Θα πάνε στον «βρόντο» και τα 6.000.000… ευχές της ΕΠΟ

Θα πάνε στον «βρόντο» και τα 6.000.000… ευχές της ΕΠΟ

FIFA και UEFA «ακυρώνουν» την άβουλη και ανίκανη να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ΕΠΟ. Η φαρσοκωμωδία με τον τελικό, ο κρυπτόμενος Γραμμένος και το μέλλον του Περέιρα.

Οι υπερκείμενες δυνάμεις του ποδοσφαίρου εμφανίζονται απογοητευμένες από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η FIFA και η UEFA παρατηρούν, σημειώνουν, ενημερώνονται, καταλαβαίνουν τι «παίζεται» και από ποιους και σύντομα ετοιμάζονται για την τελική τους έκθεση. Η έκθεση θα καταρτιστεί από τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ. Και όλα δείχνουν ότι από όσα έχει ήδη μεταφέρει ο Αυστριακός στους ανωτέρους του, η κατάσταση δεν φτιάχνει με τα πρόσωπα που διοικούν τώρα την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τόσο λόγω της μεροληπτικής τους τάσης προς μία πλευρά, όσο και λόγω της ανικανότητάς τους να επιλύσουν δομικά θέματα που αποτελούν προαπαιτούμενα για τη FIFA, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα το ποδοσφαιρικό Grexit. Μάλιστα, το γεγονός ότι από την περίφημη επιστολή πέντε σημείων της Γενικής Γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, δεν έχει εκπληρωθεί ούτε ένα από τα πέντε σημεία στον απόλυτο βαθμό, έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για τη διοίκηση Γραμμένου. Κάτι, άλλωστε, που είχε παραδεχθεί και ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Χούμπελ, στην τελευταία συνεδρίαση.

Το σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αναφέρει ότι οι αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ θα έχει σύντομα… διακοσμητικό ρόλο. Καθώς η FIFA και η UEFA ετοιμάζονται να αλλάξουν τελείως τη διοικητική δομή, ορίζοντας συγκεκριμένη διοίκηση, με ξένους επικεφαλείς, αλλά και έναν υπερπρόεδρο, ο οποίος ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του Γραμμένου. Ή καλύτερα, θα καπελώσει τον Γραμμένο, που επί της ουσίας θα εξελιχθεί σε πρόεδρο της ΕΠΟ, άνευ χαρτοφυλακίου. Θα εξελιχθεί σε μια «γλάστρα» πολυτελείας (σ.σ. με πλουσιοπάροχο μισθό που δικαιούται, βάσει του νέου νομοσχεδίου Βασιλειάδη), που όμως δεν θα μπορεί να εκφέρει άποψη και να αποφασίσει για οποιοδήποτε ζήτημα της ομοσπονδίας.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, με την απίστευτη φαρσοκωμωδία που παίζεται με τον τελικό του Κυπέλλου και την ανεπανάληπτη αδράνεια της Ομοσπονδίας, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα. Η ΕΠΟ εμφανίζεται ως ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ που πότε λέει «ναι» στον έναν και «ναι» στον άλλον. Δεν παίρνει θέση ούτε για τα βασικά. Δεν κάνει τίποτε για να εξασφαλίσει μια μίνιμουμ σοβαρότητα στον θεσμό του Κυπέλλου και γενικώς δείχνει σε FIFA/ UEFA, ότι… δεν μπορούν τα παλικάρια, που λέει και ο Αγγελος.

Ειδικά δε, η αφωνία του Γραμμένου, που έχει βρεθεί στη μέση της διαμάχης Σαββίδη – Μελισσανίδη και δείχνει να έχει μπλοκάρει και να φοβάται να πάρει θέση, είναι τόσο εκκωφαντική και εκθέτει τόσο πολύ τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, που είναι πιθανότατα η τελευταία σπίθα για το τέλος της νυν διοίκησης της ΕΠΟ. Μια ΕΠΟ παραδομένη στις βουλές των «χαλίφηδων», αλλά και της Πολιτείας. Μια ΕΠΟ που καταστρατηγεί μόνη της το αυτοδιοίκητο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να διαφυλάσσει.

Το σενάριο για το «καπέλωμα» της νυν διοίκησης της Ομοσπονδία και των δραστικών αλλαγών από τη FIFA / UEFA, όχι μόνο δεν έχει διαψευσθεί από την ΕΠΟ και τις υπερκείμενες δυνάμεις, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και η ονοματολογία, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να κουμαντάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, υπάρχει δυσαρέσκεια και για τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος όμως δεν είναι εύκολο να «φαγωθεί». Αν και ο Ισπανός Μάριν ετοιμάζεται για τη διαδοχή, εάν και εφόσον…

Εν κατακλείδι; Το σοβαρότερο όλων, ωστόσο, είναι ότι η ΕΠΟ φαίνεται πως αλλάζει χέρια και περνάει οριστικά στους ξένους. Με τα 6.000.000… ευχές που κόστισε η ανατροπή του σκηνικού και ο ερχομός της… Εξυγίανσης, να πηγαίνουν στον βρόντο. Εκτός κι αν έχει βρεθεί «άκρη» και από αλλού. Αλλά εδώ είμαστε. Το ψάχνουμε και θα επανέλθουμε για τις λεπτομέρειες…

ΥΓ. Εάν και εφόσον γίνει αυτή η αλλαγή και η νέα (όποια) διοίκηση, αποφασίσει να κάνει φύλο και φτερό τα οικονομικά της Ομοσπονδίας την τελευταία 2ετία, πόσο πιθανό είναι να βγουν… βραχιολάκια; Πόσο πιθανό είναι, για παράδειγμα, να τρέχουν στα δικαστήρια όσοι ψήφισαν εκτρώματα, όπως η αποζημίωση του Γιαννάκη Παπαδόπουλου; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης τη γλίτωσε. Τουλάχιστον για το θέμα του Παπαδόπουλου. Καθώς η «δική τους» ΕΠΟ φρόντισε να καταγράψει ως «απών» τη θετική ψήφο του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ