Ο συντηρητικός Χιμένεθ και ο «συμβολισμός» του Λουτσέσκου

Ο συντηρητικός Χιμένεθ και ο «συμβολισμός» του Λουτσέσκου

Ο κόουτς αποκρυπτογραφεί τις επιλογές των δυο προπονητών, ενόψει της μονομαχίας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Mε εντεκάδα Ουζουνίδη ο Χιμένεθ. Παίζει χωρίς εξτρέμ, με Μπακασέτα και Μάνταλο να υποδύονται τους ακραίους χωρίς να είναι. Ο τεχνικός της Ένωσης θέλει οι  παίκτες του να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ τις κατά κύματα επιθέσεις που συνηθίζει.

Αυτό είναι το κέρδος σε σχήμα με πολλούς χειριστές την μπάλας. Η Ένωση με όλο αυτό τον κόσμο στον άξονα θα επιχειρήσει κάθετο παιχνίδι. Το ερώτημα είναι πόσο ψηλά θα μπορούν να βγουν οι Χούλτ και Μπακάκης για να αξιοποιηθεί ο δεινός κεφαλοσφαιριστής Πόνσε. Η επιλογή του Κρίστισιτς μαρτυρά την πρόθεση του κόουτς να μένει η μπάλα την περισσότερη ώρα στα πόδια των παικτών του.

Ο Λουτσέσκου αιφνιδίασε με την επιλογή Σάκχοφ και Κάνιας στην μεσαία γραμμή. Μοιάζει περισσότερο με «απόδοση τιμών» για την προσφορά τους στην χρονιά και όχι γιατί ο Ολιβέιρα υστερεί έναντι των δυο.

Μιλάμε για μια κλασική -κατά τα άλλα- σύνθεση του πρωταθλητή που θα θελήσει με Μπίσεσβαρ και Πέλκα να οργανώσει το παιχνίδι και ταυτόχρονα να πάρει τελικές προσπάθειες. Η επιλογή του Ζαμπά μαρτυρά την πρόθεσή του να τρέξει τον Χουλτ που υστερεί στο σπριντ έναντι του Βραζιλιάνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ