Η κωμωδία με Βαν’τ Σιπ και τα… κιμπαριλίκια της ΕΠΟ που πληρώνει τον λογαριασμό, όσο όσο…

Η κωμωδία με Βαν’τ Σιπ και τα… κιμπαριλίκια της ΕΠΟ που πληρώνει τον λογαριασμό, όσο όσο…

Η απόφαση της ΕΠΟ να βάλει τον άνευ προδιαγραφών Γιον Βαν'τ Σιπ στην κορυφή της λίστας για την Εθνική, επιβεβαιώνει τις νέες οικονομικές ακροβασίες, αλλά και το προκλητικό «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε».

Η ΕΠΟ πληρώνει. Κιμπαριλίκια, όχι αστεία. Ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πεταμένα. Γιατί έτσι κάνει γούστα η «Εξυγίανση». Πληρώνουμε, βρε αδερφέ. Δικά μας είναι; Τα δίνουμε. Ετσι. Κι αν δεν μας αρέσει αυτός που προσλάβαμε, τον στέλνουμε, τον αποζημιώνουμε και παίρνουμε τον άλλον. Κι αν είναι κι αυτός εν δυνάμει απολυμένος και το ξέρουμε; Δεν τρέχει τίποτα. Τον προσλαμβάνουμε, τον στηρίζουμε στα λόγια, αποτυγχάνει (όπως αναμενόταν) και μετά τον απολύουμε. Είπαμε, λεφτά υπάρχουν. Το είπε πάλι, άλλωστε, ο Γιωργάκης στη Βουλή.

Η ΕΠΟ της Εξυγίανσης, του Γραμμένου, του Ιβάν και των ακατάσχετων εξόδων σε μισθούς, ταξίδια και «λούσα» βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με Γιον Βαν’τ Σιπ. Οι παλαιότεροι είναι πιθανό να θυμούνται τον άλλοτε αέρινο εξτρέμ του Αγιαξ, της Τζένοα και της Εθνικής Ολλανδίας. Οι νεότεροι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ πριν στη ζωή τους το όνομα του 55χρονου τεχνικού. Ποτέ, όμως. Εκτός κι αν πρόκειται για φανατικό οπαδό των Μέλμπουρν Χαρτ, Τσίβας Γουαδαλαχάρα, Μέλμπουρν Σίτι ή Τσβόλε. Οπότε πάσο.

Για να το σοβαρέψουμε λίγο (όσο γίνεται με αυτός που έχουμε μπλέξει). Η ΕΠΟ, που κράτησε (ενώ δεν ήθελε) τον Σκίμπε, στη συνέχεια τον έδιωξε και τώρα τον πληρώνει-αποζημιώνει. Η ίδια ΕΠΟ, άκουσε τις βουλές του… Βορρά και προσέλαβε τον συνταξιούχο Αγγελο Αναστασιάδη. Εξ αρχής όλοι ήξεραν ότι δεν κάνει και ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν όσες το να μην κληρωθεί ο ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ σε φάση προκριματικών. Τώρα απολύεται (επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί, ασχέτως εάν ο ενδιαφερόμενος έχει ενημερωθεί), κάτι που σημαίνει και νέα αποζημίωση, νέα λεφτά στο πηγάδι.

Τώρα η ΕΠΟ αποφάσισε να βάλει στην υψηλότερη θέση της λίστας της τον έχοντα μηδαμινές περγαμηνές Βαν’τ Σιπ. Δεν έχουμε τίποτε με τον άνθρωπο. Αντιθέτως, ποδοσφαιρικά είναι μια σπουδαία προσωπικότητα, με παρελθόν στο σπορ, σπουδαίος παίκτης και «μαθητής» του Γιόχαν Κρόιφ. Αλλά το ότι θήτευσε δίπλα τον Κρόιφ, δεν σημαίνει ότι έμαθε και προπονητική. Και άλλοι έχουν κάνει… χιλιόμετρα στα μπουζούκια, αλλά δεν έχουν μάθει να παίζουν μπουζούκι. Ούτε καν μπαγλαμά.

Το κείμενο που διαβάζεις, προφανώς και δεν έχει στόχο να μειώσει τον Ολλανδο-καναδό τεχνικό. Εξάλλου και μόνο να παραθέσεις τις (ανύπαρκτες) προπονητικές του επιτυχίες, αρκεί για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Ότι δεν έχει καμία μα καμία πιθανότητα να καταφέρει να τα βγάλει πέρα και να ανασυνθέσει μια εθνική ομάδα ευρισκόμενη εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ιστορία της.

Θα μου πείτε, ποιοι είμαστε εμείς για να κόψουμε τον δρόμο του Βαν’τ Σιπ; Και την αποζημίωση που θα λάβει μόλις απολυθεί; Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη μια τέτοια επιλογή από τους αδιανόητα προκλητικούς και άσχετους υπεύθυνους της ΕΠΟ. Αυτή η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων με τους Βρακά και Παπαχρήστο και με τον Γραμμένο στο… τιμόνι, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στο τιμόνι των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων.

Ο Βρακάς και οι λοιποί φωστήρες, λοιπόν, πιστεύουν (ή κάνουν κάποια… εξυπηρετησούλα, που ποτέ δεν αποκλείεται με τη «δική μας» ΕΠΟ) πραγματικά ότι ο Βαν’τ Σιπ θα ανοικοδομήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ότι θα φτιάξει τα πράγματα; Ο προπονητής νούμερο 818 στην παγκόσμια κατάταξη; Γιατί, λοιπόν, να μην έχουν την ευκαιρία οι Ελληνες που είναι πάνω από τον Ολλανδό. Ποιοι είναι; Οι Ουζουνίδης (318), Γκώνιας (319), Δώνης (404), Παντελίδης (454), Χάβος (457), Δέλλας (545), Πετράκης (595), Παράσχος (611), Ακης Μάντζιος (652), Αναστασίου (755), Νίκος Παπαδόπουλος (769). Αυτοί γιατί να μην έχουν την ευκαιρία; Και πιο φθηνά θα βγουν στην ΕΠΟ και περισσότερες πιθανότητες έχουν να πετύχουν από τον Βαν’τ Σιπ.

Το άλλο ανέκδοτο που προτάσσουν διάφορα γνωστά και μη εξαιρετέα «συμμορίτικα» ΜΜΕ είναι ότι ο Βαν’τ Σιπ θα φτιάξει τις δομές του εθνικού ποδοσφαίρου. Θα στηρίξει και θα εφαρμόσει το περίφημο πλάνο Σάντος, που περιλάμβανε όλες τις Εθνικές, από τις πιο μικρές έως την Ανδρών, και το οποίο υποτίθεται ότι ήδη «τρέχει». Υπό την επίβλεψη του… Θοδωρή Ελευθεριάδη. Αφού, λοιπόν, τρέχει το πλάνο και όλα βαίνουν καλά, τι ακριβώς θα… φτιάξει ο Ολλανδός;

Για να τελειώνουμε. Από την ΕΠΟ της εξυγίανσης, που περνάει χωρίς ψηφοφορίες 20χίλιαρα στον Περέιρα και 12χίλιαρα στους βοηθούς του στην ΚΕΔ, 10χίλιαρα στην επικοινωνία και τους λογιστές της, δεν περιμένεις τίποτε άλλο από ένα ακόμη τέτοιο φοβερό σχέδιο για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής. Ενα εμπνευσμένο σχέδιο για να πληρωθεί ακόμη μία αποζημίωση. Σχέδιο διασυρμού και διάλυσης της Εθνικής. Μια συνέχεια της λαίλαπας Αναστασιάδη. Ένα νέο τερτίπι, που θα κοστίσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Αν και επειδή εκεί στο Πάρκο Γουδί συνηθίζουν να κάνουν… σφυγμομετρήσεις, εάν δεν είναι κάποια ειλημμένη απόφαση του χαλίφη ο Βαν’τ Σιπ, τότε μπορεί να προκύψει… αναδίπλωση. Κωλοτουμπίτσα σε απλά ελληνικά. Διότι η χλεύη μετά θα προκαλέσει προβλήματα σε όποιον πήρε την απόφαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ