Ο Πέτρος Κόκκαλης… θυμήθηκε τώρα τα Fake News για το μπάσκετ…

Ο Πέτρος Κόκκαλης… θυμήθηκε τώρα τα Fake News για το μπάσκετ…

Επρεπε να βγάλει ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός, να γίνει ο κακός χαμός για να... θυμηθεί ο Πέτρος Κόκκαλης ότι η οικογένειά του δεν ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Πέτρος Κόκκαλης έχει πάρει πολύ σοβαρό τον ρόλο του πολιτικού. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει αποφασίσει να κινείται και να μιλάει, με τρόπου που δεν συνάδει στο παρελθόν της οικογένειάς του στον Ολυμπιακό. Είτε προσπαθώντας να πολώσει το κλίμα μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού σπέρνοντας διχόνοια και εσωστρέφεια, είτε κάνοντας δριμύες -αλλά κενές περιεχομένου και επιχειρημάτων- επιθέσεις εναντίον της διοίκησης των Πειραιωτών. Είτε επιτρέποντας συνειδητά να διαιωνίζονται… κουτσομπολιά. Οπως η επίσημη θέση για τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής της οικογένειάς του στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Τα δημοσιεύματα και γενικώς ο ντόρος γύρω από το όνομα της οικογένειας Κόκκαλη και το τμήμα μπάσκετ, φαίνεται ότι βόλευαν το αφήγημα της υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή. Βόλευαν στη συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί εσωστρέφεια στον Ολυμπιακό. Βόλευαν ένα ολόκληρο σύστημα που έχει στηθεί επί τούτου. Και θα συνέχιζε να τους βολεύει, εάν η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε πάρει θέση για τα σενάρια, σε πλήρη συνεννόηση με την ΚΑΕ. Διότι εάν δεν είχε γίνει αυτό, ο Πέτρος Κόκκαλης πιθανότατα θα συνέχιζε να… ξεχνάει να απαντήσει για φημολογούμενο ενδιαφέρον της οικογένειάς του για επιστροφή στο μπάσκετ.

Fake news, λοιπόν, το «ενδιαφέρον» της οικογένειας Κόκκαλη για το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Το τμήμα που οικογένεια Κόκκαλη είχε αφήσει στο έλεός του το 2004 (σ.σ. παρέδωσε τις μετοχές και ένα χρέος 12-13 εκατομμυρίων στον Ερασιτέχνη!), πριν εμφανιστούν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σε (ακόμη μία) συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο «News 24/7», λοιπόν, ο Πέτρος Κόκκαλης είπε για τα σενάρια περί ενδιαφέρον για την ΚΑΕ: «Όχι, δεν αληθεύει αυτή η φήμη. Υπάρχει γενικά γύρω από τον Ολυμπιακό μία βιομηχανία fake news και υπάρχει μία θα έλεγα αυτοαναφορικότητα, μία εσωστρέφεια, μία τέτοιου τύπου προσπάθεια να βρίσκουμε φαντάσματα και να κατασκευάζουμε εχθρούς. Όχι δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση».

Ωστόσο, το δεύτερο σκέλος της ίδιας απάντησης, ήταν το πιο ενδιαφέρον από όλα. Διότι ο Πέτρος, αναφέρει πως «…παρακολουθούμε, όπως πάντα παρακολουθούσαμε, όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού με ενδιαφέρον και είμαστε πάντα στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε σε αυτούς που το επιθυμούν». Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι με αυτή του τη φράση παρήγαγε ο ίδιος Fake News. Καθώς όπως καλά γνωρίζει και ο ίδιος, οι… αμαρτωλοί φίλοι της οικογένειάς του, έχουν εξελιχθεί στους μεγαλύτερους πολέμιους του Ολυμπιακού. Αρα, προφανώς βοήθησαν άλλους, που το… επιθυμούσαν και όχι τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως, η επιθετική ρητορική του Πέτρου Κόκκαλη προς τον Ολυμπιακό και τη διοίκηση Μαρινάκη (σ.σ. πιστά ακόλουθη τους πνεύματος και των βασικών στόχων της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του συλλόγου και του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ), συνεχίστηκε και παρακάτω. Καθώς ο κ. Κόκκαλης ενοχλείται από το μότο «we rule this land», που έχει λανσάρει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Εξηγεί, μάλιστα, ότι δεν θέλει «κυρίαρχο» κανέναν. Επιβεβαιώνοντας πως έχει υποβάλλει τον εαυτό του σε οικειοθελή αμνησία.

Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοούμε: «Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι αρρώστια, είναι γιατρειά. Έχω τελείως διαφορετική άποψη για τον Ολυμπιακό. Είναι μία δραστηριότητα. Παιχνίδι είναι, μία θα χάσεις μία θα κερδίσεις. Γιατί είναι και το θέμα αυτό περί εχθρών. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίος και μεγάλος γιατί ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια για να διδάξει την ευγενή άμιλλα και συναγωνισμό. Υπό αυτό το πλαίσιο δεν έχουμε εχθρούς. Δεν θέλουμε να μην υπάρχει Παναθηναϊκός, να μην υπάρχει ΠΑΟΚ και να μην υπάρχει Άρης. Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε κάποιον και να είμαστε εμείς που κάνουμε «we rule this land». Είμαστε ένας πόλος ενός πολιτισμού, του αθλητικού πολιτισμού της Ελλάδος. Αυτό πρέπει να κάνουμε με όρους ευγένειας και κοσμιότητας».

Το φαινόμενο «Πέτρος Κόκκαλης», φαίνεται ότι κάνει στο απόλυτο τη δουλειά που έχει αναλάβει. Με βασικό, ξεκάθαρο στόχο την προσπάθεια να υπάρξει εσωστρέφεια και πόλωση στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, με ωμά πολιτικές επιδιώξεις, ψηφοθηρικά τσιτάτα και με ψευτο-διανοούμενες τοποθετήσεις, με αιχμές για τον Ολυμπιακό του σήμερα. Και τον ποδοσφαιρικό και τον μπασκετικό και τον Ερασιτέχνη. Όλα τα τμήματα που κάποτε έζησαν σπουδαίες στιγμές υπό τη διοικητική σκέπη της οικογένειάς του, αλλά που στο φινάλε της εποχής Κόκκαλη, παραδόθηκαν κατακερματισμένα και καταχρεωμένα στους μοναδικούς ανθρώπους που εμφανίστηκαν να βοηθήσουν και να βάλουν τα λεφτά τους.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι για λαϊκή κατανάλωση. Και για να πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που πήραν πάτησαν, εξαφάνισαν τη διαπλοκή, εντάσσοντας στο δυναμικό τους τον γιο του Εθνικού Προμηθευτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ