Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή χομπίστας προπονητής, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο πρόεδρος στην Ένωσης Σάλας!

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή χομπίστας προπονητής, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο πρόεδρος στην Ένωσης Σάλας!

Η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στην υπόθεση της πολύπαθης Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας, ξεπέρασε έως και τα «βόμβα» του Μάρκου!

Μια μοναδική απόφαση εξέδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στην υπόθεση της πολύπαθης Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας. Σαν να μην έφταναν οι «ομορφιές» κατά την εκλογική διαδικασία απ’ τους φίλους του Γιαννάκη, ήρθαν και οι δικαστές της ΕΠΟ να κάνουν το άσπρο – μαύρο, και την αποτελείωσαν.

Για να υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει τι έγινε: Στις εκλογές της 27ης Φεβρουαρίου διεκδίκησε την θέση του Προέδρου της Ένωσης ο κ. Νίκος Αυλωνίτης , ο οποίος – όπως διέγνωσε και η δικαστική απόφαση– παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και από την καλή του την καρδιά ως Προπονητής σε διάφορα σωματεία. Ο αντίπαλός του στις εκλογές κ. Π. Κεραμυδάς ισχυρίζεται ότι ο κ. Αυλωνίτης ασκεί και καθήκοντα Τεχνικού Συμβούλου στην ΑΕΚ Futsal (που λειτουργεί υπό την αιγίδα της άλλης ΑΕΚ, του Γιαννάκη…) αλλά αυτό η ΑΕΚ (του Futsal, όχι η άλλη του Γιαννάκη…) το αρνείται.

Για να μην τον αδικούμε, ο κ. Αυλωνίτης που συμμετείχε σε αγώνες πρωταθλήματος ως Προπονητής κανονικός και δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα, δεν είναι κανένας απατεώνας : έχει δίπλωμα προπονητή FUTSAL ο άνθρωπος, δεν είναι κανένας τυχαίος. Το αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης στο σχετικό πίνακα πιστοποιημένων προπονητών – ή μάλλον, το ανέφερε , γιατί η Ένωση (υπό τη Διοίκηση του κ. Αρβανίτη…) «εξαφάνισε» το όνομά του από το σχετικό πίνακα εντελώς συμπωματικά όταν ξεκίνησε η δικαστική του περιπέτεια! Αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν οι σχετικές αποδείξεις υπήρχαν.

Αυτή η ιδιότητα όμως του διπλωματούχου Προπονητή του δημιουργούσε ένα πρόβλημα: Σύμφωνα με τα Καταστατικά και της ΕΠΟ αλλά και της ίδιας της ΕΠΣ ως κάτοχος διπλώματος προπονητή δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για κανένα αξίωμα πριν παρέλθει πενταετία από την κατάθεση του διπλώματός του. Είτε ήταν εν ενεργεία Προπονητής, είτε μη εν ενεργεία. Το οποίο δίπλωμα βέβαια κατά τον χρόνο που έγιναν οι εκλογές κατείχε, κανονικά και με το νόμο που λένε, και με πιστοποίηση της ίδιας της ΕΠΣ Σάλας.

Γι’ αυτό το λόγο και ο αντίπαλος του στις εκλογές Π. Κεραμυδάς προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος που ανέδειξε τον κ. Αυλωνίτη στη θέση του Προέδρου. Για να εφαρμοστεί δηλαδή ο νόμος και το Καταστατικό της ΕΠΟ και της ΕΠΣ. Αλλά υπολόγιζε χωρίς τους… δικαστές! Οι οποίοι πολύ απλά απέρριψαν την προσφυγή γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια (του Futsal…) το Καταστατικό της ΕΠΟ που απαγορεύει να είναι υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα προπονητές που κατέχουν δίπλωμα προπονητή (και μόνο) και είναι εν ενεργεία ή μη, άρα και προπονητές που δεν εργάζονται, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο διπλωματούχος προπονητής κ. Αυλωνίτης δεν είναι Προπονητής, επειδή δεν είναι καταχωρημένος στα μητρώα προπονητών της ΕΠΟ, όταν οι προπονητές του Futsal καταχωρούνται σε δικό τους μητρώο που τηρεί η ίδια η Ένωσή τους! Κι αν έχει δηλωθεί ως Προπονητής σε φύλλα αγώνα μέσα στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε αλλά και μέσα στην τελευταία πενταετία, που θα έπρεπε να είχε καταθέσει το δίπλωμά του για να είναι υποψήφιος, το έκανε «ευκαιριακά απασχολούμενος» κατά παράβαση των διατάξεων των κανονισμών της ΕΠΟ χωρίς να έχει εργασιακή σχέση ως Προπονητής με κάποια ομάδα! Πιθανότατα γιατί κατά τύχη βρέθηκε στα συγκεκριμένα γήπεδα, κι επειδή κανένας άλλος δεν ήθελε να κάνει τον προπονητή το έκανε αυτός από βίτσιο!

Έτσι , με τη «βούλα του Δικαστηρίου» που λένε, ο κ. Αυλωνίτης μπορεί Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή να κάνει τον Προπονητή από χόμπι, και Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο τον Πρόεδρο της Ένωσης Σάλας, χωρίς προβλήματα.

Έτσι είναι. Αν έχεις τέτοιους δικαστές, κατεβάζεις ψηφοδέλτιο με υποψήφιο και το Χιμένεθ, που λέει ο λόγος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ