Ραζβάν Λουτσέκου: Ενας κοινός μαχαλόμαγκας (vidς)

Ραζβάν Λουτσέκου: Ενας κοινός μαχαλόμαγκας (vidς)

Η κάμερα συνέλαβε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιτίθεται σε Κόρμπο, Μανιάτη με ύβρεις και χειρονομίες. Ο Σκουλάς θυμήθηκε αυτή τη φορά να γράψει ό,τι... ξέχασε από το «ντου» που του είχε κάνει -με τους ίδιους φουσκωτούς- στην Τρίπολη ο Ρουμάνος; Πόσο ακόμη θα τον ανέχονται διαιτητές, εισαγγελείς, το ίδιο το ποδόσφαιρο;

Κάθε φορά που μιλάει, ντροπιάζει το άθλημα που υπηρετεί. Βρομίζει κάθε έννοια ευ αγωνίζεσθαι, καταπατά κάθε μορφή συναδελφικότητας, ισοπεδώνει το προφανές, λασπολογεί και υβρίζει αδιακρίτως, δίχως κανείς να τον βάζει στη θέση του. Κάνει ακραίους, χυδαίους παραλληλισμούς, χρησιμοποιώντας ακόμη και τον Χίτλερ. Δίχως κανείς αρμόδιος να του επιστρέφει τον οχετό που αναδύει κάθε του λέξη, κάθε επαίσχυντη, γεμάτη βωμολοχίες και «ανάθεμα» δημόσια τοποθέτησή του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μια σπάνια καρικατούρα του ποδοσφαίρου. Που τα βλέπει όλα όπως θέλει και όταν γουστάρει, κάνει και τον κοινό τραμπούκο, παρέα με τους «φουσκωτούς» συνοδούς του, προπηλακίζοντας διαιτητές και αθλητές. Χωρίς κανείς να τον εμποδίζει ή να τον τιμωρεί. Και επειδή μεγάλωσε, πια, δεν αλλάζει συνήθειες. Αντιθέτως, γίνεται χειρότερος. Διαλύοντας το κοντέρ της γραφικότητας, αλλά και της «επικινδυνότητας». Διότι αυτά που κάνει και λέει, κάποιες φορές είναι απλά γραφικά και γελοία, άλλες φορές γίνονται επικίνδυνα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στην Τούμπα, όρμισε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο στον αγωνιστικό χώρο. Όχι για να πανηγυρίσει την πρόκριση της ομάδας του, αλλά για να κάνει αυτό που τον χαρακτηρίζει, πλέον, ως άνθρωπο και ως προπονητή: Να βρίσει, να απειλήσει. Ξεκίνησε το «πέσιμο» του από τον Παναγιώτη Κόρμπο. Εφτασε κοντά του (τρέχοντας!) και του «είπε» τα δικά του. Ως πρώτος μαχαλόμαγκας. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Αφού τον τράβηξαν οι δικοί του, εν συνεχεία επιτέθηκε στον Γιάννη Μανιάτη (πάλι… τρέχοντας).

ΤΟ… ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΣΕ ΚΟΡΜΠΟ, ΜΑΝΙΑΤΗ

Αλλά το ρεσιτάλ αμετροέπειας του Λουτσέσκου έχει κι άλλους σταθμούς. Με σημαντικότερο όλων, έναν; Στις 13 Ιανουαρίου 2019, στο ημίχρονο του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έδειξε για ακόμη μία φορά τον… αδαμάντινο χαρακτήρα του, με αφορμή την ακύρωση γκολ του Μπίσεσβαρ, σε ένα απόλυτα οριακό οφσάιντ. Μόλις ο διαιτητής Σκουλάς (τι σύμπτωση…) σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο τεχνικός του Δικεφάλου, έφυγε μαινόμενος από τον πάγκο του και επιτέθηκε λεκτικά και σπρώχνοντας τον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης, Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο. Τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ ακολούθησαν σε ανάλογο ύφος και ένταση  ο Team Manager του Δικεφάλου, Παντελής Κωνσταντινίδης, ο υπεύθυνος δημοσίων και διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρώην διεθνής βοηθός, Δημήτρης Σαραϊδάρης, ενώ στον προπηλακισμό συμμετείχαν και ορισμένοι μεγαλόσωμοι τύποι, με διακριτικά του ΠΑΟΚ (σ.σ. οι οποίοι διακρίνονται και στα περιστατικά με Κόρμπο, Μανιάτη, αυτή τη φορά με… κατευναστικό ρόλο)!

Ω του θαύματος, ο Σκουλάς, ο ίδιος διαιτητής που βρέθηκε χθες το βράδυ στην Τούμπα, έκανε κάτι το απίστευτο, έως και «ύποπτο» μετά το επεισόδιο της Τρίπολης, που πήρε μεγάλες διαστάσεις. «Ξέχασε» να γράψει για την επίθεση που δέχθηκε από τους Θεσσαλονικείς ο ίδιος και ο βοηθός του. Με αποτέλεσμα ο Λουτσέσκου και οι συνοδοί του να  μην τιμωρηθούν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Προφανώς αυτά είχε στο μυαλό του διαιτητής από τον Βόλο και μπερδεύτηκε στις υποδείξεις του…

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Οσο για τον Λουτσέσκου; Όπως δεν τιμωρήθηκε μετά την Τρίπολη, έτσι δεν θα τιμωρηθεί ούτε τώρα. Ούτε για τις On camera και σε ζωντανή σύνδεση χυδαιότητες, ούτε για την επίθεση σε Μανιάτη, Κόρμπο, ούτε βεβαίως για τα όσα λέει στις συνεντεύξεις Τύπου, τροφοδοτώντας μίσος ένα κοινό «φυτών», που τον χειροκροτεί και του θέτει ερωτήσεις που το μόνο που κάνουν είναι αν φουντώνουν τον φανατισμό και να προκαλούν βία. Συνεπικουρούμενος τις περισσότερες φορές και από τον άκρατο ναρκισσισμό ενός άπειρου, αμετροεπούς και επικίνδυνου, κάθε φορά που προβαίνει σε δημόσια τοποθέτηση παράγοντα, όπως ο Γιωργάκης Σαββίδης.

Και στους δύο, λοιπόν, αφιερωμένο το παρακάτω τραγούδι της Σωτηρίας Μπέλλου, σε στίχους του μεγάλου μας τραγουδοποιού, Βασίλη Τσιτσάνη… Με τη βασική απορία που προκύπτει, να είναι μία:  Πόσο ακόμη θα  ανέχονται περιπτώσεις Λουτσέσκου διαιτητές, εισαγγελείς, το ίδιο το ποδόσφαιρο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ