Όσοι είναι… εγκληματίες vol1

Όσοι είναι… εγκληματίες vol1

Το έχασε λοιπόν το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ο επίλογος όμως είναι τέτοιος που έχει κάνει πολλούς να… χάσουν τον ύπνο τους. Αν κάποιος θεωρεί χαμένους τους Πειραιώτες από αυτή τη σεζόν; Ας ασχοληθεί με άλλο αντικείμενο. Το συγκεκριμένο δεν το καταλαβαίνει.

Το έχασε λοιπόν το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο επίλογος όμως είναι τέτοιος που έχει κάνει πολλούς να… χάσουν τον ύπνο τους. Αλλιώς τα υπολόγιζαν με το μυαλό τους. Άλλη εξέλιξη περίμεναν στο λιμάνι. Σου λέει δεύτερη χρονιά χωρίς κούπα, θα ξεσπάσει ο κόσμος και θα έχουμε… ιστορίες για αγρίους.

Όπως συνέβαινε δηλαδή κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ –πριν… φουντάρει στην τρίτη εθνική-. Δεν λέμε για τον ΠΑΟΚ, διότι ο Δικέφαλος πρωταθλητισμό πριν την Εξυγίανση δεν έκανε, με εξαίρεση το 2010 όταν ο Σπανάθας του ξηγήθηκε αλμυρό φιστίκι στο «Βικελίδης», στη σεζόν που το νταμπλ βάφτηκε πράσινο. Εκείνοι δεν είχαν ιδέα.

Ήθελαν πολλοί να δουν τον Ολυμπιακό σε… πίεση. Το Καραϊσκάκη άδειο. Την διοίκηση να απολογείται. Αυτό ήταν το τελευταίο κομμάτι του «σχεδίου» εκείνων που έθεσαν τις βάσεις για την επιβολή του υπάρχοντος καθεστώτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Του ΣΥΡΙΖΑ, των χαλίφηδων, των ερπετών που παριστάνοντας τους δημοσιογράφους έφτιαξαν έναν ολόκληρο «αφήγημα» πάνω στο οποίο πάτησαν εκείνοι που σχημάτισαν «δικογραφίες» δίχως υπόσταση.

Δεν τους έδεσε όμως το γλυκό. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν στο Καραϊσκάκη μέσα σε αποθέωση. Είχε φέτος την μεγαλύτερη προσέλευση της τελευταίας εξαετίας στα εντός έδρας του παιχνίδια. Έπαιξε ποδόσφαιρο που ο κόσμος του το ευχαριστήθηκε, ακόμη και στις βραδιές που τίποτε δεν πήγε καλά.

Είναι ισχυρότερος από ότι πέρσι τέτοια εποχή. Και έχει πια μια τέτοια βάση, που αν η τράπουλα δεν μείνει σημαδεμένη μπορεί κάλλιστα να σχηματίσει μια νέα δική του εποχή.

«Ο Μαρινάκης που έπαιρνε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ» έφτιαξε φέτος ένα από τα καλύτερα ρόστερ της δεκαετίας, δίχως το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειραιώτες γέμισαν νιάτα, ποιότητα, ποδοσφαιριστές με τιμές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο που δεν παραπέμπουν σε Ελλάδα.

Και όσο και αν κάποιοι –που προφανώς δεν κατέχετε το αντικείμενο- διαφωνείτε; Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη, Το τετράγωνο Καμαρά, Σισέ, Ποντένσε, Φορτούνης για παράδειγμα: Κοστίζει πάνω-κάτω το γήπεδο της ΑΕΚ, σε εκείνους που το πληρώνουν (και όχι φυσικά στην ΑΕΚ που δεν βάζει ευρώ)!

Έκαναν πολλά βήματα προς τα εμπρός οι Πειραιώτες μέσα στη σεζόν. Και ο πιο αυστηρός κριτής τους, ο κόσμος τους, εκτίμησε δεόντως αυτή τη πρόοδο. Ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο. Τι να του πει του μέσου Ολυμπιακού ένα πρωτάθλημα ακόμη; Πήρε 19 σε 21 χρόνια!

Και όταν η Εξυγίανση ακόμη και χθες ακυρώνει καθαρό γκολ στο 5-0 με την Ξάνθη, τι νομίζετε ότι κάνει, πέρα από το να ενισχύει το αυτονόητο. Στο πιάτο προσφέρει το συμπέρασμα πως τους Ερυθρόλευκους θα τους κυνηγά μέχρι να συναντήσουν μαύρο χιόνι. Η συμμορία. Η πραγματική συμμορία που με τις πλάτες της Κυβέρνησης, έχει κάνει το ποδόσφαιρο την τελευταία διετία «επιθεώρηση» για το Δελφινάριο.

Πέρασαν ωραία φέτος οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Είδαν τεσσάρες και πεντάρες. Είδαν την ομάδα τους να είναι η μοναδική μέχρι σήμερα 15 Απρίλη που απέκλεισε Αγγλικό κλαμπ από τα κύπελλα Ευρώπης (Μπέρνλι), είδαν την ομάδα τους να αποκλείει τη Μίλαν.

Είδαν τις ντρίμπλες τους, τα τακουνάκια τους, είδαν ένα σύνολο να επιτίθεται διαρκώς. Να παράγει. Να χάνει, να βάζει. Να παίζει μπάλα! Για αυτό και αν είχε άλλα πέντε ματς εντός έδρας το πρωτάθλημα, θα γέμιζαν άλλες πέντε φορές το Καραϊσκάκη φέτος. Είδατε να συμβαίνει αλλού κάτι παρόμοιο;

Λέγαμε όμως για εκείνα τα… καλόπαιδα και τις επιθυμίες τους με θέα στο λιμάνι. Για το τελευταίο κομμάτι του «σχεδίου» τους, το οποίο δυστυχώς για εκείνους αλλά δεν προέκυψε. Και βέβαια για τα «κατοικίδια» τους. Εκείνους που την προηγούμενη εποχή στο ποδόσφαιρο την βάφτισαν εγκληματική συμμορία, αλλά που τώρα κάθονται προσοχή στους παλιόφιλους του Σωκράτη: Τον Θωμά, τον Billy Γκαγκάτση, τον Γιαννάκη και τους άλλους.

Τους ίδιους που υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες τον Αχιλλέα ξανά στην Σούπερ Λιγκ. Τους ίδιους που έχουν κάνει σειρά γύρω από τον Γραμμένο ψάχνοντας μεροκάματο στην ΕΠΟ (όσοι ακόμη δεν έχουν πάρει πεντοχίλιαρα για να «απομαγνητοφωνούν» τις συνεδριάσεις της ομοσπονδίας).

Ο Ολυμπιακός φέτος έκανε τα περισσότερα σωστά. Κάνει και μια βαθμολογική συγκομιδή που ιστορικά δεν έγινε ποτέ από ομάδα που τερματίζει δεύτερη στο πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση, έχει τις περισσότερες «τελικές», έχει την ομολογία δεκάδων ανθρώπων του ποδοσφαίρου ότι έπαιξε «το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Ακόμη και με τράπουλα σημαδεμένη χάνει τελικά τον τίτλο από μια ήττα σε μονότερμα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, που κρίθηκε από αυτογκόλ. Ήταν όλοι τους και μόνος του. Και ακόμη και έτσι… κρίθηκε σε μια λεπτομέρεια που δεν μπορούσε να υπολογίσει κανείς.

Αν κάποιος θεωρεί χαμένους τους Πειραιώτες από αυτή τη σεζόν; Ας ασχοληθεί με άλλο αντικείμενο. Το συγκεκριμένο δεν το καταλαβαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ