Η απόφαση για την κάρτα υγείας και η αγωνία του Γκαγκάτση

Η απόφαση για την κάρτα υγείας και η αγωνία του Γκαγκάτση

Την ώρα που οι Λαλάκηδες των κατευθυνόμενων ΜΜΕ κρύβονται στο καβούκι τους και σιωπούν ένοχα για τα απανωτά σκάνδαλα που βγαίνουν στον αφρό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα από τα διαχρονικά “εργαλεία” του συστήματος βρίσκεται και πάλι στη... σέντρα.

Ο άνθρωπος που επιβιώνει στον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σαν τις κατσαρίδες μετά από πυρηνικό πόλεμο, γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τον τρόπο να πλευρίζει το κατάλληλο και διαθέσιμο ισχυρό πορτοφόλι της πιάτσας, ο άνθρωπος που επέστρεψε στην καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης ως διευθύνοντας σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας, ο Βασίλης Γκαγκάτσης αυτοπροσώπως, περιμένει με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της “κάρτας υγείας”.

Ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Χαράλαμπος Τζώνης, ήταν καταπέλτης για τον εμπνευστή της περίφημης “κάρτας υγείας”, που ζημίωσε την ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ και στην αγόρευσή του τον περασμένο Νοέμβριο είχε στήσει στον τοίχο τον Βασίλη Γκαγκάτση χαρακτηρίζοντάς τον “ιθύνοντα νου” του σκανδάλου και προτείνοντας την ενοχή του πρώην προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας, τον οποίο επανέφερε στο προσκήνιο η δήθεν εξυγίανση.

Στην αγόρευσή του ο κ. Τζώνης απλοποίησε τα πράγματα δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πως λειτούργησε το σύστημα στη συγκεκριμένη υπόθεση: “Είχε πλήρη γνώση ότι δεν θα μπορούσε να πάρει άδεια. Γκαγκάτσης και Σιντόρης ήταν δικηγόροι και προέταξαν το ευτελές κατά τη γνώμη μας, πρόσχημα της υγείας των αθλητών. Είναι εντυπωσιακό ότι στη συνεδρίαση του Μαϊου του 2005 που αποφασίστηκε η σύμβαση, δεν ειπώθηκε τίποτα για τους οικονομικούς όρους ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν συμμετείχε η επιτροπή προμηθειών και η νομική υπηρεσία. Προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία η ΕΠΟ προχώρησε στη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία. Σε κανένα συμβούλιο δε, δεν αναφέρθηκε ούτε το όνομα της άλλης εταιρίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Είναι λοιπόν, δεδομένη η στενή σχέση της εταιρίας με την ΕΠΟ, πριν από την υπογραφή της σύμβασης”.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας κ. Τζώνης πρότεινε την ενοχή για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για εννέα πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, καθώς και για τέσσερα στελέχη της συμβαλλόμενης στην “αμαρτωλή” σύμβαση εταιρείας Opentex – PC Systems. Η πρόταση του εισαγγελέα δε δεσμεύει την έδρα, της οποίας προεδρεύει ο κ. Κακαβιάς, ωστόσο είναι ενδεικτική.

Μπορεί να πέρασαν 14 χρόνια από την υπογραφή της αμαρτωλής σύμβασης, ωστόσο έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης (https://www.tanea.gr/print/2018/11/16/sports/ta-dekatria-lfxronia-fagouras/)

Η εισαγγελική πρόταση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως διατυπώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι ενοχή για εννέα πρώην στελέχη της ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα για τους πρώην προέδρους της ομοσπονδίας Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς και των πρώην μελών της ομοσπονδίας Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζου και Καραμελίδη. Από την πλευρά της συμβαλλόμενης εταιρείας ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για τους Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνο Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη και Κωνσταντίνο Βουρδάκη.

Αντιθέτως ο κ. Τζώνης, πρότεινε την απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή και των πρώην μελών της ομοσπονδίας Σταθόπουλου, Φύριου, Σιγάλα, Ανασόπουλου, Φωτίου, Δεσύλα, Καλύβα, Μαζαράκη, Σάββα, Μάντζιου, Καλογιάννη και Παπαδόπουλου, καθώς και των Χατζηϊωνά, Λυγεράκη, Ισμαήλου και Σταυρόπουλου από πλευράς της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε (διπλή μάλιστα) προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του υφυπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να… ξεπλύνει τους κακουργηματικά κατηγορούμενους δηλώνοντας ότι τα μηχανήματα που είχαν αγοραστεί προ δεκαετίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Πολιτεία, ασχέτως αν ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται και κυρίως σε τι κατάσταση αυτά τα μηχανήματα βρίσκονται!

Παράλληλα είναι γνωστή η σχέση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος εκτελεί χρέη… μυστικοσυμβούλου, απολαμβάνοντας παράλληλα της πρωτοφανούς ασυλίας να του επιτρέπεται να διοικεί ένα κομμάτι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μολονότι πολλάκις κακουργηματικά διωκόμενος!

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα της διαπλοκής της κυβέρνησης με ένα από τα πλέον σκοτεινά πρόσωπα του αθλητισμού που έχουν συνδυάσει τη δράση τους με τα πιο σκοτεινά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου δίπλα σε άλλα “αστέρια” του χώρου όπως ο Θωμάς, ο Γιαννάκης και τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας που έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο και αλωνίζουν φορώντας την προβιά της εξυγίανσης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ