Παρακολουθεί η επιτροπή παρακολούθησης;

Παρακολουθεί η επιτροπή παρακολούθησης;

Τι λένε αλήθεια, οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές για το σκάνδαλο Γκαγκάτση και τη νέα τροπολογία;

Εντάξει, από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τον ΠΑΟΚ και τους λοιπούς Λαλάκηδες της δήθεν εξυγίανσης, δεν περιμένει κανείς να κάνουν αναφορά και να καυτηριάσουν το γεγονός ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης παραμένει ακόμη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Σούπερ Λίγκας. Αλλωστε μιλάμε για τα ίδια… μαγαζιά. Εδώ κοτζάμ υφυπουργός Αθλητισμού και εξακολουθεί να ποιεί τη νήσσαν  για τον συμβουλάτορά του, δε θα το πράξουν τα δημοσιογραφικά πιστόλια που εκτελούν χρέη γραφείου Τύπου τους;

Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μαθαίναμε ποια είναι η θέση των επιτετραμμένων αρχών που επιβλέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Απλά να θυμίσουμε ότι τόσο στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία (UEFA), όσο και στη διεθνή συνομοσπονδία (FIFA) οι επί σειρά ετών πρόεδροί τους οδηγήθηκαν σε άτακτη αποχώρηση μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Δεν χρειάστηκε να περιμένουν τις δίκες στα πολιτικά δικαστήρια για να αποπεμφθούν οι Μισέλ Πλατινί και Ζεπ Μπλάτερ από τα αξιώματά τους. Βλέπετε εκεί οι επιτροπές δεοντολογίας δεν υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ούτε χρειάζονται μια δεκαετία για να πάρουν μια απόφαση.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως, θα είχε να μαθαίναμε και τη θέση των επιτετραμμένων αρχών για την τροπολογία που πέρασε πρόσφατα στη βουλή με θέμα την τακτοποίηση των οφειλών των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, την οποία κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία πέρασε με σύμφωνη τη γνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Μια τροπολογία που επιτρέπει στις ομάδες που υποβιβάζονται και τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης, όταν επιστρέφουν στις επαγγελματικές κατηγορίες και συστήνεται μια νέα αθλητική ανώνυμη εταιρεία, αυτή να γλιτώνει το 50% των οφειλών προς ποδοσφαιριστές, ομάδες, γυμναστές, ατζέντηδες, ΕΠΟ, UEFA, FIFA κλπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ