Το Κύπελλο «επίσημων» χουλιγκάνων και της… ελίτ των «βλαχοπροέδρων» της ΕΠΟ

Το Κύπελλο «επίσημων» χουλιγκάνων και της… ελίτ των «βλαχοπροέδρων» της ΕΠΟ

To10.gr αποτυπώνει όσα πραγματικά συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, γράφει για τους ένθεν κι ένθεν χουλιγκάνους, τους καλοντυμένους «βλαχοπροέδρους» της ΕΠΟ, τους έντρομους ανθρώπους της FIFA, αλλά και τη νίκη της... ΑΕΚ.

Πάντα έχει διαφορετική αξία να παρακολουθείς από κοντά έναν τελικό Κυπέλλου, ως ουδέτερος παρατηρητής. Είσαι πιο ψύχραιμος, δεν παρασύρεσαι από την υποκειμενικότητα της υποστήριξης κάποιας εκ των δύο ομάδων και γενικά βλέπεις πράγματα που δεν αντιλαμβάνονται όσοι βρίσκονται στην τούρλα του ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο. Εξάλλου, ειδικά στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το τελευταίο που είχε σημασία για τους εμπλεκόμενους με την αναμέτρηση, ήταν το ποδόσφαιρο.

Για τους «βλαχοδήμαρχους» των ΕΠΣ, εκείνο που είχε σημασία ήταν σε ποια μεριά θα πήγαιναν οι δικές τους προσκλήσεις. Οι ΕΠΣ της ΑΕΚ έτρεχαν να τα δώσουν στους χουλιγκάνους της Ενωσης, οι δε ΕΠΣ του ΠΑΟΚ, έκαναν τον δικό τους αγώνα για να είναι πολυπληθέστερη «δύναμη» στο γήπεδο οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο πρωτοφανές ρεζιλίκι, με τη χωροταξία των επισήμων του ΟΑΚΑ να καθορίζεται ως εξής:

* Δεξιά από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ο Γιώργος και ο Νίκος Σαββίδης με τους άνδρες της ασφάλειάς τους, συν τους 120 οπαδούς-κομάντο, όπως προβλεπόταν από τις προσκλήσεις που μοίρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Αριστερά από τα δημοσιογραφικά (χωρίς ΜΑΤ ενδιάμεσα), μέσα στα επίσημα τα περίφημα «R», οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έτοιμοι… για όλα. Οπαδοί που πήραν τις προσκλήσεις από τις ΕΠΣ του ΠΑΟΚ. Οι ίδιοι οπαδοί που την έπεσαν σε δημοσιογράφους και αντάλλασσαν μπινελίκια και κλωτσομπουνίδια με οπαδούς της ΑΕΚ και τα ΜΑΤ.

* Αριστερά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, άνδρες των ΜΑΤ, που προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν να μην μετακινηθούν προς το κέντρο.

* Στον κεντρικό χώρο των επισήμων, σε στάση… γύφτικων σκεπαρνιών οι βλαχοπρόεδροι των ΕΠΣ, ο «δικός τους» Γραμμένος, οι εκπρόσωποι της FIFA (Φούσεκ κλπ, ο Περέιρα και σύσσωμη η ΚΕΔ, ο Αγγελος Αναστασιάδης με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, διάφοροι άλλοι επιφανείς φίλοι των δύο ομάδων, αλλά και πολλοί, πάρα πολλοί άνδρες ασφαλείας, ευμεγέθεις…

* Αριστερά από τους επισήμους, κι άλλα ΜΑΤ, αυτή τη φορά για να απαγορεύουν τις… προωθήσεις των οπαδών της ΑΕΚ.

* Στα άλλα «R» των επισήμων, αριστερά, πήραν θέσεις μάχης οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Επίλεκτοι κι αυτοί, όχι τίποτε του… κατηχητικού. Επίσης, με προσκλήσεις των βλαχοπροέδρων από τις ΕΠΣ που πρόσκεινται στην ΑΕΚ.

* Ακόμη πιο αριστερά, ο μεγαλύτερος όγκος των οπαδών της Ενωσης, η οποία πράγματι κέρδισε τη μάχη της εξέδρας, έχοντας διαθέσει περισσότερες… προσκλήσεις στους δικούς της οπαδούς.

Πάμε, τώρα, στα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι. Κατ’ αρχάς, ευμεγέθεις οπαδοί της ΑΕΚ από τα… αριστερά των επισήμων, έκαναν δύο φορές «ντου» στους (εξίσου ευμεγέθεις) οπαδούς του ΠΑΟΚ στα… δεξιά των επισήμων! Και τις δύο φορές, μετά τις πρώτες «ψιλές», μπούκαραν οι άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να παίζεται ξύλο για 4-5 λεπτά εκάστη φορά. Η δεύτερη φορά, μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο…

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν άλλες εντάσεις τέτοιου τύπου, καθώς στους «επισήμους» πήραν μόνιμη θέση και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα μόνο μερικά αντικείμενα να ίπτανται πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων της FIFA και των υπόλοιπων «επισήμων» που βρίσκονταν στη μέση της μάχης. Ενώ παράλληλα τα συνθήματα είχαν ποικιλία και φαντασία, μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τις… μανάδες των αντιμαχόμενων πλευρών!

Όταν το παιχνίδι κρίθηκε, ο ΠΑΟΚ νίκησε και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, ξεκίνησε κι άλλο «πανηγύρι»! Τα ΜΑΤ δεν άφησαν τους εκ δεξιών οπαδούς του ΠΑΟΚ να πάνε στα επίσημα για να γιορτάσουν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μίνι μάχη μεταξύ τους. Κάποιοι από τους φιλοξενούμενους οπαδούς έβγαλαν… αλυσίδες και ζώνες ξεκίνησαν να χτυπούν τις ασπίδες των ΜΑΤ. Μετά από λίγο ήρθε ένας «καρτελάκιας», ο οποίος έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Χωρίς καμία σύλληψη, χωρίς να πειράξουν ούτε έναν από τους οπαδούς που επιτίθονταν.

Το πιο ωραίο από όλα; Την ώρα των αντεγκλήσεων, ένα μπουκάλι νερό έφυγε από τα… δημοσιογραφικά θεωρεία και έπεσε πάνω στους οπαδούς του Δικεφάλου. Κακό σημάδι. Τους αστυνομικούς σημάδευε ο «συνάδελφος» και ζήτησε συγνώμη από τους συνοπαδούς του, που αστόχησε…

ΥΓ. Τιμή και δόξα στον οπαδό του ΠΑΟΚ που συγκλόνισε και τα περίπου 69.000 καθίσματα του ΟΑΚΑ, με το απίστευτο «φστ» (σαν να ξεφουσκώνει σαμπρέλα φανταστείτε, σαν τον «φστ, μπόινγκ» του Βουτσά, χωρίς το «μπόινγκ»), που πρέπει να ακουγόταν από τα επίσημα (εκεί καθόταν ο γίγαντας) έως την Τούμπα. Τι ήταν αυτό; Ηταν το μήνυμα στους εκ δεξιών των δημοσιογράφων οπαδών του ΠΑΟΚ για το σύνθημα που θα ακολουθούσε. Ηταν η ατραξιόν της καφρίλας, η πιο καλτ μορφή της βραδιάς.

ΥΓ2. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να υπάρχει μια κάμερα και να απαθανατίζει τους βλαχοπροέδρους και τις στιλιστικές τους επιλογές. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να δούμε πόσο κάνουν τα Armani και τα Philippe Plein (τρομάρα τους) κοστούμια και παπούτσια που φορούσαν και κυρίως να αναρωτηθούμε όλοι μαζί: Αυτά τα ρούχα των 3-4-5 χιλιάδων το κομμάτι, πώς τα αγόρασαν;

ΥΓ3. Ο μοντέρνος βλαχοπρόεδρος με το παντελόνι πάνω από τον αστράγαλο και το μπλε πιτσιλωτό σακάκι ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη διαφορά. Ντύσιμο δεκαχίλιαρου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ