ΑΕΚ: Πιο πολλά εισιτήρια, έκοβε ο Δημητρέλος

ΑΕΚ: Πιο πολλά εισιτήρια, έκοβε ο Δημητρέλος

Ο Βασίλης Δεκάρικος διαβάζει τα νούμερα των εισιτηρίων της ΑΕΚ. Και διαπιστώνει ότι ο Δημητρέλος, μάζευε περισσότερο κόσμο από τον Τίγρη.

Δηλαδή η ΑΕΚ τερμάτισε στο -23 από τον ΠΑΟΚ και το ζήτημα είναι αν μας αλλάξανε τον βοηθό με τον Varίστα στον τελικό; Σ έναν τελικό που η ΑΕΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Και δεν είναι ζήτημα ότι η ΑΕΚ του Μελισσανίδη κόβει λιγότερα εισιτήρια από την ΑΕΚ του Δημητρέλου; Δεν γίνεται σύγκριση με την ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαίδη. Δεκαπέντε χρόνια πίσω. Το 2004. Το 2012/13 ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και μέσο όρο στη Super League 20.918 εισιτηρίων. Η ΑΕΚ που υποβιβάζεται κόβει κατά μέσο όρο 10.602 εισιτήρια. Η Super League συνολικά έχει μέσο όρο 4.865 εισιτήρια ανά παιχνίδι.

Φέτος η Super League κόβει 5.433 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός, παρότι χάνει για δεύτερη συνεχή φορά το πρωτάθλημα και μάλιστα αρκετά νωρίς, έχει 21.073 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Σχεδόν τα ίδια με όσα το 2012-13. Η τρίτη ΑΕΚ, φιναλίστ του κυπέλλου, την πρώτη χρονιά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι ενώ χτίζεται η Αγιά Σοφιά κόβει 9.621 εισιτήρια. Λιγότερα από τη χρονιά του υποβιβασμού.

Εντυπωσιακό. Η ΑΕΚ του Δημητρέλου, που πάλευε να μείνει στη κατηγορία και τελικά δεν τα κατάφερε, μάζευε περισσότερο κόσμο από την ΑΕΚ του Τίγρη. Και να δεχθεί κανείς την πτώση από τα 15.609 της χρονιάς του πρωταθλήματος. Αλλά 38% πτώση; Και πώς εξηγείται ότι η ΑΕΚ έκοψε φέτος, πριν την κακή αγωνιστική πορεία, 14.627 διαρκείας αλλά είχε μόλις 9.621 εισιτήρια; Ότι ένας στους τρεις φιλάθλους της δεν πήγαινε στο γήπεδο ούτε τζάμπα;

Πιθανές εξηγήσεις:

1. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα. Οι ήρωες του χθες (προπονητές, ποδοσφαιριστές) είναι οι προδότες του σήμερα και παραδίδονται στους κυβερνητικούς δημοσιογράφους για να μη χρεωθεί ο ηγέτης καμία αποτυχία: Ντίντακ, Δέλλας, Χιμένεθ, Αραβίδης, Λάζαρος, Κορδέρο, Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος. «Έπρεπε να πληρώνετε γιά να παίζετε». «Φέρτε πρόταση να φύγετε». Ο φίλαθλος δεν μπορεί να ταυτιστεί με κανέναν.

2. Παρότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι Θωμάδες κι οι Γιαννάκηδες είναι απαραίτητοι, δε θέλει να τους βλέπει. Απωθούν τον κόσμο.Γι αυτό και η προσέλευση στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήταν πολύ πιό μαζική.

3. Η ΑΕΚ μέχρι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πουλήσει γύρω στις 10 χιλιάδες διαρκείας (σηματικά λιγότερα από τη χρονιά της Γ΄ Εθνικής, που ήταν 12.855). Έφτασε τα 14.000 με παρατάσεις στη διάθεση των διαρκείας, μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πάνω από τους 10.000 ήταν περιστασιακοί, πανηγυρτζήδες, όπως αποδείχτηκε.

Τι ερωτήματα γεννώνται;

1. Αυτή, δηλαδή, είναι η δυναμική της ΑΕΚ; Μετά από από πέντε χρόνια διοίκησης Τίγρη, πρωτάθλημα, ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ οικονομική εξυγίανση, πτώση χούντας, Αγιά Σοφιά, αυτή είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

2. Τι νόημα έχουν οι 30.000 και πλέον θέσεις στη Φιλαδέλφεια; Πιστεύει κανείς ότι το ελληνικό πρωτάθλημα (τα τηλεοπτικά του οποίου αγοράζει μόνο η ΕΡΤ, που χορηγό βρίσκει μόνο τη Σουρωτή) θα γίνει πιο ενδιαφέρον; Ή ότι οι ελληνικές ομάδες θα έχουν καλύτερη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

3. Αν χρησιμοποιούσε σαν έδρα τη Ριζούπολη, μόνο σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ τα εισιτήρια θα ήταν περισσότερα από τη χωρητικότητά της (14.200). Στα υπόλοιπα η Ριζούπολη θα ήταν στην καλύτερη μισογεμάτη. Δηλαδή, δε θα ήταν καλύτερα τα δύο ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (που ήρθαν ισοπαλία) να τα έχει παίξει στη Ριζούπολη, κι ας έχανε συνολικά 25.000 εισιτήρια; Πρώτη αγωνιστική, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ και το διπλό στη Βίντι κόβει 7.504 εισιτήρια. 15 Σεπτεμβρίου, με την ΑΕΚ στους ομίλους και όλο τον κόσμο να έχει επιστρέψει στην Αθήνα , 10.433 εισιτήρια με τον Πανιώνιο (το 1/4 της Ριζούπολης θα ήταν άδειο). Για να κλείσει τη σεζόν με μόλις 1.214 περισσότερα από τον Παναθηναϊκό που είχε 8.407 μέσο όρο.

Όλα αυτά μαζί κι ένα ένα ξεχωριστά, καθρεφτίζουν την αποτυχία του Τίγρη συσπειρώσει το κόσμο της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης παρά τις αγωνιστικές επιτυχίες, παρά τη. Αγία Σοφιά, δεν πείθει. Δεν φτιάχνει το κόσμο της ΑΕΚ. Δεν φτιάχνει τον κόσμο της ΑΕΚ κι αυτό που βλέπει στο γήπεδο. Η ομάδα δεν είναι ελκυστική. Δεν υπάρχουν έστω δύο-τρεις ποδοσφαιριστές κράχτες. Ο Αδαμίδης είχε τον Σκόκο. Ο Τίγρης με 25 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, την έβγαλε στη φτήνια με δανεικούς Αλμπάνη και Γιαννώτα. Να προσθέσουμε βέβαια και το αντιποδοσφαιρικό,
αχανές και κρύο τις νύχτες του χειμώνα ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ