Απο την Ιντρακόμ στην… Αγιασοφιά!

Απο την Ιντρακόμ στην… Αγιασοφιά!

Σκληροί και φανατικοί του «Κοκκαλιστάν» πέρασαν αυτά τα δυο χρόνια ολοφάνερα στην πλευρά Μελισσανίδη. Και όχι μόνο...

Βαφτίστηκε «Κοκκαλιστάν» από τους… απέναντι. Και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη δεκαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η «βασική» κατηγορία για τον Ολυμπιακό εκείνης της εποχής, από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ. Από το «μπλοκ» που βρίσκονταν στην απέναντι όχθη. Τι ήταν το «Κοκκαλιστάν». Μα φυσικά το περιβάλλον του Σωκράτη Κόκκαλη στις μέρες της αφθονίας του στο μεγάλο λιμάνι. Μέρες παράξενες, που λες και… χάθηκαν στο χρονικό του χρόνου. Όχι μόνο για τον ίδιο που σε τελική ανάλυση δικαίωμα του να ξεχάσει, αλλά και για εκείνους που απλωμένοι στις πολεμίστρες έδιναν «μάχη» για να ρίξουν εκείνο το «κατεστημένο» όπως το αποκαλούσαν.

Που να χάθηκαν άραγε όλες εκείνες οι ψυχές; Ενδιαφέρουσα απορία. Αλλά μην τους αναζητήσετε μέσω της Αγγελικής Νικολούλη. Δεν είναι άλλωστε τόσο δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Με τη σειρά τους όμως όλα.

Λέγαμε για το «Κοκκαλιστάν». Που είναι άραγε όλοι εκείνοι οι εκφραστές του; Ο σκληρός πυρήνας τους, με βάση τις καταγραφές των… απέναντι; Λοιπόν, με έναν μυστήριο τρόπο λες και έχουν μαζευτεί για κάποιο reunion. Όλοι παρέα. Στη γειτονιά της Αγιασοφιάς. Δίπλα στον καλό τους φίλο Δημήτρη Μελισσανίδης. Βοηθήστε και εσείς να μην χάσουμε το μέτρημα:

Θωμάς Μητρόπουλος: Ο κατα δήλωση Σωκράτη Κόκκαλη φίλος του επι δεκαετίες, άνθρωπος του και έμπιστος του. Ο άνθρωπος που σήμερα όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο ποδόσφαιρο θα τον βρεις μπροστά σου. «Οργώνει το παρασκήνιο σε διαιτησία και Ενώσεις για χάρη του Μελισσανίδη, μαζί με κλασσικές καλτ φιγούρες του παραποδοσφαίρου όπως ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος που πλέον εμφανίζεται ως επίσημη ΑΕΚ και ο καφεστιάτορας Θωμαίδης (ή Μότζαρτ)» λένε εκείνοι που ξέρουν. «Έχουμε καινούργια παράγκα του Θωμά. Παράγκα νούμερο 2. Mόνο με γέλιο μπορώ να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση» έλεγε στη δημόσια τηλεόραση ο Αλέξης Κούγιας (8/10/2018) μετά από τα διαιτητικά όργια στην αναμέτρηση Ξάνθη-ΑΕΛ. «Στο παρασκήνιο κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Θωμάς ο Μητρόπουλος ήταν από το 96 μέχρι τώρα, έχει πάρει και κάτι πιτσιρίκια και κάτι μαθητευόμενους» συμπλήρωσε ο ποινικολόγος ένα μήνα μετά (29/11/2018) σε ραδιοφωνική συνέντευξη του. Από τον Κούγια στη… φόρα και οι υπόλοιποι: «Δεν άλλαξε τίποτα. Κάποιοι από το πρωί ως το βράδυ ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Κάποιος Θωμαϊδης, με καφετέρια στο Αιγάλεω, κολλητός Θωμά Μητρόπουλου, σύμβουλος στην ΕΠΟ. Εκεί συχνάζουν όλοι οι διαιτητές στο γραφείο του, δεν κάνει ούτε για να τον προσλάβεις για τα τασάκια στο γραφείο σου». Με τον ποινικολόγο να αποκαλύπτει επίσης ότι ο άνθρωπος του Μελισσανίδη, Γιαννάκης Παπαδόπουλος (-ως παράγοντας της ΕΠΟ- γλίτωσε από την φυλακή με την κατάθεσή του στο Κοριόπολις ο Κούγιας) του τηλεφώνησε για να του παραπονεθεί ότι κακώς αναφέρθηκε στον Θωμά Μητρόπουλο και στους υπόλοιπούς τους, επειδή τη “δουλειά” στα Πηγάδια την έκανε ο ΠΑΟΚ!

Βασίλης Γκαγκάτσης: Διορίστηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Σούπερ Λιγκ (διευθύνοντας σύμβουλος) και ακόμα πιο… ΠΑΡΑΝΟΜΑ παραμένει εκεί, μετά την καταδικαστική γι αυτόν απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Γκαγκάτσης είναι και μυστικοσύμβουλος του Υπουργού Βασιλειάδη και λέγεται ότι γι αυτό δεν… σκίζουν τα ιμάτια τους στο Υπουργείο μετά την απόφαση πέλεκυ, όπως έκαναν κάποτε π.χ. για την απόφαση Γκιρτζίκη! Θυμίζουμε γιατί κάποιοι έχουν θέματα μνήμης τελευταία, ότι ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος που λέγαμε παραπάνω ήταν… οδηγός του Γκαγκάτση όταν αυτός ήταν Πρόεδρος της ΕΠΟ…

Μπουμπούκια: Σας λένε κάτι τα ονόματα Κάρτσακλας, Δημητρίου, Ψαρόπουλος και άλλων που έδιναν… τα πάντα για τους Θωμάδες, άρα και για τον Σωκράτη. Ε, τώρα με την ίδια θέρμη δίνουν τα πάντα στον «Τίγρη».

Παλαιοί διαιτητές: Όπως ο Δημητρόπουλος που έγραψε ιστορία σε εκείνο το ΑΕΚ-Ολυμπιακός ως ρέφερι, και επέστρεψε μετά από χρόνια για να χτυπήσει ύπουλα τον Ολυμπιακό ως… γιατρός στο Παναχαική-Ολυμπιακός με τις δηλώσεις του για τραυματία μέσα στο γήπεδο με σκοπό να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός.

Ή όπως ο πατήρ Παπαπέτρου… Και μιας και μιλάμε και για τον πατέρα Παπαπέτρου να πούμε και για τον… υιό Παπαπέτρου… Εδώ πάει σόι το βασίλειο στις μετακινήσεις-μετεγγραφές…

Να λοιπόν που ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όχι μόνο κάνει μεταγραφές (για να μην λένε και οι φίλοι της ΑΕΚ, που τον έχουν βαφτίσει «καβούρια» όπως έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα μέσα από τηλεπαιχνίδι).  Λίστα ολόκληρη που ταξιδεύοντας στο χρόνο ξεκινάει από την Ιντρακόμ και φτάνει στην υπογειοποίηση της Αγιάσοφιάς!

Θα πεί κανείς «μα κανέναν δεν θα αφήσει; Όλους θα τους βάλει στη δούλεψη του Μελισσανίδη;». Έλα ντε. Μεταξύ μας όμως άλλη είναι η ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου. Γιατί κατά σύμπτωση όλοι οι παραπάνω πρωταγωνιστούν πλέον στον πόλεμο σε βάρος του Ολυμπιακού; Του υπ αριθμόν ένα «εχθρού» της Εξυγίανσης. Αυτής της θείας έμπνευσης της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την αγαστή συνεργασία των Χαλίφηδων του Βορρά και του Νότου. «Γιατί τόση εχθρότητα; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν απλώς σε αντίπαλο αλλά πολεμούν με λύσσα και μίσος τον Ολυμπιακό».

Πάμε τώρα και στις απαντήσεις.

Πρώτη απάντηση: Από ότι φαίνεται ο εμπνευστής της «μετακίνησης» δεν θα αφήσει κανέναν. Η «επιστράτευση» είναι γενική. Άλλωστε είναι κι άλλα πολλά, αμέτρητα τα ονόματα της λίστας. Αν χρειαστεί όλοι οι άνθρωποι του Κόκκαλη για την… Αγιάσοφιά θα δουλεύουν. Για τον Μελισσανίδη που οραματίστηκε και –με τα λεφτά των άλλων- υλοποιεί το περίφημο έργο.

Απάντηση νούμερο 2: Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει 750 εκατομμύρια (ευρώ) λόγους από έργα που του προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τοποθετήσει τα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα του πάνω από τον Ολυμπιακό. Ας παρακολουθήσει κάποιος την ρητορική του –γιου- Πέτρου Κόκκαλη στην προεκλογική του καμπάνια με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβει. Θα μπορούσε κάποιος προσεκτικός παρατηρητής επίσης να ξεχωρίσει από τις πολλές συμφωνίες, εκείνη του ΟΠΑΠ αναζητώντας την «ευλογία» της παλιάς φιλίας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Δεσμός που έγινε άρρηκτος με την ανάθεση του έργου της υπογειοποίησης της Αγιάς Σοφιάς. «Εκεί έπεσαν οι μάσκες» που λένε και οι τελευταίοι που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει…

Ας είμαστε ρεαλιστές. Κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δε βλέπει ή ότι δεν καταλαβαίνει. Το παζλ το συμπληρώνει και παιδί δέκα ετών.

Αν θέλετε μάλιστα να το προχωρήσουμε λιγάκι παρακάτω: Δείτε για παράδειγμα την ιστορία που ξεκίνησαν με το μπάσκετ και τον Σωκράτη Κόκκαλη. Εκείνον που παρέδωσε διαλυμένο την ΚΑΕ στους Αγγελόπουλους, με φέσι εκατομμυρίων. Θυμήθηκε το μπάσκετ; Μπα. Ούτε «γεια» δεν έχει με τους Αγγελόπουλους. Πιθανότατα άλλο είναι το κίνητρο. Μια ακόμη διχαστική άσκηση του… ΣΥΡΙΖΑ.

Και για όσους μας πίστεψαν και δεν απευθύνθηκαν στην Νικολούλη για εκείνους που… χάθηκαν από τις πολεμίστρες; Εκείνους που κατήγγειλαν επί σειρά ετών το «Κοκκαλιστάν» αλλά τώρα έπαθαν αμνησία;

Παρακολουθήστε την… αλυσίδα της σύμπτωσης: Ποιοι ανέδειξαν και συντηρούν το θέμα Κόκκαλης και Μπάσκετ του Ολυμπιακού; Καλοί φίλοι του Τίγρη (στον όμιλο Φιλιππάκη δεν ανήκει η LiveSport;) που εμείς δεν πιστεύουμε ότι είναι και υπάλληλοι του…

Στην σημερινή LiveSport το θέμα συντηρεί δημοσιογράφος, που αν δεν είναι συνωνυμία; Είναι και ο αρχισυντάκτης του site της αλήθειας. Της ιστοσελίδας που μόλις μετακόμισε σε γραφεία… Ιβάν Σαββίδη, ρίχνοντας και άλλο νερό στο μύλο της φημολογίας για τον ιδιοκτήτη της.

Στο μεταξύ: Και στα γραφόμενα του site θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει μια ξαφνικά συμπάθεια προς τον Σωκράτη Κόκκαλη. Τον καινούργιο, όχι τον παλιό.

Που πήγαν άραγε εκείνες οι εποχές;

Φυσικά ο μεγάλος έρωτας ήταν και παραμένει ο ΠΑΟΚ. Για λόγους προφανείς. Και όχι… αφανής, σαν τον άτυπο διευθυντή.

Τον Μάκη. Τον γιο του Βασίλη. Της παραδοσιακής οικογένειας. Που κάποτε ήταν «Κοκκαλιστάν» αλλά τώρα, όχι.

Μια… φαμίλια είναι όλοι τους! Και ας πέρασαν τα χρόνια.

Δημοσιογράφοι που αντιμετώπιζαν τον Κόκκαλη ώς το απόλυτο κακό! Τώρα τον συμπάθησαν!

Αλλά θα πείτε σωστά ότι, εδώ παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο και στο… κυρίως ταμπλό. Τον συμπάθησε ακόμα και ο Βαξεβάνης τον… «Άνθρωπο του Τείχους» (έτσι ονόμασε το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος για να μας πει πόσο πράκτορας της Στάζι, πόσο διαπλεκόμενος και πόσα ακόμα είναι ο Σωκράτης σύμφωνα με την κρίση του συγγραφέα).

Δεν θα τον συμπαθήσουν τα «δημοσιογραφικά πιστόλια» των Χαλίφηδων;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ