Οι «μαλακίες» του Λουτσέσκου και ο ανεξέλεγκτος Γιωργάκης

Οι «μαλακίες» του Λουτσέσκου και ο ανεξέλεγκτος Γιωργάκης

Ο Λουτσέσκου δεν άντεξε, είπε «όχι» στην πρόταση ανανέωσης του Σαββίδη και τα βρόντηξε, όπως είχε αποφασίσει από τον... Φεβρουάριο. Οι παρεμβάσεις Γιωργάκη, τα «ντου» του Ιβάν, και οι αστειότητες ότι έφυγε για τα λεφτά.

Ηταν Φεβρουάριος, όταν to10.gr είχε αποκαλύψει τις συζητήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου με τουρκική ομάδα. Τότε ήταν που ο Ρουμάνος τεχνικός είχε αποφασίσει να γίνει… έξαλλος, σε ακόμη μία επίδειξη υποκριτικού ταλέντου. Μιλώντας, λοιπόν, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-1, είχε κάνει λόγο για «μαλακίες».

Μάλιστα, το υποκριτικό κρεσέντο, που θα το ζήλευε και ο Μάνος Κατράκης, είχε μπόλικη οργή και… αγανάκτηση, με τον Λουτσέσκου να υποστηρίζει με στόμφο: «Είμαι θυμωμένος με αυτές τις μαλακίες, είναι όλα ψέματα, έχω δώσει μία υπόσχεση στον κύριο Σαββίδη, δεν σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο, έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ένα ακόμη χρόνο. Εχω μάθει να δίνω μία υπόσχεση και να την τηρώ μέχρι το τέλος. Αν ο κ. Σαββίδης θέλει να αλλάξει κάτι, θα μου το πει, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο. Αυτά όλα είναι μαλακίες».

Και πράγματι, ήταν όλα μαλακίες. Ολα όσα έλεγε ο Λουτσέσκου, βεβαίως. Διότι ο Ρουμάνος τεχνικός, είχε αποφασίσει να φύγει από τον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό. Απλώς έψαχνε τον δρόμο, τη διέξοδο, την αφορμή. Από τα μέσα της σεζόν το πήρε απόφαση και για αυτόν τον λόγο ο μπαμπάς του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, ξεκίνησε να του ψάχνει ομάδα. Οπουδήποτε. Με το όνομα του γιου του να παίζει πολύ σοβαρά για την Τουρκία. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η δεύτερη λύση.

Γιατί έλεγε όλες αυτές τις «μαλακίες» ο Λουτσέσκου; Διότι ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα. Και από τη στιγμή που είδε ότι ο ΠΑΟΚ του άνοιγε τον δρόμο για να το καταφέρει, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία. Αφησε στην άκρη τα «ντου» του Ιβάν, που τον ξεφτίλιζε μπροστά σε όλη την ομάδα (όπως μετά τα ματς με Βίντι και Μπάτε), άφησε στην άκρη τις μεταγραφικές τρέλες του Γιωργάκη Σαββίδη. Υπέμεινε όλες αυτές τις καταστάσεις, για να πάρει τον τίτλο.

Και από τον Μάιο και μετά έβαλε στόχο να φύγει. Για λίγο, μετά τις εκδηλώσεις αγάπης, πήγε να… ψηθεί. Αλλά το τελευταίο διάστημα το πήρε απόφαση. Και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Κόντρα στις αστειότητες που αναφέρει το σύστημα ΠΑΟΚ, ότι ο (κυριολεκτικά βαθύπλουτος) Λουτσέσκου έφυγε για τα λεφτά, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική: Ο 50χρονος τεχνικός έφυγε γιατί βλέπει ότι ο ΠΑΟΚ δεν ελέγχεται, πλέον. Ο Γιωργάκης κάνει ό,τι θέλει, μεταγραφές γίνονται μόνο με παίκτες που θέλει ο Σαββίδης Jr, ο Μπράνκο είναι διακοσμητικός και γενικός το σύστημα χωλαίνει.

Επιπλέον, ο Λουτσέσκου είδε την παγίδα. Είδε ότι ο ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς, χωρίς Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, είναι μια άλλη ομάδα από την περσινή. Αλλά πάνω από όλα είχε τον Γιωργάκη Σαββίδη να μπαίνει ακόμη περισσότερο στα πόδια του. Είδε τι έρχεται, ως παλιά… καραβάνα στο ποδόσφαιρο και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Παίρνοντας μαζί του και τις «μαλακίες»…

«ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΚΑΙ «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Για να γίνει αντιληπτό το κλίμα της λύσης της συνεργασίας μεταξύ του Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚ, αξίζει απλά να αναφέρουμε ότι στην ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας του Δικεφάλου με τον Ρουμάνο, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «ευχαριστώ».

«H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ενημέρωσε ότι κάνει χρήση όρου του συμβολαίου του σχετικά με πρόωρη αποχώρησή του. Ο ΠΑΟΚ εύχεται στον Ράζβαν Λουτσέσκου καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ. Γεμάτη νόημα.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλο λόγο να είναι έξαλλος με τον Ρουμάνο. Και αυτό διότι ο ίδιος αρνήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής τη νέα πρόταση επέκτασης συμβολαίου, που του έκανε ο Ιβάν Σαββίδης. Πρόταση με περισσότερα χρήματα και 3ετή διάρκεια. Είπαμε. ο Ραζβάν είχε αποφασίσει να την κάνει. Και το έκανε με τρόπο που ο ΠΑΟΚ τρέχει και δεν φτάνει τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ