Ιβάν Σαββίδης : Θα τα σπρώξει; Ή θα γίνει… Τίγρης

Ιβάν Σαββίδης : Θα τα σπρώξει; Ή θα γίνει… Τίγρης

Ο Ολιβέιρα γυρίζει στην Πόρτο, ο ΠΑΟΚ καίγεται για «2» βασικούς χαφ και Ο Σαββίδης έχει την μπάλα στα πόδια του. Και την υποχρέωση για αποδείξεις.

Ιβάν Σαββίδης. Κανείς δεν τον αμφισβητεί. Και δεν μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που η «Αρκούδα από το Ροστόφ» οδηγεί τον ΠΑΟΚ στον τίτλο έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια. Ο Σαββίδης έβαλε τα γυαλιά στους πάντες. Ο Ιβάν αναγέννησε τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Ιβάν πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να δημιουργήσει ένα σύστημα «προστασίας» της ομάδας του. Ο Ιβάν έβαλε την Κυβέρνηση να κάθεται προσοχή σε κάθε απαίτηση του.

Ο Ιβάν είναι ο ΠΑΟΚ. Και φυσικά ο κόσμος της μεγάλης αυτής ομάδας που από τα χρόνια του Παντελάκη δεν βρήκε έναν άνθρωπο ικανό να την οδηγήσει στα επίπεδα που ονειρεύονταν.

Ούτε οι… βλαχοδήμαρχοι που περιτριγυρίζουν τη Τούμπα. Ούτε τα λαμόγια που κατάφεραν να βρουν άκρη και να χωθούν για να πάρουν μεροκάματο. Ούτε τα νούμερα που βγήκαν από τη δημοσιογραφικά παρατράγουδα και παριστάνουν ξαφνικά τους μύστες του ποδοσφαίρου, κουνώντας το δάχτυλο. Χωρίς τον Ιβάν και τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Τόσο απλό, λιτό και κατανοητό.

Και βέβαια τόσο απαραίτητο για όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια. Διότι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δύο-τρεις άνθρωποι έχουν βάλει τα τελευταία δέκα χρόνια λεφτά στο ποδόσφαιρο. Ο Βαγγέλης, ο Ιβάν άντε και ο Αλαφούζος που οι Παναθηναϊκοί τον κυνηγάνε –και δικαίως- μιας και τα έκανε θάλασσα. Σε αυτούς που βάζουν λεφτά λοιπόν ο σεβασμός είναι αυτονόητος. Πολλώ δε μάλλον σε αυτή την οικονομική συγκυρία, που όλος ο κόσμος ψάχνει τρόπο να στείλει τον λογαριασμό αλλού.

Έτσι λοιπόν και για τον Ιβάν. Μόνο που τώρα ο ΠΑΟΚ αλλάζει «πίστα» και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Τώρα δεν φτάνει η… ΕΠΟ και οι χορηγίες στη Σούπερ Λιγκ. Τώρα υπάρχει μπροστά η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μονοπάτι των πρωταθλητών που πέρσι οδήγησε την ΑΕΚ ως τους ομίλους και τον κουμπαρά της UEFA από τον οποίο άρπαξε μια τριαντάρα. Ο Τίγρης τα λεφτά τα… εξαφάνισε. Τα έκανε «γήπεδο» λέει, βάζοντας τον Βασιλειάδη να φτιάξει έναν νόμο που του δίνει το δικαίωμα με αυτή τη τριαντάρα να χρηματοδοτήσει ένα κομμάτι των έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την ομάδα ο Μελισσανίδης την άφησε στο έλεος της. Και το πλήρωσε. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει την δική της «εποχή» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπει την πλάτη του ΠΑΟΚ, ξαναβλέπει όμως και την πλάτη του Ολυμπιακού. Γύρισε στην… τρίτη τύχη, και δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να καταφέρει άμεσα να ανατρέψει τις γραφές. Το δίπολο που είναι από πάνω της, είναι… μακριά. Και η οικονομική διαφορά παίζει τον ρόλο της.

Για αυτή την τριαντάρα θα παίξει και ο ΠΑΟΚ. Και η κάψα για την πρώτη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ανάλογη με την κατάκτηση του τίτλου. Λογικό για ένα ποδοσφαιρικό κοινό δίχως αυτές τις παραστάσεις. Το μεγάλο τσίρκο της UEFA δεν έφτασε ποτέ ως τη Θεσσαλονίκη. Τώρα είναι ευκαιρία. Και μαζί είναι μια πράξη επιβεβαίωσης για την άνθιση του ιστορικού αυτού κλαμπ.

Για να φτάσει όμως ο Δικέφαλος ως εκεί, χρειάζεται ενίσχυση. Και ακόμη περισσότερη αν ο στόχος δεν είναι απλά η παρουσία στους ομίλους αλά… ΑΕΚ, που μετατράπηκε σε καρπαζοεισπράκτορα της φετινής διοργάνωσης.

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ; Δύο χαφάρες. Έναν για να παίξει και για τον Μαουρίσιο που σήμερα χειρουργήθηκε το παλικάρι και είναι άγνωστο πότε και πως θα επιστρέψει. Και έναν Ολιβέιρα. Ναι, τον Πορτογάλο που ήδη διαθέτει στο ρόστερ της η ομάδα του Λουτσέσκου. Αλλά που δεν θα τον έχει για καιρό. Σήμερα η ABola έγραψε πως η μεταγραφή του Έκτορ Ερέρα από την Πόρτο στην Ατλέτικο τελείωσε. Και αυτομάτως πως ο Ολιβέιρα γυρίζει στην Πόρτο για να αναλάβει τον χώρο ευθύνης του Μεξικανού αρχηγού. Φεύγει λοιπόν ο παικταράς.  Φεύγει όπως ήταν και το αναμενόμενο, για όλους εκτός από εκείνους που βυζαίνοντας το δάχτυλο μιλούσαν πάνω στην… οψιόν και εμφάνιζαν τον ΠΑΟΚ αποφασισμένο να δώσει για χάρη του 12 εκατ ευρώ). Ήταν οι ίδιοι που μοίραζαν δεξιά και αριστερά πως ο Δικέφαλος θα δώσει το δεκάρικο που άρπαξε για τον Πρίγιοβιτς ώστε να βρει ανάλογο αντικαταστάτη.

Δέκα και δώδεκα δεν δίνει καμιά ελληνική ομάδα. Κάτω από τάλιρο όμως δεν βρίσκεις αντικαταστάτη για έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Ολιβέιρα. Θα τα σπρώξει λοιπόν ο Ιβάν; Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί; Και την απάντηση την ξέρει μόνο ένας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ