Ο «μαϊμού» Γιώργος Γεωργίου

Ο Πρεσάκιας γράφει για τους αβανταδόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να βγάλουν ντε και καλά λάδι τον Βασιλειάδη...


Ο «μαϊμού» Γιώργος Γεωργίου | to10.gr

Πόσες αρλούμπες χωράνε σε 60 λέξεις; Πόσες κουταμάρες και ανακρίβειες; Υπάρχει η περίπτωση του αυτοαποκαλούμενου ρεπόρτερ Ξανθάκη.

Αβανταδόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά. Και κατά περίπτωση διαφόρων. Χθες του Κοντονή, εσχάτως του Πέτρου Κόκκαλη και προσφάτως του Βασιλειάδη. Αρπακολλατζής όμως. Προχειρολόγος. Αυτή η δουλειά που διάλεξε να κάνει, θέλει και μια ικανότητα.

Μια τέχνη. Ο περί ου ο λόγος όμως, τίποτα. Γράφει όπως μιλάει ο Γιώργος Γεωργίου κι αυτό είναι όλο. Έχει ξεπατικώσει κάποιες σκόρπιες ατάκες, τις αμολάει, πουλάει πνεύμα και μαγκιά και βγάζει μεροκάματο. Επί της ουσίας, άδειο μύδι.

Ιδού το νέο ατομικό ρεκόρ σαχλαμάρας σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σπατουλάρει τον Βασιλειάδη. Και να αβαντάρει την αδιανόητη απόφαση για διεξαγωγή του τελικού κεκλεισμένων των θυρών.

«Μπράβο στον Βασιλειάδη. Όχι μπουρδέλο το ΟΑΚΑ. Εισιτήριο 1.000 ευρώ. Στα παπάρια μου ο οικογενειάρχης που θέλει τελικό. Δεν πληρώνω. Θέλω τα λεφτά μου σαν φορολογούμενος να πιάνουν τόπο. Για νοσοκομεία, για δρόμους. Δεν θέλω να πηγαίνουν στους προμηθευτές πλαστικών καθισμάτων και υπερωρίες αστυνομικών. Αφού οι ομάδες δεν μπορούν να εγγυηθούν τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους, πολύ καλά έκανε κι έκλεισε τις θύρες και δεν άφησε τα χουλιγκάνια να πλακωθούν και να κάνουνε μπουρδέλο το ΟΑΚΑ. Για να πληρώνω εγώ ο φορολογούμενος, τους ΜΑΤατζήδες και τα σπασμένα καθίσματα».

Τα διαβάζει ο άλλος και του φαίνονται λογικά. «Καλά τα λέει. Καλά κάνανε και κλείσανε το ΟΑΚΑ. Να πληρώνω εγώ τις ζημιές που κάνουνε οι αλήτες και τις υπερωρίες την αστυνομικών»; Ο αναγνώστης δεν ξέρει. Δεν είναιυποχρεωμένος να ξέρει . Ο δημοσιογράφος οφείλει να ξέρει. Αν δεν ξέρει και γράφει είναι ντενεκές ξεγάνωτος. Αν ξέρει και γράφει άλλα, είναι απατεώνας. Χωρίς να το προσωποποιούμε. Γενικά κι αφηρημένα μιλάμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

1) Τις ζημιές των χούλιγκαν στα γήπεδα δεν τις πληρώνει το κράτος. Τις πληρώνουν οι ομάδες που τα χρησιμοποιούν.

2) Η αστυνομία δεν πάει τζάμπα στα γήπεδα. Η αστυνομία παίρνει ποσοστό από τις εισπράξεις. Η αστυνομία παίρνει ακόμα το 10% από τις τηλεοπτικές συμβάσεις σε όλα τα αθλήματα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Από τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ της ΕΡΤ στο ετήσιο συμβόλαιο του ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης, το αφεντικό του ρεπόρτερ Ξανθάκη, θα δίνει στην αστυνομία τα 850 χιλιάρικα.

3) Αυτή που εγγυάται την τήρηση της τάξης στα γήπεδα είναι η αστυνομία. Δεν εγγυώνται οι ομάδες.

Αν υπήρχε αστυνομία Τύπου, αυτός ο εξυπνάκιας της κακιάς ώρας θα είχε συλληφθεί πάραυτα. Και θα είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ουδέποτε έχουν γραφτεί τόσες πολλές και χοντρές ανακρίβειες, σε 60 λέξεις. Πρόκειται για έναν μαϊμού Γιώργο Γεωργίου. Ένας αβανταδόρο της πυρκαγιάς. Κι εν πάσι περιπτώσει, εγώ είμαι έτοιμος να ανακαλέσω και να ζητήσω ταπεινά συγνώμη. Με μία προϋπόθεση. Αν ο περί ου ο λόγος γράψει ένα ακριβώς ίδιο άρθρο. Κι επιμείνει στην άποψή του. Ό,τι σαν φορολογούμενος πολίτης, θέλει τα λεφτά του, να πιάνουν τόπο. Αντί να δίνει η ΕΡΤ 8,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον ΠΑΟΚ να πηγαίνουν αυτά τα λεφτά, για σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αντιπλημμυρικά έργα να μην πνίγεται ο κοσμάκης. Αν τα γράψει αυτά ο μαϊμού Γιώργος Γεωργίου, ζήτω συγνώμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο