ΕΠΟ – Κυβέρνηση: Ούτε «κιχ» για την ξεφτίλα

ΕΠΟ – Κυβέρνηση: Ούτε «κιχ» για την ξεφτίλα

Σαν τα φαντάσματα κυκλοφορούν η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» και η κυβέρνηση των ανίκανων του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτοντας για πολλοστή φορά τους… ευγενικούς χορηγούς τους.

Από τους Λαλάκηδες της πιάτσας ήταν αναμενόμενο. Ακόμη μια ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρει φαρδιά – πλατιά τη σφραγίδα της εποχής της «εξυγίανσης». Οπότε αναμενόμενο να κάνουν ακόμη μια γαργάρα και να τα καταπιούν όλα. Και τα… κουκούτσια. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, συνηθισμένοι και τα γιουσουφάκια στην υπηρεσία των αφεντικών τους. Ποια δημοσιογραφία και κουραφέξαλα; Αυτά είναι για άλλους.

Πέρασε κιόλας ένα τριήμερο που τον κλάψαμε τον νεκρό, που άλλοι πανηγύρισαν ακόμη μια κούπα με φόντο το διαλυμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε πρώτη φορά ήταν, ούτε η τελευταία θα είναι. Ωστόσο φέτος παράλληλα με το αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του, σημειώθηκε ακόμη ένα ρεκόρ.

Στα χρόνια της «εξυγίανσης» και του ΣΥΡΙΖΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει για δεύτερη φορά τελικό κεκλεισμένων των θυρών. Τελικό που αμαυρώθηκε από απίστευτες σκηνές βίας ανάμεσα στους… υψηλούς προσκεκλημένους της ΕΠΟ και των δύο φιναλίστ. Εζησε και άλλους δύο τελικούς της βίας, της ντροπής και του διεθνούς διασυρμού.

Κι όμως. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Ουδείς από τους ανευθυνο-υπεύθυνους συγκινήθηκε. Ουδείς από τους παραγοντίσκους που μόνη τους έννοια είναι το πώς θα γλείψουν καλύτερα τον πατρόνα τους προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγο ακόμη από το φρέσκο παραδάκι.

Η ΕΠΟ και ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος ήταν άφαντοι. Ούτε την απονομή δεν τόλμησαν να κάνουν. Ούτε μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου. Ένα συγγνώμη βρε αδελφέ, ακόμη κι αν αυτή αφορούσε το γεγονός ότι ο τελικός έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Η κυβέρνηση επίσης άφαντη. Σε όλα τα επίπεδα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού που ουσιαστικά διέταξε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός εμφανίστηκε στα… τριήμερα για να δηλώσει ότι φταίνε μόνο οι ΠΑΕ – έτσι γενικά κι αόριστα – για το γενικό χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκλογές έρχονται, που κουράγιο να κατονομάσει τις συγκεκριμένες ΠΑΕ που σιγοντάρουν τους χουλιγκάνους τους και τους στρατούς των ιδιοκτητών τους. Είναι βλέπετε οι πατρόνες της «εξυγίανσης» και από τους βασικούς συνομιλητές της ίδιας της κυβέρνησης.

Η αυτογελοιοποίηση του Βασιλειάδη

Ετσι έφτασε στο σημείο κοτζάμ υφυπουργός να αυτογελοιοποιείται δηλώνοντας ότι «το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας» και να συμπληρώνει ότι «πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δε βλέπω ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξουν, δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό». Προσέξτε, μιλάμε για τον ίδιο υπουργό που αυτό το ποδόσφαιρο, αυτών των παραγόντων, αυτής της βίας, αυτών των στρατών, το χρηματοδοτεί μέσω της ΕΡΤ με καμιά 30αριά εκατομμύρια ετησίως!

Από τη μία πλευρά είναι ανίκανος κι ανήμπορος να κατονομάσει αυτούς που με τις συμπεριφορές τους έχουν ξεφτιλίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και από την άλλη τους ταΐζει με κρατικό χρήμα. Αυτούς τους… βασιλικούς και άλλες τόσες… γλάστρες που έχουν μαζευτεί από δίπλα.

Από τη μία πλευρά δηλώνει ότι οι παράγοντες δε θέλουν να αλλάξουν κι από την άλλη πλευρά έχει ως ομοτράπεζο συνομιλητή και άτυπο σύμβουλό του τον Βασίλη Γκαγκάτση που κουβαλάει στις πλάτες του ποινή πενταετούς φυλάκισης για κακούργημα και μερικές ακόμη εξίσου σοβαρές κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις που είναι στα δικαστήρια!

Η αστυνομία και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι άφαντοι κι αυτοί. Σε έναν τελικό με χίλιους προσκεκλημένους κοντά 3.000 αστυνομικοί δεν κατάφεραν να επιβάλλουν την τάξη. Δεν έκαναν ούτε μία σύλληψη. Χαρακτηριστική ήταν η παραδοχή που έγινε στην ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που καταλήγει ζητώντας την απόσυρση των οργάνων της τάξης από τα γήπεδα καθώς «η υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών, σε ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής. Πόσω μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών, οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας». Πόσο πιο ξεκάθαρη να γίνει η διαπλοκή κυβέρνησης, ΕΠΟ και συγκεκριμένων ΠΑΕ;

Για τις δυο φιναλίστ των τριών τελευταίων τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Οι δύο ομάδες που πρωτοστάτησαν στην «άλωση» της ΕΠΟ με τη… σημαία της δήθεν εξυγίανσης, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ελέγξουν το σύστημα από πάνω μέχρι κάτω, επιτρέποντας στους χουλιγκάνους όλων των επιπέδων να αλωνίζουν στα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας, να διαλύουν πόλεις και χωριά στο πέρασμά τους και να μένουν ατιμώρητοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ