Η μαζική κατακραυγή έφερε… ΕΡΤ 2

Η μαζική κατακραυγή έφερε… ΕΡΤ 2

Οι τεράστιες αντιδράσεις και εντός ΕΡΤ που προκάλεσε η γελοιότητα της μη προβολής του προημιτελικού του Champions League πόλο Ολυμπιακός-Μπρέσια, έφερε... ΕΡΤ2 για τον σημερινό ημιτελικό (20:00) με την Προ Ρέκο.

Η ανεπανάληπτα φαιδρή απόφαση της ΕΡΤ να μην δείξει σε ένα από τα κανάλια της την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Μπρέσια, για τα προημιτελικά του Champions League πόλο Ανδρών, προκάλεσε τεράστια κατακραυγή εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης. Όχι μόνο επειδή οι εμπνευστές λειτούργησαν με εμπάθεια ή ασχετοσύνη (διαλέχτε και πάρτε), αλλά και διότι έγινε μια αξιολόγηση τηλεοπτικού «προϊόντος» που δεν θα την έκανε ούτε ένας παντελώς άσχετος από τηλεόραση.

Μάλιστα, η χθεσινή δημοσιοποίηση του ατοπήματος της ΕΡΤ από to10.gr και άλλα Μέσα, που στηλίτευσαν τη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα ενδότερα του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Αλλά και εκνευρισμό στους πολιτικούς προϊσταμένους. Ο λόγος; Κατ’ αρχάς για το γεγονός αυτό καθ’ αυτό: Δεν μπορεί να έχεις αγοράσει πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον Ολυμπιακό (ή τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ) και να παίζει στο… ιντερνετικό «ΕΡΤ Play» και όχι σε κάποιο από τα τέσσερα κανάλια της ΕΡΤ.

Επίσης, το θέμα προκάλεσε και πολιτική ενόχληση, καθώς η κυβέρνηση δεν ήθελε σε αυτή τη χρονική συγκυρία, ακριβώς έναν μήνα πριν από της εκλογές, να δείξει πάλι την εμπάθειά της προς τους Ερυθρόλευκους. Δεν ήθελε να βάλει ξανά απέναντί της τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του. Κάτι, όμως, που δεν αποφεύχθηκε. Βλέπετε, πολλές φορές δεν κάνεις αυτό που πρέπει και αυτό που σου λένε, αλλά αυτό που θέλεις και αυτό που σε προστάζει η συνείδησή του. Κι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι ο «εχθρός», τα πράγματα ήταν φυσιολογικά. Αν με πιάνετε…

Για να γίνει αντιληπτό πόσο απροετοίμαστοι πιάστηκαν στην ΕΡΤ με την… πατάτα που έκαναν, δεν είχαν καν προνοήσει να αλλάξουν ούτε το σημερινό πρόγραμμα. Το οποίο στις 20:00 περιλάμβανε το «Δείπνο με τον Πλάτωνα» και στις 20:30 το «Η ζωή εν τάφω». Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις και την έκθεση της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης, από το βράδυ κιόλας της Πέμπτης, σήμανε… συναγερμός. Με τη διοίκηση να καλείται να δώσει απαντήσεις στους πολιτικούς προϊσταμένους της, τη διοίκηση να βάζει χέρι στους υπεύθυνους των καναλιών και του προγράμματος κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Εστω και έτσι, η διοίκηση της ΕΡΤ εδέησε να αλλάξει το φοβερά ενδιαφέρον πρόγραμμά της και ο ημιτελικός του εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού με την περσινή φιναλίστ του Champions League, την πανίσχυρη Προ Ρέκο, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, στις 20:00. Κάτι είναι και αυτό…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ2
20:00 ΠΟΛΟ CHAMPIONS LEAGUE F8 (ΑΝΝΟΒΕΡΟ) Ζωντανή μετάδοση, ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟ ΡΕΚΟ»

21:00 FORMULA 1 ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΚΑΝΑΔΑ (ΜΟΝΤΡΕΑΛ), Ζωντανή μετάδοση, «Ελεύθερα δοκιμαστικά 2»
22:30 ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΟΝΤ, ΠΡΑΚΤΩΡ 007: ΖΗΣΕ ΚΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ  Ταινία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ2 ΠΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ…
20:00 ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ
20:30 Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ
22:30 ΤΖΕΪΜΣ ΜΠΟΝΤ, ΠΡΑΚΤΩΡ 007: ΖΗΣΕ ΚΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ