Ο Γκαγκάτσης και η κωμωδία της εξυγίανσης

Ο Γκαγκάτσης και η κωμωδία της εξυγίανσης

Πώς κινεί τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο διαβόητος Βασίλης Γκαγκάτσης, που παραμένει αμετακίνητος. παρά την καταδικαστική απόφαση για πενταετή φυλάκιση που του επιβλήθηκε.

Είναι πια κλασική η τακτική και θυμίζει σε όλα το δόγμα του σοκ. Οσοι απέμειναν να ασχολούνται με το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο βομβαρδίζονται καθημερινά με τόσα σκάνδαλα και τόσους παραλογισμούς που τίποτα δεν προκαλεί πια εντύπωση. Αποτέλεσμα; Να κάνει ό,τι θέλει ο διαβόητος παράγοντας Γκαγκάτσης, που μετράει κάμποσες καταδίκες για σκάνδαλα και κάμποσες ακόμη κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που παίρνουν σειρά για τα δικαστήρια.

Ο – περί ου ο λόγος – Βασίλης Γκαγκάτσης, αποδεικνύεται πως λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι της υποτιθέμενης εξυγίανσης, αφού προηγουμένως εξασφάλισε τις «ευλογίες» των χαλίφηδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι αναμφισβήτητη η εμπειρία του Θεσσαλονικιού παράγοντα που σκαρφάλωσε στην ιεραρχία της ΕΠΟ στα χρόνια της «παράγκας» και της παντοκρατορίας του Θωμά Μητρόπουλου στο παρασκήνιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι επέστρεψε στο προσκήνιο την ίδια εποχή με τα υπόλοιπα «παιδιά» της παράγκας, τον Θωμά, τον Γιαννάκη και τα υπόλοιπα φαντάσματα του παρελθόντος.

Αυτά είναι τα «εργαλεία» της υποτιθέμενης εξυγίανσης, τα οποία όπως φαίνεται έχουν πάρει συγχωροχάρτι από τα… μίκι μάους της «ενημέρωσης», από τους κάποτε ευαισθητούληδες Λαλάκηδες που πλέον στηρίζουν ξεδιάντροπα κατάδικους και υπόδικους.

Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος που κινεί εδώ και χρόνια τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου φαίνεται πια ξεκάθαρα από το ανέκδοτο της αναδιάρθρωσης. Εξηγούμαστε. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν είναι μυστικό ότι λειτουργεί ως σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και ενδεχομένως δεν είναι υπερβολή να θεωρήσουμε ότι πίσω από κάθε ανακολουθία του πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ.

Από πέρυσι κιόλας με τα έκτροπα της Τούμπας στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το κουμπούρι στη ζώνη. Ο Βασιλειάδης διέκοψε το πρωτάθλημα και ζήτησε τη λήψη αυστηρών μέτρων, κάτι στο οποίο συμφώνησαν άπαντες. Αποδείχθηκε ότι όλο ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα που έσκασε λίγο αργότερα, όταν η Σούπερ Λίγκα μέσω του Γκαγκάτση ζήτησε από την ΕΠΟ – του Βαγγέλη Γραμμένου, του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη προέδρου της ΕΠΟ – να χαλαρώσει ο πειθαρχικός κώδικας!

Την ίδια ώρα όμως, ο Γκαγκάτσης αποδείχθηκε ότι έπαιζε μαεστρικά το δικό του παιχνίδι, πείθοντας την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις ομάδες που δεν έβρισκαν τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ελεύθερη αγορά μέσω της ΕΡΤ. Ως αντάλλαγμα μπήκε στο τραπέζι η περίφημη αναδιάρθρωση, ένα σχέδιο που εξυπηρέτησε τα πολιτικά σχέδια του Βασιλειάδη, ο οποίος το «πουλάει» επικοινωνιακά τους τελευταίους μήνες ως τομή στον ελληνικό αθλητισμό.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Και η πίτα γερή και ο σκύλος χορτάτος. Και οι ομάδες έχουν πάρει τη γερή… χορηγία της ΕΡΤ και ο Βασιλειάδης «πουλάει» την αναδιάρθρωση.

Το θέμα βέβαια, είναι τι θα γίνει όταν θα πρέπει να παρθεί η οριστική απόφαση! Γιατί κάτι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή. Είτε θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση είτε θα μπει στις καλένδες και θα ανοίξει η κουβέντα για τα τηλεοπτικά συμβόλαια στα οποία όπως είναι γνωστό υπάρχει όρος ότι δεν θα ανανεωθούν αν δεν προχωρήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης.

Κάπου εκεί μπαίνει στο κόλπο και η ΕΠΟ, του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου. Η ΕΠΟ που είναι επίσης εξαρτημένη από την κυβέρνηση από τη μία και φυσικά από τους… χορηγούς της εξυγίανσης από την άλλη. Και η ΕΠΟ ακολουθεί την ίδια τακτική, της… χελώνας. Ναι στον υφυπουργό για την αναδιάρθωση, αλλά από την άλλη μέχρι να μαζευτούν, να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν, μάλλον θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι παίζεται το θέατρο του παραλόγου που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Με μια αναδιάρθρωση που εξ αρχής to10.gr είχε επισημάνει το πόσο παράλογη είναι με την παγκόσμια πρωτοτυπία του να στριμωχθεί μια νέα κατηγορία ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εθνική, με μια «εξυγίανση» που… γεννάει το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο και φυσικά με παράγοντες όπως ο Βασίλης Γκαγκάτσης τους οποίους επανέφεραν και στηρίζουν όλα τα μέλη της συμμορίας που βυθίζει στο βούρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ