Συμμορίες, VAR, Γκαγκάτσης, Θωμάς και Γιαννάκης

Συμμορίες, VAR, Γκαγκάτσης, Θωμάς και Γιαννάκης

Ο Γ.Βασιλειάδης, μίλησε τέλος των συμμοριών στο ποδόσφαιρο, με το VAR κι ο Βασίλης Δεκάρικος σχολιάζει και γράφει. Για Γκαγκάτση, Θωμά και Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

Το ‘πε, το ‘πε. Και ουχί ο παπαγάλος. Το ‘πε, το ‘πε ο ένας, ο μοναδικός, Γιώργος Βασιλειάδης. Με αφορμή την εγκατάσταση του VAR. Ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Ότι, «με την έλευση του VAR στη ζωή μας, μειώνονται δραματικά τα περιθώρια να δημιουργούνται σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές που ταλανίσανε για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο». Ότι «αφήνουμε στο χρονοντούλαπο τις σκιές που βάραιναν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο υπουργός έδωσε έμφαση στις «σκοτεινές». Με τις επιφανείς συμμορίες, τι γίνεται; Μ αυτές που κατοικοεδρεύουν σε υπουργικά γραφεία; Γιατί έχουν υπάρξει και τέτοιες στην ιστορία. Έχουμε δει Μανόλο Πετσίτη. Κι ακόμα πιο ψηλά από υπουργικά γραφεία. Στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δίνεται η δυνατότητα να μην είναι πρωταγωνιστές οι διαιτητές», τόνισε ο Βασιλειάδης.

Και να είναι οι υπουργοί.

Για να καταλήξει: «Είμαστε πολύ μπροστά και του χρόνου όταν και στις δύο μεγάλες κατηγορίες θα υπάρχει το var, μέσα στο νέο πλαίσιο που έχουμε βάλει με την τηλεόραση θα μιλάμε για ένα ένα νέο προϊόν».

Ένα νέο προϊόν δηλαδή, στο οποίο τον πρωταθλητή θα καθορίζει ο υπουργός με βάση το τηλεοπτικό συμβόλαιο που δίνει με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Όταν ο ΠΑΟΚ θα παίρνει 8,5 εκ. τηλεοπτικό, ο Ολυμπιακός 5 με 6, κι ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ 4 εκ. Έχουνε καμιά σχέση ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός σαν μεγέθη; Τα διπλά και παραπάνω λεφτά ο ΠΑΟΚ επειδή πήρε ένα πρωτάθλημα ύστερα από χρόνια; Αν το ξαναπάρει δηλαδή και του χρόνου, θα του πάει ο Βασιλειάδης, το συμβόλαιο από τα 8.5 στα 17 εκατομμύρια;

Η διαφορά των «σκοτεινών συμμοριών» είναι ότι εκεί έκλεβαν οι παράγοντες ο ένας τον άλλον. Και κάτω-κάτω της γραφής, αν δεν ήθελες να μπεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούσε να σε κλέψει κανένας.Τώρα, οι νέες συμμορίες σε κλέβουν ως Έλληνα φορολογούμενο θες δε θες: Έχει καμία δυνατότητα αντίδρασης η γριά που της έχουνε πετσοκόψει τη σύνταξη χηρείας , για να πληρώσει το κράτος το συμβόλαιο του Βαρέλα;

Κι εγώ να δεχτώ ότι το πρωτάθλημα δεν παιζόταν στο γήπεδο, αλλά το έστηνε μια παράγκα στη Λεωφόρο Αθηνών. Τώρα που τον πρωταθλητή κι όσους θα πέσουν καθορίζουν, οι υπουργοί, η αστυνομία, οι αθλητικοί δικαστές, ο Δρόσος στην ΕΡΤ, έχουμε πρόοδο; Ο ΟΦΗ αν σωθεί θα έχει του χρόνου, τηλεοπτικό συμβόλαιο στη Νόβα, 1.1 εκτ. Κι ο Απόλλωνας στη Β Εθνική, 1.4 εκατ. από την ΕΡΤ.

Εδώ πάντως, οφείλουμε να πούμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 100% αριστερή. Όπως καθόριζε τον πρωταθλητή στη Σοβιετική Ένωση η ηγεσία, χρηματοδοτώντας τις ομάδες μέσω του στρατού και της αστυνομίας και χτίζοντας στάδια, έτσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι γινόταν στη Σοβιετική Ένωση το 1950, το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα του 2019. Δίνει λεφτά και χτίζει γήπεδα.

Κλείνοντας να επανέλθουμε στις κατά τον Βασιλειάδη, «σκοτεινές συμμορίες που ταλανίσανε το ποδόσφαιρο». Σε παρελθόντα χρόνο. Σήμερα δηλαδή είναι όλα καλά κι όλα ωραία; Εγώ δεν λέω ότι ο φίλος του Βασιλειάδη ο Γκαγκάτσης είναι μέλος συμμορίας. Λέω ότι έχει φάει πέντε χρόνια φυλακή. Για κακούργημα. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, σαν πρόεδρος της ΕΠΟ. Αυτός που όταν «έφερε» το ευρωπαϊκό κύπελλο το 2004 τον αποδοκίμαζε στο Παναθηναϊκό στάδιο 60.000 κόσμος. Δεν είναι στο σκότος ο Γκαγκάτσης. Είναι το Νο1 στη Σουπερλίγκ. Κι έχει μπροστά του, άλλες δύο δικές για κακουργήματα.

Ο περιβόητος Θωμάς Μητρόπουλος, με δύο καταδίκες μια για τα στημένα κι άλλη μία για απάτη και πλαστογραφία, δεν είναι στο σκότος. Τώρα με τον Σύριζα είναι στο φως. Στο προσκήνιο. Πρώτο τραπέζι πίστα, στις εκδηλώσεις των ΕΠΣ δίπλα στον Μελισσανίδη. Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο ποδόσφαιρο νικητής και τροπαιούχος ο Αχιλλέας Μπέος. Ανάλογο προηγούμενο στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά δεν έχει αναφερθεί. Μία ομάδα από το μηδέν και το πουθενά να βρεθεί σε δύο χρόνια στην ανώτατη κατηγορία. Ούτε στη Ζιμπάμπουε. Μόνο στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος, το δεξί χέρι του Τσακογιάννη και το αριστερό του Μπέου, σταμάτησε να κρύβεται. Μπορεί οι δημοσιογράφοι να το κρατήσανε κρυφό, αλλά αυτός ήταν, που εκπροσώπησε την ΑΕΚ στη σύσκεψη για τον τελικό. Αυτός κλείστηκε για μία ώρα, στο γραφείο του Γραμμένου μαζί με τον Μάκη Γκαγκάτση. Αρκάδη και Δημάτος περιμένανε απ έξω. Έχει δίκιο ο Βασιλειάδης. Τίποτα σκοτεινό δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Όλοι και όλα στο φως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ