Σε παρασύρουν Γιωργάκη…

Σε παρασύρουν Γιωργάκη…

Δεν τα ξέρει καλά ο Υπουργός τα «οπαδικά» και τον παρασύρουν μυστικοί και φανεροί «σύμβουλοι».

Ας δούμε τα περιστατικά που προσπαθεί πρώτα ο Υπουργός και μετά κάποιοι τύποι όπως ο Λαλάκης στο σάιτ της εξυγίανσης να… ισοπεδώσουν και να τα ρίξουν στο μίξερ.

Περιστατικό 1: Παπαστράτειο. Τριάντα χουλιγκάνοι του ΠΑΟ κάνουν επίθεση σε έναν αγώνα πόλο γυναικών (!) στο Παπαστράτειο. Χτυπούν με ρόπαλα και μαχαίρια καμιά δεκαριά οικογένειες, γυναικόπαιδα και ΑΜΕΑ και όχι φυσικά «οπαδούς» του Ολυμπιακού, αφού «οπαδοί» δεν υπήρχαν εκεί. Μόνο αθώοι εμβρόντητοι από τη βία φίλαθλοι και οικογένειες αθλητών.

Είναι η πρώτη τέτοια επίθεση που γίνεται. Αυτό θα έπρεπε να έχει σοκάρει τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος όμως δεν σοκαρίστηκε.

Όπως δεν σοκαρίστηκε και η κυρία Γεροβασίλη, που μέσα σε ένα κλειστό κολυμβητήριο μπήκαν 30 χουλιγκάνοι, παρανόμησαν και έφυγαν, χωρίς την… παραμικρή αντίδραση από την ΕΛΑΣ!

Περιστατικό 2: Τέσσερις «χούλιγκανς του Ολυμπιακού» όπως έγραψαν τα ΜΜΕ χτύπησαν με τα χέρια και με μαχαίρια μια γυναίκα. Σάλος.

Ο Υπουργός Βασιλειάδης ο ευαίσθητος σε γυναικεία θέματα και σοκάρεται και ενεργεί. Την άλλη κιόλας μέρα πηγαίνει στον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Δεν αντέχεται ένα τέτοιο άγριο περιστατικό. Κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο. Αγριότητα. «Να χτυπούν μια γυναίκα!».

Μισό λεπτό, όμως, γιατί εδώ κρύβεται το μυστικό του Περιστατικού 2.

Πριν αγανακτήσει ο Υπουργός και ορμήσει να κατατροπώσει ξανά τον Ολυμπιακό και δη για «σεξιστική επίθεση», ας κοιτάξει λίγο καλύτερα την υπόθεση.

Είναι μια επίθεση σε μια αθώα φίλαθλοάσχετη ή είναι ένα χουλιγκάνικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Πάμε λοιπόν να διαφωτίσουμε εμείς τον Βασιλειάδη μπας και καταλάβει. Τα περιστατικά δεν είναι συγκρίσιμα. Στη μια περίπτωση οι χούλιγκαν πάνε και βαράνε τον κοσμάκη. Εκεί έπρεπε να προστατέψει ο Υπουργός.

Στην άλλη περίπτωση το θύμα δεν είναι κάποια τυχαία φίλαθλος αλλά η… αρχηγός της Θύρας 13 στα Δυτικά Προάστια, η οποία έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για περιστατικά βίας που αφορούν μαχαιρώματα ανθρώπων, εκτοξεύσεις φωτοβολίδων στο πρόσωπο ανθρώπων και άλλα πολύ «φίλαθλα»

Μάλιστα σύμφωνα με κάποια στοιχεία του ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο βράδυ… παρακολουθούσε τους χούλιγκανς που την χτύπησαν εντέλει.

Γιατί «οπαδικό πόλεμο» έχουμε, δυστυχώς, με χτυπήματα να προετοιμάζονται εκατέρωθεν.

Γιατί δεν ρωτάει ο κύριος Βασιλειάδης να μάθει τι έφερε πάνω της ως… όπλα η συγκεκριμένη, όταν συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες από ομάδα της ΔΙΑΣ;

Όχι δεν είχε γόβα στιλέτο και κραγιόν. Είχε κανονικό στιλέτο 19 εκατοστών, πτυσσόμενη ράβδο, ένα πράσινο καπνογόνο και στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων. Και υπάρχει δικογραφία σε βάρος της.

Για να το ξεκαθαρίσουμε εδώ και να μην παρεξηγηθούμε: Κάθε πράξη οπαδικής βίας εναντίον οποιασδήποτε και οποιουδήποτε είναι εξίσου καταδικαστέα.

Κάθε πράξη οπαδικής βίας που έχει και σεξιστικό χαρακτήρα είναι ακόμη πιο καταδικαστέα.

Όμως, το να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα οπαδικό και εντελώς χουλιγκάνικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ως πιο σημαντικό από μια επίθεση οργανωμένων οπαδών σε αθώους πολίτες,ούτε τη βία καταπολεμάει, ούτε το σεξισμό.

Το ακριβώς αντίθετο, όταν η πολιτική εξουσία κάνει επιλεκτική ανάδειξη περιστατικών και με τρόπο που δεν αναλογεί στις πραγματικές διαστάσεις, τότε απλώς παίρνει θέση σε έναν οπαδικό πόλεμο και τον συντηρεί.

Για να το πούμε απλά: σήμερα η πολιτεία, την οποία εκπροσωπεί ο Γ. Βασιλειάδης, θα έπρεπε, σε συνεργασία με τις ομάδες, να προσπαθεί να αποτρέψει έναν γενικευμένο οπαδικό πόλεμο. Θα έπρεπε να αγωνίζεται να αποτρέψει όλα τα περιστατικά βίας.

Αντί για αυτό έρχεται ο υπουργός – όπως και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ – και αναδεικνύουν επιλεκτικά ένα περιστατικό, χωρίς να δίνουν τις συνολικές και πλήρεις διαστάσεις του, μόνο και μόνο για συντηρήσουν στη δημόσια σφαίρα το προκατασκευασμένο αφήγημα ότι για όλα φταίει μόνο ο Ολυμπιακός, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι παίζουν με τη φωτιά.

Γιατί δεν αντιλαμβάνονται – ή κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται…– ότι η οπαδική βία, που ούτως ή άλλως τροφοδοτείται από κάθε αίσθηση «συνωμοσίας», «μεθόδευσης» ή πολύ απλά «επίθεσης που δεν απαντήθηκε», ενισχύεται από τέτοιες παρεμβάσεις.

Αλλά θα μας πείτε εδώ στο Μάτι είχε νεκρούς και αυτοί έκαναν τηλεοπτικό σόου, θα περιμένουμε να καταλάβει ο τελευταίος Υπουργός τα γεγονότα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ