Βασίλης Γκαγκάτσης: Οι τίτλοι τέλους από το ποδόσφαιρο

Βασίλης Γκαγκάτσης: Οι τίτλοι τέλους από το ποδόσφαιρο

Πέντε χρόνια φυλακή στον μυστικοσύμβουλο του Βασιλειάδη που διαδίδει δεξιά κι αριστερά ότι κάνει τον υφυπουργό ό,τι θέλει!

Ηταν ένας από τους αθόρυβους πρωτεργάτες της δήθεν εξυγίανσης. Ενας από εκείνους που έχουν το know how για τις χρόνια προβληματικές και μιαρές εκλογές της ΕΠΟ, γεγονός που «πούλησε» αρκετές φορές στα γερά… πορτοφόλια που θέλησαν να ελέγξουν τον χώρο. Ωστόσο έφτασε η ώρα του τέλους του Βασίλη Γκαγκάτση από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον από τα θεσμικά του όργανα, καθώς πάντα θα υπάρχει κάποια θέση για αυτόν σε κάποια ΠΑΕ, ή έστω στο υφυπουργείο Αθλητισμού όπου όπως είναι γνωστό μπαινοβγαίνει με άνεση ως μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Βασιλειάδη…

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε αναφορικά με το σκάνδαλο της «κάρτας υγείας». Πέντε χρόνια κάθειρξης έγραψε το κοντέρ, ποινή που θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ωστόσο ενώ ο αθλητικός νόμος, ο οποίος μάλιστα συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη βουλή, είναι σαφής και προβλέπει την καθαίρεση όποιου παράγοντα έχει συγκεκριμένα κωλύματα, ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ διαδίδει ότι δεν πρόκειται να το κουνήσει ρούπι από τη θέση του. Μολονότι στην περίπτωση του μάλιστα, τα κωλύματα συσσωρεύονται με απίστευτο ρυθμό.

Ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει τις εμμονές της κωφεύοντας επιδεικτικά, για τη συγκεκριμένη περίπτωση και αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τον νόμο που επιτάσσει την καθαίρεση όποιου βρίσκεται κατηγορούμενος για κακούργημα.

Και στην περίπτωση Γκαγκάτση εκτός από τις κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις που (εξακολουθεί να) κουβαλάει, έχει πλέον και μια καταδίκη!

Ο Βασιλειάδης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι έχουν επιλεκτικές… ευαισθησίες. Για παράδειγμα στην περίπτωση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, με το που έγινε γνωστή η παραπομπή του, ο Βασιλειάδης χωρίς να χάσει λεπτό από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν στήθηκε μπροστά στις κάμερες του ΑΠΕ και δήλωσε: «Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι, αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο, να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή δική μας κρατική παρέμβαση, με βάσει τον αθλητικό νόμο 2725 όπως ισχύει και όπως ισχύει και στο καταστατικό της ΕΠΟ πλέον».

Εδώ και μήνες όμως, ο ΣΥΡΙZΑ, ο Βασιλειάδης και οι… καραγκιοζοπαίκτες της δήθεν εξυγίανσης, έχουν χώσει το κεφαλάκι τους στην άμμο ελπίζοντας να μην τους δει κανείς να ξεφτιλίζουν κάθε έννοια νομιμότητας.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης που εκτός από την κάρτα υγείας διώκεται και για άλλα σκάνδαλα, παραμένει διευθύνοων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας και μυστικοσύμβουλος του Βασιλειάδη και ομοτράπεζος συνομιλητής της ΕΠΟ και του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου. Επιπλέον ο ίδιος διαδίδει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί και δεν κρύβει ότι μπορεί και κουμαντάρει απόλυτα τον υφυπουργό Αθλητισμού, στον οποίο τον «πάσαρε» ο Αλέκος Χολέβας. Ο πρώην διευθυντής στο γραφείο του Βασιλειάδη, ο οποίος «μετακόμισε» για χάρη της… εξυγίανσης στην ΕΠΟ συμπληρώνοντας τη νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας όπου κατά πως φαίνεται βολεύεται κόσμος και κοσμάκης.

Πλέον ο δρόμος είναι ένας. Το οριστικό τέλος του Βασίλη Γκαγκάτση από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε παραιτείται άμεσα μετά την καταδίκη του και την ποινή κάθειρξης πέντε ετών που του επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών, είτε τον παραιτεί η κυβέρνηση, όπως προβλέπει ο νόμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ