Σοκ και δέος!

Σοκ και δέος!

Με τον.... καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό αθλητισμό. Με τον ίδιο, καλύτερο πάντα, τρόπο ολοκληρώνεται και η τρίτη κατά τας γραφάς χρονιά της περίφημης «εξυγίανσης» που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Και δεν κάνουμε πλάκα!

Μετά τον ιστορικό τελικό του 2016, του πρώτου στην ιστορία που έγινε με έναν μήνα καθυστέρηση προκειμένου να «επιλεγούν» οι κατάλληλοι διαιτητές σύμφωνα με τις επιταγές του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Χαράλαμπου Κοντονή, τελικό που κατέκτησε η ΑΕΚ, ακολούθησαν δύο τελικοί που βάφτηκαν ασπρόμαυροι αναφορικά με τον νικητή, στους οποίους ωστόσο χύθηκε και μπόλικο αίμα από τα επεισόδια σε Βόλο το 2017 και ΟΑΚΑ το 2018.

Και έτσι φτάσαμε στο σωτήριο 2019, όπου με ακόμη μια πρωτοβουλία – τομή προς την «εξυγίανση» και την «κάθαρση» του ποδοσφαίρου, διοργανώθηκε ακόμη μια «γιορτή» του ποδοσφαίρου. Ενας τελικός κεκλεισμένων των θυρών για τρίτη φορά ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για τρίτη φορά με νικητή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιστικά ολοκλήρωσε μια επική χρονιά κατακτώντας το νταμπλ.

Ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να μείνει έκθαμβος από το επίτευγμα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο σίγουρα αποκλείεται να μην πέσει και πάνω στα όσα τραγελαφικά ζει ο ελληνικός αθλητισμός την τελευταία τετραετία με αποκορύφωμα αυτόν τον τελικό – ανέκδοτο!

Εναν τελικό με 1.000 (χίλιους ολογράφως) προσκεκλημένους και 3.000 αστυνομικούς, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Εναν τελικό, τον δεύτερο συνεχόμενο, που κλήθηκε να σφυρίξει ξένος διαιτητής.

Εναν τελικό κεκλεισμένων των θυρών όπου σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά θλιβερά επεισόδια! Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα δείχνουν όλα. Ξύλο από τους προσκεκλημένους της ΑΕΚ, ξύλο από τους προσκεκλημένους του ΠΑΟΚ, ξύλο και από τους προσκεκλημένους της ΕΠΟ. Και πανταχού παρούσα φυσικά η ελληνική αστυνομία.

Από μόνο του το γεγονός ότι ο τελικός κυπέλλου γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ήταν μια ομολογία αποτυχίας.

Αποτυχίας της ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, της ΕΠΟ της «εξυγίανσης» και των βλαχοπροέδρων που προωθήθηκαν από τους «συμμάχους», οι οποίοι δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα. Κορυφαία στιγμή του τελικού αποτελεί η ανακοίνωση στα μεγάφωνα για να μετακινηθούν οι «προσκεκλημένοι» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ από τις θέσεις τους!

Αποτυχίας των ίδιων των ομάδων που πρωτοστάτησαν σε αυτόν τον αγώνα να «πάρουν» την ΕΠΟ. Ομάδων που ομολογούν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους χουλιγκάνους που κάνουν πάρτι με την επίφαση της «διαφορετικότητας».

Αποτυχίας φυσικά και της ίδιας της κυβέρνησης που όχι απλά δεν μπορεί να ελέγξει τους ταραχοποιούς των γηπέδων, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει καν 1.000 «προσκεκλημένους» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Κι όλα αυτά χωρίς να συζητήσουμε καν για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιδοτεί με καμιά 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χρηματοδοτώντας μέσω της ΕΡΤ κάποιες ΠΑΕ και χρηματοδοτώντας το VAR, το οποίο υποτίθεται ότι θα βάλει τέλος στην αμφισβήτηση και κατά συνέπεια στην αλόγιστη βία.

Απλά σκεφτείτε ότι έγινε τελικός με ξένο διαιτητή – για να μην υπάρξει αμφισβήτηση – και χωρίς θεατές, ανάμεσα σε ομάδες που πρωτοστάτησαν για την υποτιθέμενη «εξυγίανση» και παρόλα αυτά σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους… εκλεκτούς προσκεκλημένους της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της ΕΠΟ!

Οσοι νομίζουν ότι πιάσαμε πάτο, ίσως εκπλαγούν μιας και το μαρτύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου αναμένεται να έχει και συνέχεια. Βλέπετε ο υφυπουργός Αθλητισμού συνεχίζει τις παρεμβάσεις του – λέγε με αναδιάρθρωση – αυξάνοντας τις επαγγελματικές ομάδες, τη στιμγή που οι ήδη υπάρχουσες ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα και σε ετήσια βάση υπάρχουν αποχωρήσεις από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ψιλά γράμματα, θα πει κάποιος. Αφού τώρα θα έρθει η ΕΡΤ και θα μοιράσει (κι άλλο) χρήμα.

Και εκτός από τους πολιτικάντηδες που ψάχνουν ψηφαλάκια, με το «προϊόν εξακολουθούν να ασχολούνται υπόδικοι, καταδικασμένοι με ποινές φυλάκισης και όλα εκείνα τα σκοτεινά πρόσωπα που κυριασχούν στο παρασκήνιο τις τελευταίες δεκαετίες πλουτίζοντας με όχημα το δημοφιλέστερο άθλημα.

Πώς το είπαμε; Η «εξυγίανση» στα καλύτερά της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ