«Μαγειρείο» για αστέρι Μισελέν από Γραμμένο, ΕΠΟ, και χαλίφη του βορρά

«Μαγειρείο» για αστέρι Μισελέν από Γραμμένο, ΕΠΟ, και χαλίφη του βορρά

Ακόμη ένα σκάνδαλο στην ΕΠΟ: Από τη στιγμή που δεν έβγαιναν τα "κουκιά" για την παραμονή Περέιρα, το θέμα δεν τέθηκε καν προς συζήτηση και απλώς ανακοινώθηκε η απόφαση!

Δεν πέρασε από την Εκτελεστική Επιτροπή την παραμονή του Πορτογάλου αρχι-διαιτητή γιατί ήξερε εκ των προτέρων ότι δεν του βγαίνουν τα… κουκιά. Το καλό το παλικάρι όμως, ξέρει και άλλο μονοπάτι!

Βλέπετε, ο «δικός μας» Ευάγγελος Γραμμένος, δεν είναι ένας ακόμη πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν είναι καν ο πρόεδρος της περίφημης «εξυγίανσης». Ο Βαγγέλης Γραμμένος στην πραγματικότητα είναι ένας μικρός… Θεούλης.

Ένας σπουδαίος τεχνοκράτης του ποδοσφαίρου για τον οποίο πρέπει να είναι υπερήφανη ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι της… μοιάζει. Σε όλα: στον τρόπο, στην εκτελεστική ικανότητα, ακόμη και σε αυτό το βαθύ αίσθημα… δημοκρατίας που τον χαρακτηρίζει.

Όχι δεν είναι υπερβολές. Σήμερα είχαμε άλλωστε μια ακόμη τρανή απόδειξη! Στήθηκε ένα «μαγειρείο» από τα λίγα. Τουλάχιστον ένα αστέρι Μισελέν το άξιζε, ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα της παραμονής του Μέλο Περέιρα στη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Γιατί ως γνωστό το συμβόλαιο του Πορτογάλου είχε λήξει και «έπρεπε» να ανανεωθεί. Εκείνο το συμβόλαιο που προβλέπει τις 22.500 (ευρώ κι όχι στραγάλια) μηνιαίως.

Για τον άνθρωπο που μας χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου, που η αλήθεια είναι ότι σαν λαός τις χρειαζόμαστε. Για τον άνθρωπο που στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας καταπάτησε κάθε έννοια δεοντολογίας και κανονισμών αλλάζοντας τον πρώτο βοηθό με διαιτητή από το βαν του… VAR. Προφανώς και το αξίζει αυτό το πλουσιοπάροχο μεροκάματο. Ποιος ξέρει; Αγνωστες οι βουλές του χαλίφη του βορρά, μπορεί να τον θέλει επειδή του πήγε γούρι, κοτζάμ νταμπλ πανηγύρισε χάρη (και) στις κωμικές διαιτητικές αποφάσεις με κορυφαία αυτή του Βιεϊρίνια να παίζει βόλει στη Λαμία. Τι παράπονα να έχει από τον Μέλο;

Τον ήθελε λοιπόν ο Ιβάν. Τον ήθελε και ο «δικός του» κατά τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γραμμένος ο οποίος ως γνωστό είναι ένας άνθρωπος που ακούει πρωτίστως την… καρδιά του. Και μετά τους Γκαγκάτσηδες που τον συμβουλεύουν στην τέχνη του… μαγειρέματος. Λογικό να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τον Περέιρα στη θέση του. Και τα κατάφερε χάρη στο απίθανο «μαγειρείο» που στήθηκε στην ΕΠΟ.

Για χάρη του Χαλίφη, βέβαια ακόμη στη φωτιά πέφτεις αν έχεις αναλάβει τέτοιο έργο. Τι κι αν σου έχουν φορτώσει μισή ντουζίνα τοποτηρητές πάνω απ’ το κεφάλι σου, που σε έχουν καταντήσει παιδί για τα θελήματα; Οταν βρεθεί η ευκαιρία, την καταφέρνεις τη δουλειά.

Ετσι έγινε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία έπρεπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να θέσει το θέμα Περέιρα ενώπιον των συμβούλων, αλλά τελικά είχαμε μια μικρή… υπέρβαση δημοκρατίας. Μη φανταστείτε κάτι φοβερό. Οπως ο καλός μάγειρας δίνει βάση στη λεπτομέρεια της δοσολογίας των υλικών που χρησιμοποιεί έτσι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ απέδειξε ότι τουλάχιστον ένα Μισελέν το αξίζει.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι 17. Ο ΠΑΟΚ ελέγχει τους 8. Αν ο Γραμμένος έριχνε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Περέιρα στο τραπέζι, δεν υπήρχε περίπτωση ο Πορτογάλος να έμενε στην θέση του. Αν έθετε το θέμα του μισθού του Περέιρα, μία από τα ίδια. Πάλι «άκυρο» θα έτρωγε. Τι έκανε λοιπόν αυτή η… αλεπού του ποδοσφαίρου; Δεν έθεσε το θέμα καν σε ψηφοφορία και απλώς ανακοίνωσε στους υπόλοιπους ότι ο Μέλο παραμένει στη θέση του!

Μπορεί; Μα φυσικά. Η… αγάπη όλα τα μπορεί. Το γεγονός ότι ακολούθησε πόλεμος στην εκτελεστική επιτροπή, η οποία συνέχισε να συνεδριάζει με μόλις τα οκτώ μέλη (τόσα υπερψήφισαν και τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας) είναι μια μικρή λεπτομέρεια που σαφώς και δεν θα μας χαλάσει μια τόσο όμορφη ιστορία και κυρίως ένα τόσο πλουσιοπάροχο… γεύμα. Σε τελική ανάλυση και τι έγινε; Θα παίρνει ο Περέιρα 300 χιλιάρικα τον χρόνο και θα παίζει βόλει και του χρόνου ο Βιεϊρίνια. Η «εξυγίανση» από τον Αύγουστο και πάλι μαζί μας. Αυτό είναι που μετράει στο τέλος…

Οχι για όλους βέβαια, καθώς κάποια στιγμή – ιδιαίτερα στα εστιατόρια που φέρουν και κάποια αστέρια Μισελέν – έρχεται ο λογαριασμός. Και ο συγκεκριμένος είναι βέβαιο ότι θα πληρωθεί ακριβά. Στο ταμείο; Σε κάποιες ανακριτικές αίθουσες; Σε κάποιες δικαστικές αίθουσες; Θα φανεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ