Και μετά προσβάλλονται που τους λένε Χούντα…

Και μετά προσβάλλονται που τους λένε Χούντα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τετραήμερη απαγόρευση συναθροίσεων στην Αθήνα, λόγω του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Το μόνο που έλειπε από τα σκηνικό 21ης Απριλίου 1967 ήταν να γίνει η ανακοίνωση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων!

«…Απαγορεύεται πάσα συνάθροισις ή συγκέντρωσις σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Πάσα τοιαύτη θα διαλύεται δια των όπλων. Μέχρι νεωτέρας διαταγής απαγορεύεται η κυκλοφορία εις τας οδούς της πόλεως πάσης φύσεως οχημάτων και πεζών. Οι εξελθόντες εις τας οδούς, να επανέλθουν αμέσως εις τας οικίας των. Υπ’ όψιν ότι μετά την δύση του ηλίου, πας κυκλοφορών εις τας οδούς, θα πυροβολείται άνευ προειδοποιήσεως».

Μεταφερόμαστε στο (όπως φαίνεται, όχι και τόσο) μακρινό 1967. 21η Απριλίου. Τα τανκς βγαίνουν στους δρόμους και η Ελλάδα βυθίζεται στον σκοταδισμό της δικτατορίας. Η Χούντα των συνταγματαρχών, μόλις έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα και τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώνει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου. Και παράλληλα, την απαγόρευση οποιασδήποτε συνάθροισης, αλλά κυκλοφορίας στους δρόμους της Αθήνας.

Μάλιστα η ανακοίνωση ολοκληρωνόταν με την παραπάνω πρόταση. «…υπόψιν, ότι μετά τη δύση του ηλίου, πας κυκλοφορών εις τα οδούς θα πυροβολείται, άνευ προειδοποιήσεως».

Ακριβώς 52 χρόνια μετά, η Ελλάδα πασχίζει να αφήσει πίσω της τον σκοταδισμό. 52 χρόνια μετά, η Ελλάδα κυβερνάται από μια πολιτική παράταξη, που αυτοαποκαλείται αριστερή. Μια παράταξη που θεωρητικά, έχει ως κόκκινη γραμμή κάθε μορφή σκοταδισμού, είτε εθνικιστικού είτε θρησκευτικού. Μια Κυβέρνηση, ωστόσο, που γύρισε τη χώρα 52 χρόνια πίσω. Φωνάζοντας την ανικανότητά της να διαφυλλάξει την ομαλή διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου, με 840 προσκλήσεις…

Ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται προσβεβλημένος κάθε φορά που αποκαλείται σύγχρονη, «Χούντα» από τους πολιτικούς αντιπάλους του ή τον απλό κόσμο. Αλλά αντί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δείξει ότι όντως είναι αυτό που του προσάπτουν, φρόντισε να ακολουθήσει πρακτικές Παπαδόπουλου και Παττακού. Επιβάλλοντας απαγόρευση συναθροίσεων επί τετραήμερο στην Αθήνα, λόγω του τελικού του Κυπέλλου, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λοιπόν, αναφέρονται 10 διαφορετικοί λόγοι που επιβάλλεται αυτή η απαγόρευση. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε 7 σημεία της ανακοίνωσης δεν αφορούν στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. τρία είναι ειδικά αφιερωμένα στους Δικεφάλους, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει μεταξύ άλλων ως λόγο απαγόρευσης 6) τη διεξαγωγή του ίδιου του τελικού (σ.σ. θυμίζουμε θα διεξαχθεί με 840 προσκλήσεις!), 7) το τεταμένο κλίμα, την αντιπαλότητα των ομάδων και τις πληροφορίες για συνάθροιση οπαδών στο κέντρο της Αθήνας, με κίνδυνο επεισοδίων» και 8) τα περσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, πάλι στο πλαίσιο του τότε τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Μα καλά, πέρυσι δεν έγινε ένα τελικός-γιορτή, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο υφυπουργός Βασιλειάδης, συνολικά η Κυβέρνηση, αλλά και ο «δικός μας» Γραμμένος; Τώρα θυμήθηκαν Αστυνομία και Κυβέρνηση τα περσινά αίσχη;

Μετά από τις αιτιάσεις της, λοιπόν, η Αστυνομία, δηλαδή η Κυβέρνηση, αποφάσισε και διέταξε το κέντρο της Αθήνας να γίνει απαγορευτικό σημείο για συναθροίσεις.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 18:00 ώρα της Πέμπτης 09-05-2019 μέχρι και την 06:60 ώρα της Κυριακής 12-05-2019 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης κάθε συνάθροισης κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρο χώρους, θα αποφασίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων»

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει την ανεπάρκειά της. Κάνει ό,τι μπορεί για να μιμηθεί τους σκοταδιστές. Λειτουργεί σκοταδιστικά, επιλέγοντας να χτυπήσει μία από τις βάσεις της δημοκρατίας. Και την ίδια στιγμή διαμαρτύρεται όταν την αποκαλούν Χούντα. Σε καμία περίπτωση αριστερή. Σκέτο Χούντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ