαθεί με τις επιλογές του να δείξει στο ελληνικό κοινό και τι ομάδες, ότι υπάρχουν και χειρότερα. Ότι και οι ξένοι διαιτητές κάνουν σοβαρά λάθη. Αλλά νομίζει ότι απευθύνεται σε «φυτά». Διότι τα μεγάλα λάθη φέτος τα έχουν κάνει κάποιοι απίθανοι που έχει επιλέξει ο αρχιδιαιτητής από Δανίες, Φινλανδίες άλλες παγκοσμίου επιπέδου ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΡΕ ΧΑΝΣΕΝ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ