Silver Alert: Ζαμπράνο ήτανε και πάει

Silver Alert: Ζαμπράνο ήτανε και πάει

Η βόμβα του καλοκαιριού, η νίκη του Ιβάν που έφερε τον παιΧταρά που δεν μπορούσε να φέρει ο Βαγγέλης δύο χρόνια τώρα. Βόμβα... τριών μηνών, ο Ζαμπράνο μας τελειώνει νωρίς - νωρίς.

Επιστροφή στον μακρινό Αύγουστο. Τον περασμένο ντε. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι του. Ποιο αγόρι; Μα, ο Κάρλος ο Ζαμπράνο. Και τι αγόρι. Σαν τα κρύα τα νερά. Παιχταράς με το «χ» παχύ για να τονίζει την κλάση του. Τότε λοιπόν ο Ιβάν (ένας είναι ο Ιβάν) ενεργοποίησε τη «βόμβα» που δεν μπορούσε, ο άμοιρος Βαγγέλης (ένας είναι ο Βαγγέλης) να ενεργοποιήσει δύο χρόνια. Μα έλα ρε παιδί μου, του έλεγε του Κάρλος του Ζαμπράνο αλλά αυτός τίποτα!

Εκεί, είχε στυλώσει τα πόδια και περίμενε. Τι περίμενε; Τον Ιβάν να «στρώσει» τα εκατομμύρια στα πόδια του Περουβιανού άσου (δανεικός ήρθε τελικά στον ΠΑΟΚ αλλά τι σημασία έχουν αυτά;) και να κάνει την Θεσσαλονίκη και τη… Δάφνη να σειστεί από τα ρίχτερ του σεισμού που προκάλεσε η μεταγραφή του!

Εξ ου και τα αφιερώματα από το site της εξυγίανσης. Τι έγραφαν τότε οι «αλήθειες»;
«Δύο καλοκαίρια ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να αποκτήσει τον Κάρλος Ζαμπράνο, χωρίς να τα καταφέρει, με τον Ιβάν Σαββίδη την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου να ενεργοποιεί τη «βόμβα» και να φέρνει τον Περουβιανό στόπερ στην Τούμπα». Μπαμ, μπουμ, και ξαναμπούμ!

Πω, πω τι κάνει ο πρόεδρας! Στην μπάντα, στην μπάντα έρχεται ο Λοσάντα… Ουπς 404, παρασύρθειν από τον ενθουσιασμό. Τον Λοσάντα τον πρόλαβε και τον έφερε ο Ολυμπιακός παρότι καλά πληροφορημένες πηγές από την Δάφνη ανέφεραν πως και αυτόν ο Ιβάν τον είχε σταμπάρει.

Στο θέμα μας πάλι. Ο Κάρλος ο Ζαμπράνος λοιπόν ήταν ένα από τα πολλά «μπαμ-μπουμ» του Ιβάν του τρομερού.

Διαβάζοντας μαθαίνεις φίλε μου πολλά στο site της εξυγίανσης. «Ο ΠΑΟΚ προσθέτει έναν στόπερ παγκοσμίου κλάσης στο ενεργητικό του με γεμάτες χρονιές στην Μπουντεσλίγκα και με συμμετοχές ως βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας του Περού. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, δεν ήταν το πρώτο κατά το οποίο ο Ζαμπράνο συνδέθηκε με μεταγραφή σε ελληνικό σύλλογο. Εδώ και δύο χρόνια ο Περουβιανός αμυντικός… φλερτάρει με τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό, αλλά αντί των «ερυθρόλευκων», ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα. Ο Ζαμπράνο, τόσο το καλοκαίρι του 2015, όσο και στις αρχές της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2016, αποτελούσε τον κεντρικό μεταγραφικό στόχο των «ερυθρόλευκων», έπειτα από επιθυμία του Μάρκο Σίλβα. Ωστόσο, και τα δύο καλοκαίρια οι προσπάθειες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να στεφθούν από επιτυχία παρά το δέλεαρ της συμμετοχής της ομάδας στο Champions League. Ο Περουβιανός αμυντικός δεν συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, επιλέγοντας και στις δύο μεταγραφικές περιόδους άλλον δρόμο».

Ο Ζαμπράνο δεν συγκινήθηκε από τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έτρεξε βλέποντας την πρόκληση του ΠΑΟΚ της… Έστερσουντ.

Δάκρυα στα μάτια του Βαγγέλη έτρεχαν διαβάζοντας αυτές τις αράδες. «Γιατί μου το έκανες αυτό Ζα-μπρά-νο!» φώναζε ο πρόεδρας και ο Πειραιάς «έκλαιγε» από τον καημό του.
Μα να μην μπορεί να πάρει ένα παίκτη αυτός ο Βαγγέλης; Να του κάνει πλάκα ο Ιβάν; Τον Ζαμπράνο που δεν τον ήθελε μόνο το 2015, και το 2016 αλλά και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ναι, είναι αλήθεια (πραγματική όχι από το σλόγκαν) πως ο Ζαμπράνος είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό το διάστημα που έψαχνε στόπερ, και τον περασμένο Αύγουστο. Και του τον είχαν δώσει στο «πιάτο» οι Ρώσοι του Καζάν (ταρατατζούμ, έτσι μου ήρθε αυτό, πάνω στην τρέλα μου).

Δεν είχε τα λεφτά ο Βαγγέλης για να τον πάρει; Μμμμ, δηλαδή δεν μπορούσε να πάρει δανεικό τον Ζαμπράνο από την Ρούμπιν και πήρε τον Ένγκελς από την Μπριζ με ένα 7αρακι εκατομμύρια. Λογικό ε;

Αμ πως, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος. Μήπως, λέω εγώ, ο Βασίλης ο Δεκάρικος, μήπως αποφάσισαν στον Πειραιά πως δεν αξίζει τον κόπο να πάρουν τον Κάρλος τον Ζαμπράνο γιατί είναι σε – ολίγον τι – ξεπεσμένη κατάσταση;

Που να ξέρω εγώ βεβαίως, αφού η «αλήθεια» έγραφε ότι ο Ιβάν κατατρόπωσε τον Βαγγέλη και έφερε την «βόμβα» στην Τούμπα. Βόμβα τριών μηνών, βομβίτσα να πούμε (;), όσο ο Ζαμπράνος ήταν ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ. Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και… τσικαμπούμ και όλα γυρίζουν στο κεφάλι μου…

Η «βόμβα» που τελικά αποδείχθηκε «τζούφια» (μουλάρι ο Αστραχάν που έλεγε και ο Βέγγος) και αφού είδε και αποείδε τα μάζεψε, ο Κάρλος ο Ζαμπράνος, και ετοιμάζεται να την κάνει από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ για το Καζάν. Μπορεί όχι στις αρχές τις εβδομάδας να έκανε… ντρίμπλα και να μην πήγε στην εξωτικού Russia. Αλλά γενικώς την έχει κάνει. Χαιρέτησε, πώς το λένε.

Τώρα βέβαια, αφιερώματα για την «βόμβα» του Ιβάν που αποδείχτηκε «στρακαστρούκα» δεν θα διαβάσετε. Μάλλον θα δούμε κάπου να γράφετε πως και ο Κάρλος ο Ζαμπράνος, δεν άντεχε την πίεση. Όπως ο Λέοβατς.

Φιλιά στο Ροστόφ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ