Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της ΕΠΟ

Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της ΕΠΟ

Η παραδοχή του Λασκαράκη και οι καταγγελίες του Ανατολάκη. Πέρασαν κοντά δύο χρόνια και το «πάρτυ» των… δικών μας συνεχίζεται. Μέχρι να ασχοληθούν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές.

Το πρώτο σοκ ήρθε από την παραδοχή του ταμία της ΕΠΟ Περικλή Λασκαράκη, ο οποίος από το βήμα της γενικής συνέλευσης είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι «κάποια από τα μαύρα λεφτά έπρεπε να τα ασπρίσουμε».

Το δεύτερο σοκ όμως, που ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερο ήρθε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιά Γιώργο Ανατολάκη, ο οποίος προχώρησε σε τρομερές καταγγελίες για κακοδιαχείριση, αναφέροντας συγκεκριμένα νούμερα που προκαλούν ίλιγγο για τους μισθούς της ΕΠΟ και την εκτόξευση των εξόδων της ομοσπονδίας σε μια εποχή που υποτίθεται ότι έπρεπε να «σφίξουν» τα ζωνάρια!

Βέβαια για όλα αυτά δεν πρόκειται να γραφτεί κουβέντα στα σάιτ και τις εφημερίδες όσων έχουν «σπονσοράρει» τη συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΟ. Τα πληρωμένα πιστόλια της πιάτσας και οι Λαλάκηδες έπαψαν να ενδιαφέρονται για την ελληνική ομοσπονδία, από τη στιγμή που τα αφεντικά τους ανέλαβαν το μαγαζί και προχωρούν αργά, αλλά σταθερά στη διάλυσή του.

Τι κατήγγειλε λοιπόν ο Ανατολάκης; Αφενός ότι η διοίκηση της ΕΠΟ εισέπραξε από επόμενες χρήσεις ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα αντί να μοιράσει κάποια χρήματα ως επιχορηγήσεις στις ΕΠΣ, έχει εκτινάξει το μισθολόγιο της ομοσπονδίας στα ύψη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι την τελευταία τριετία τα έξοδα προσωπικού σύμφωνα με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις που έχει μοιράσει η ΕΠΟ, ήταν 7,1 εκατ. ευρώ για το 2016, 9,1 εκατ. ευρώ για το 2017 και 10,7 εκατ. ευρώ για το 2018! Μιλάμε για μια αύξηση 3,6 εκατ. ευρώ στα ετήσια έξοδα της ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα έξοδα διαιτησίας, χωρίς να έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από τα 0,4 εκατ. ευρώ το 2016, αυξήθηκαν τα έξοδα στα 0,9 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 1,7 εκατ. ευρώ το 2018!

Προφανώς οι καιροί είναι δύσκολοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, εκτός φυσικά από τους «προύχοντες» της ΕΠΟ, οι οποίοι απολαμβάνουν βασιλικούς μισθούς.

Στο μισθολόγιο της ΕΠΟ αναμένεται να μπει πλέον και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, στον οποίο θα δοθεί ένα ποσό που θα ξεπερνά τις 10.000 ευρώ (μικτά), ενώ δεν αποκλείεται αυτό να είναι «ενισχυμένο» και με έξοδα παράστασης τα οποία λάμβανε ως σήμερα.

Το εκπληκτικό είναι ότι η ΕΠΟ πληρώνει επτά δικηγόρους με μισθούς της τάξης των 5.500 ευρώ μηνιαίως, έχει έναν διευθυντή επικοινωνίας με μισθό που φτάνει τις 9.400 ευρώ μηνιαίως, έχει ένα επιπλέον άτομο στο γραφείο Τύπου με μισθό 5.800 ευρώ (είναι παράλληλα ιδιοκτήτης σάιτ και αφανής συνεργάτης σε άλλο σάιτ της «εξυγίανσης»), έναν έχει έναν γενικό γραμματέα με μισθό 13.500 ευρώ μηνιαίως – μισθό που αυξήθηκε κατά 3.000 ευρώ από τις εκλογές του 2017, ενώ έχει υπεύθυνο στο λογιστήριο που κάποτε λάμβανε 3.800 ευρώ μηνιαίως και μετά τις εκλογές πρόσθεσε περίπου 5.000 ευρώ επιπλέον στο μηνιαίο εισόδημά του!

Και αυτά είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα που έχουν… κεράσει τα καμάρια της «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος στην περίφημη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε στη δημοσιότητα τον αριθμό των προσλήψεων και των μισθολογίων που εκτοξεύτηκαν επί των ημερών του. Πέρασαν κοντά δύο χρόνια και το «πάρτυ» των… δικών μας συνεχίζεται. Μέχρι να ασχοληθούν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ