Η μέρα της πράσινης μαρμότας v2.0

Η μέρα της πράσινης μαρμότας v2.0

Τα χρέη χάρη κυρίως στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ έχουν μειωθεί, ωστόσο αν ο Παναθηναϊκός δεν εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για να «σβήσει» την ποινή αποκλεισμού, θα παραμείνει για ακόμη δύο χρόνια στο ίδιο σημείο - μηδέν.

Από το καλοκαίρι του 2010, όταν ο τότε νταμπλούχος Παναθηναϊκός έμπαινε στη δεύτερη φάση της «πολυμετοχικότητας» που έμελλε να συνοδευτεί από τη δεύτερη φάση των διαπληκτισμών στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο μεταξύ των παραγόντων που κινούσαν τα νήματα, το Τριφύλλι περνά μια παρατεταμένη κρίση.

Εφέτος συμπληρώνονται αισίως εννέα χρόνια από εκείνο το καλοκαίρι, στο οποίο ξοδεύτηκαν τα τελευταία «πολυμετοχικά» εμβάσματα και από τη στιγμή που ουδέποτε συμφωνήθηκε ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο, ουσιαστικά αυτό που έγινε ήταν να αυξάνεται σταδιακά το χρέος της πράσινης ΠΑΕ. Και μαζί με τα χρέη, συσσωρεύονταν και τα προβλήματα χρόνο με τον χρόνο.

Η ήττα από τον Πανιώνιο έφερε ένα νέο ξέσπασμα στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι βλέπουν ακόμη έναν χρόνο «υπομονής» να κυλάει ανούσια με την ευθύνη πια να βαραίνει αποκλειστικά τους διοικούντες και όσους τους κρατούν στη θέση τους.

Το να γίνει ακόμη ένας απολογισμός των πεπραγμένων της διοίκησης Αλαφούζου δεν έχει κανένα νόημα, καθώς τα πάντα έχουν αναλυθεί και απαντηθεί από τις (μη) πράξεις της Πράσινης διοίκησης.

Οπως είχε φανεί και στην πρώτη περίοδο της διοίκησης Αλαφούζου, μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε μεν από το μάζεμα των οικονομικών, ωστόσο διατηρούσε πάντα κάποιο όραμα που ταίριαζε με το DNA του συλλόγου και συνοδεύτηκε από την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδας το 2014.

Αυτό που συνέβη έκτοτε όμως, αποτελεί τη μεγαλύτερη κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου, που δύσκολες στιγμές είχε περάσει πολλές και στο παρελθόν. Ωστόσο πάντοτε έβρισκε τον δρόμο του. Και κυρίως, πάντοτε είχε τον τρόπο να διατηρεί ζεστό τον κόσμο του.

Από το φθινόπωρο του 2017 όμως, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει έναν κατήφορο πρωτόγνωρο σαν καράβι ακυβέρνητο στη φορτούνα που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βουλιάξει.

Πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, μπήκε στη ζωή του Τριφυλλιού ο Ταϊλανδός μπρόκερ Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκε και το πρότζεκτ του Athens Alive με μπροστάρη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος στο μεσοδιάστημα ανέλαβε τις τύχες του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Και οι δύο προοπτικές συνέβαλλαν στο να μετριαστούν οι αντιδράσεις για τη ντροπιαστική μη αδειοδότηση, για την ευρωπαϊκή τιμωρία και για το -6 με το οποίο ξεκίνησε την εφετινή χρονιά στη Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός. Μια χρονιά με απαγόρευση μεταγραφών και ρόστερ που θυμίζει μικρομεσαία επαρχιακή ομάδα.

Ακόμη κι έτσι, το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τα πιτσιρίκια απ’ τις ακαδημίες έφεραν ένα δείγμα ζωής στον πράσινο πλανήτη. Δείγμα ζωής που εξαφανίστηκε σταδιακά, καθώς ουδείς μπόρεσε να το υποστηρίξει και να χτίσει πάνω του.

Τα χρέη χάρη κυρίως στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ έχουν μειωθεί, ωστόσο αν ο Παναθηναϊκός δεν εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για να «σβήσει» την ποινή αποκλεισμού, θα παραμείνει για ακόμη δύο χρόνια στο ίδιο σημείο – μηδέν.

Εκτός κι αν η εξαφανισμένη διοίκηση ξεφουρνίσει ένα νέου τύπου «παραμύθι» με κάποιον πρίγκιπα ή κάποιον επενδυτή που βρίσκεται κάπου στο δρόμο, σαν κι αυτά που… κοίμισαν το κοινό της ομάδας αυτή τη μαύρη δεκαετία από το 2010 και ένθεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ