Εθνική Ελλάδας : Ο Γραμμένος και η… γραμμένη

Εθνική Ελλάδας : Ο Γραμμένος και η… γραμμένη

Η Κυβέρνηση, ο Χαλίφης, η ΕΠΟ. Έχουν άλλες δουλειές. Σιγά μην ασχοληθούν με την εθνική ομάδα!

Δεν βάζεις στην ίδια… ζυγαριά μήλα με πορτοκάλια. Σχεδόν δεν είναι δίκαιο λοιπόν να θες να ασχοληθείς σοβαρά με αυτή την εκδοχή της εθνικής μας ομάδας. Τον τρόπο λειτουργίας. Τις ικανότητες. Τις ίδιες τις προθέσεις.

Γιατί στην πραγματικότητα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είναι παρά ένας επιπλέον μπελάς για τη τωρινή ΕΠΟ. Για άλλους λόγους υπάρχει η νυν «διοίκηση». Και αυτό δεν χρειάζονταν μια 3-0 ήττα «ψεκάστε, σκουπίστε» από την Ιταλία για να το αντιληφθούμε…

Πώς να τους πάρεις λοιπόν στα σοβαρά

«Όλα ήταν λάθος. Οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές ήταν πιο φρέσκοι από εμάς, πιο δυνατοί, τελειώσανε πριν από μία εβδομάδα, ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εμάς». Τάδε έφη ο Άγγελος Αναστασιάδης. Μάλλον στο μοναδικό σωστό που του προέκυψε απόψε στο ΟΑΚΑ. Μια δήλωση που εάν τα πράγματα ήταν αλλιώς, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως και… μομφή προς αυτούς που δήθεν παριστάνουν τους τεχνοκράτες.

Αποκλείεται όμως ο βετεράνος τεχνικός να είχε κατά νου μια μπηχτή για τον περήφανο Βαγγέλη Γραμμένο και το… συγκρότημα του. Τον έβγαλαν από τη ναφθαλίνη, μόλις πήραν το «σύνθημα» από τον Χαλίφη (του Βορρά). Τον έκαναν κομμάτι του «συστήματος». Τους χρωστάει ότι δεν είναι στα αμπέλια του να φτιάχνει το κρασί του, αλλά στο… εθνικό γκαζόν.

Δεν μπορεί λοιπόν να τα έχει μαζί τους, για μια μικρή παράβλεψη. Που ούτε δηλαδή. Πταίσμα το λες.

Γιατί άλλωστε υπάρχει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μιας χώρας; Για να επικοινωνεί με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και να μεταφέρει αυτονόητα αιτήματα: Ότι παίζουμε δύο ματς αδερφέ μες τον Ιούνη για την πρόκριση, άρα δεν γίνεται να τελειώνει το πρωτάθλημα από τις αρχές του Μάη.

Ποιος να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες. Είχαν άλλες δουλειές τον προηγούμενο μήνα στο πάρκο Γουδή. Πώς να γεμίσουν με χουλιγκάνια τα επίσημα για τον –κεκλεισμένων των Θυρών- τελικό κυπέλλου. Και πώς να μην πουν τις λέξεις «Σούπερ Λιγκ», όπου ο καταδικασθέντας για απιστία σε βάρος της ΕΠΟ, διευθύνοντας σύμβουλος Γκαγκάτσης παραμένει στη θέση του.

Σιγά μην έχαναν τον πολύτιμο χρόνο τους για τον Φορτούνη, τον Σωκράτη και τον Μανωλά.

Όχι, η ΕΠΟ είναι για άλλα πράγματα. Αποδεδειγμένα. Και πρέπει κάποια στιγμή να το ξεκαθαρίσουμε. Γιατί είναι κρίμα να τους χρεώνουμε.

Η Εξυγίανση είναι για να:

  • «Βολεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ δικά του παιδιά, δίχως να τους πιάνουν με τη γίδα στη πλάτη όπως τώρα που τρέχουν και δεν φτάνουν για τις τελευταίες δουλειές στη Βουλή.
  • Έχει τα κλειδιά ο Ιβάν και εκείνος να αποφασίζει για όλα. Ακόμη και για τον εθνικό προπονητή.
  • Έχει φτάσει στα 6 εκατ ευρώ ετησίως το μισθολόγιο της, και την ίδια στιγμή το τεχνικό τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να αποτελείτε από την τρόικα Αναστασιάδης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος
  • Γνωρίζουμε κανά ξένο διαιτητή από κοντά, που μπορεί να μας χρησιμεύσει τον χειμώνα.
  • Κάνει ο Περέιρα τον Χουντίνι και να στέλνει τον επόπτη στο VAR, και τον βοηθό της τεχνολογίας σε ρόλο επόπτη, στον τελικό κυπέλλου, χωρίς να το ξέρει κανείς
  • Παίρνει αποζημίωση 350.000 ευρώ εξωδικαστικά ο Γιάννης Παπαδόπουλος για την «άδικη» απόλυση του.
  • Ταξιδεύουν τα Διοικητικά Συμβούλια και να διεξάγονται στο ξενοδοχείο του «Χαλίφη».

Για τέτοιες δουλειές είναι η ΕΠΟ. Με τις ευλογίες πάντα της Κυβέρνησης. Που έχει ξοδέψει καμιά 100αρία εκατ ευρώ για το ποδόσφαιρο, θέλοντας να αφήσει το «σημάδι» της. Και που χαρίζει αθλητικούς νόμους, τροπολογίες, εκτάσεις όπου και όπως θέλει.

Την εθνική; Την έχουν όλοι μαζί… γραμμένη. Και το απέδειξαν από τη πρώτη στιγμή. Από τότε που αποφάσισαν να την πάρουν από το Καραϊσκάκη. Από την έδρα της.

Τόσο γραμμένη που προφανώς δεν θα ρωτήσει κανείς τον Άγγελο γιατί έπαιζε με αμυντικό χαφ τον Σιόβα, μπακ τον Ζέκα και σέντερ φορ τον Φορτούνη. Ας παίξει και με 12 την επόμενη φορά.

Δεν τους νοιάζει…

Αφήστε που μπορεί να μην… μπορούν και όλας να ανοίξουν τέτοιες συζητήσεις. Και δεν είναι για μπλεξίματα η εποχή. Να θυμώσει ο Ιβάν και να τρέχουμε. Δεν είδατε τι πήγε να πάθει ο Περέιρα; Μαγικά χρειάστηκε να κάνει ώστε να παραμείνει στη θέση του.

Σε τελική ανάλυση δεν (ξανά)έχασαν απο τα Φερόε.

Κρίμα, είναι μόνο για τους ποδοσφαιριστές. Που αντί να κάνουν τις διακοπές τους, μένουν σε αυτόν τον παραλογισμό.

Κρίμα είναι επίσης για όσους στα αλήθεια πίστεψαν πριν από μερικά χρόνια πως έρχεται κάτι που αφού «φέρει πίσω τις Κυριακές μας». Και που μπορεί να επαναφέρει και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκεί που το συνηθίσαμε για μια 12ετία. Ως το 2014 και εκείνο το Μουντιάλ που χάσαμε στα πέναλτι την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Τότε όμως στον πάγκο κάθονταν ο Φερνάντο Σάντος. Ο ίδιος που αύριο βράδυ έχει έναν ακόμη τελικό να περιμένει…

Τώρα… Άντε να παίξουμε και με την Αρμενία για να το κλείσουμε το μαγαζί. Τεχνοκράτες είναι οι άνθρωποι. Να έχουν μερικούς μήνες ξεκούρασης μέχρι να ξαναπιάσουν δουλειά.  Η Εθνική; Μπορεί να βρει τον δρόμο της σε άλλα προκριματικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ