Παριστάνοντας τους έκπληκτους: Επεισόδιο 1850 (to be continued…)

Παριστάνοντας τους έκπληκτους: Επεισόδιο 1850 (to be continued…)

Ο Βασιλειάδης, η Αστυνομία, η ΕΠΟ, η Σούπερ Λιγκ και το σύννεφο που ψάχνουν για να… πέσουν έπειτα από το σοκ του ΟΑΚΑ.

Στο ίδιο ακριβώς σημείο, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Λες και με θαυμαστή συνέπεια οργανώνουμε κάποιο φεστιβάλ βίας. Εξευτελισμού, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά των δικαιωμάτων κάθε κανονικού ανθρώπου που μένει να κοιτάζει με δέος ανήμπορος να αντιδράσει. Στην προκειμένη περίπτωση τους χιλιάδες που κατάπιαν τα χημικά στο ΟΑΚΑ, γιατί εκατοντάδες αποφάσισαν να… υπενθυμίσουν πως αν το θελήσουν μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε. Αυτοί είναι που πλήρωσαν πρωτίστως τον λογαριασμό τοις μετρητοίς.

Θα είχε ενδιαφέρον αν ήταν η πρώτη φορά. Θα είχε ουσία να συζητήσουμε για τους φυσικούς αυτουργούς αν όσα έγιναν την Κυριακή, έφερναν στο προσκήνιο κάτι νεότερο. Εδώ όμως ο διαγωνισμός είναι διαφορετικός. Ο συντελεστής δυσκολίας αφορά στο κάτι χειρότερο, και στο πότε θα μετρήσουμε το επόμενο θύμα με αφορμή το ποδόσφαιρο:

Το 2017 οι μαχαιροβγάλτες έδωσαν παράσταση στη γέφυρα του Βόλου.

Το 2018 ένας ιδιοκτήτης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στη ζώνη του ένα πιστόλι, σε μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Το 2019 οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καταγγέλλουν πως εκείνοι που έφτασαν ως τον πάγκο της ομάδας τους είχαν επίσης μαχαίρι.

Και η καταμέτρηση συνεχίζεται με εκείνους που έχουν την ευθύνη να κρύβονται μια χαρά πίσω από το δάχτυλο τους.

Βγήκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού να μας πει πως θέλει να δει την πλήρη εφαρμογή του νόμου (του). Ο ίδιος Υφυπουργός που το Σάββατο για τους δικούς του λόγους δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να περάσει –για πολλοστή φορά- την πύλη της γελοιοποίησης με όσα έγιναν στο Αγρίνιο. Διότι το τι ρόλο παίζει μια Κυβέρνηση στην προστασία του ποδοσφαίρου δεν φάνηκε την Κυριακή, αλλά ώρες νωρίτερα στην «διαδικασία» που κατέληξε στην αναμέτρηση Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ.

Για αυτό το ματς λοιπόν ο κύριος Βασιλειάδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγόρευε ρητώς την -οργανωμένη ή μεμονωμένη- μετακίνηση των φιλοξενούμενων οπαδών. Οι οπαδοί ταξίδεψαν κανονικά και το μάθαμε από το Αστυνομικό δελτίο όταν το κέντρο της πόλης επέζησε από μια… υποχρεωτική ανακαίνιση. Οπαδοί του Παναιτωλικού επιτέθηκαν, και μάλιστα εκείνοι φέρεται να πέταξαν μια μολότοφ (από εκείνες που κατά τον Βουλευτή της Κυβέρνησης, Κυρίτση, δεν σκότωσαν ποτέ κανέναν) στο μαγαζί ενός συμπολίτη τους που είχε την ατυχία να έχει πελάτες τους… άλλους.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Τα επεισόδια έγιναν διότι υπήρχαν εκεί οπαδοί του φιλοξενούμενου.

Τους μάζεψε λοιπόν κάποια στιγμή η Αστυνομία. Τι όφειλε να κάνει με βάση την ανακοίνωση του Υφυπουργού; Προφανώς να τους συνοδεύσει ως την έξοδο της πόλης. Τι έκανε; Τους πήγε μια χαρά στο γήπεδο, όπου είτε όλοι είχαν εισιτήρια ο ένας πλάι-στον άλλον, είτε μπήκαν χωρίς αυτά. Ποιος θυμάται αλήθεια την τελευταία διετία πόσες φορές έχει συμβεί αυτό με οπαδούς του ΠΑΟΚ ανά την Ελλάδα;

Ποιος θυμάται τα αντίστοιχα… αντιπαραδείγματα με τα ΜΑΤ να χτυπούν στο Καραϊσκάκη, ακόμη και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πριν λίγα χρόνια. Ο νικητής κερδίζει θέση συμβούλου πλάι στον Υφυπουργό.

Στον κύριο Βασιλειάδη, που πλάι του έχει ως γνωστόν έχει και τον Βασίλη Γκαγκάτση. Προσφάτως καταδικασμένος σε 5ετή κάθειρξη για απιστία προς την ΕΠΟ, μέσω ενός σκανδάλου (Κάρτα Υγείας) που στοίχισε εκατ ευρώ. Τι λέει ο αθλητικός νόμος του Υφυπουργού; Πως ο διευθύνοντας σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που καταδικάστηκε για ένα κακούργημα θα πρέπει απλά να εξαφανιστεί από το ποδόσφαιρο. Τι συμβαίνει; Έλα ντε…

Τι σίγουρο είναι πως ούτε ο Βασιλειάδης και ο νόμος του ασχολούνται. Ούτε καν η ΕΠΟ –του «δικό μας είναι» Βαγγέλη Γραμμένου, η οποία έχασε από τα ταμεία της τα εκατομμύρια. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που φρόντισε να προκύψει εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον Γιάννη Παπαδόπουλο αντί του ποσού των 350.000 ευρώ, δίχως να ενημερώσει κανέναν. «θα πάτε μέσα» είπε ο Αλέξης Κούγιας στους εκπροσώπους της ΑΕΚ (Μηνάς Λυσάνδρου) και του ΠΑΟΚ (Μάκης Γκαγκάτσης, ο γιος του Βασίλη) που ως εκπρόσωποι της Λίγκας ψήφισαν υπέρ αυτού του συμβιβασμού «Θα πάτε μέσα και εσείς για απιστία. Θα πάνε μέσα για κατάχρηση όσοι υπέγραψαν τέτοιο αίσχος».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι τόσο «διάσημος» πλέον στο ποδόσφαιρο που δεν χρειάζεται συστάσεις.

Μέσω του Κούγια ξεκίνησε μια διαδικασία να φτάσουν στην Λίγκα τα πρακτικά της ΕΠΟ για την υπόθεση. Έχουν σταλεί δύο έγγραφα στην ομοσπονδία με το αίτημα. Ακόμη όμως… τίποτε. Ούτε για αυτό ρωτήθηκε ο Υφυπουργός. Και ούτε βεβαίως θέλησε να μας διαφωτίσει μόνος του επ αυτού.

Πριν από μερικές εβδομάδες στα Γιαννιτσά για να μιλήσει σε κάποια εκδήλωση ο Φώτης Κουβέλης, η Αστυνομία προχώρησε σε «προσαγωγές» 16 πολιτών στο αστυνομικό τμήμα. Προληπτικά. Για να μην έχει ο Υπουργός αντιδράσεις σε όσα θα πει. Πριν από μερικούς μήνες για να μιλήσει ο Υπουργός Τσακαλώτος στον Πειραιά η Αστυνομία έκανε τη πόλη… ροντέο, χτυπώντας φίλους του Ολυμπιακού που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Την Κυριακή η διμοιρία των ΜΑΤ που έπρεπε να είναι πλάι στον πάγκο των Ερυθρόλευκων όπως είχε συμφωνηθεί στην «σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας», απουσίαζε από τη θέση της. Οι διαφορές είναι χαρακτηριστικές. Σε βαθμό που να σε βάζουν σε σκέψεις που δεν θα έπρεπε…

Όταν λοιπόν το Κράτος (Υφυπουργός και Αστυνομία) αλλά και οι φορείς του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ) βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση, τότε τι ακριβώς περιμένουμε και από ποιον; Ας μην χάνουμε άδικα τον καιρό μας. Ας περιμένουμε το επόμενο χτύπημα για να παραστήσουμε τους… έκπληκτους. Έρχεται τελικός κυπέλου. Πιθανότατα για τρίτη σεζόν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σκέφτηκε λέει ο Βασιλειάδης να τον πάει στο εξωτερικό.

Οι άνθρωποι εκεί όμως τι ακριβώς μας φταίνε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ