ΠΑΟΚ : Ο Δεκέμβριος του Δικεφάλου του Βορρά

ΠΑΟΚ : Ο Δεκέμβριος του Δικεφάλου του Βορρά

Πώς τρία ματς και τρεις νίκες, άλλαξαν τον ρου της ιστορίας στον Δικέφαλο.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις μιας και στο διαδίκτυο, αυτό είναι σύνηθες. Και ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις νίκες στο πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο και κλείνει μάλιστα τη χρονιά ως πρωταθλητής χειμώνα (μετράει και μια εντός έδρας ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ απ’ τη Γιουβέντους). Και ο Ατρόμητος που ακολουθεί κατά πόδας τους πρωτοπόρους πέτυχε τρεις νίκες τον Δεκέμβριο. Και η ΑΕΚ είχε τη δική της επιτυχία με την πρόκριση της στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας που άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ περισσότερο…

Θυμηθείτε πώς είχε μπει ο μήνας. Με μια ανακοίνωση φωτιά των οργανωμένων φίλων του Δικέφαλου, οι οποίοι αφού τα έχωσαν σε Σαββίδη και διοίκηση, τα έχωσαν στον Λουτσέσκου και στους ποδοσφαιριστές και απαίτησαν «αν δε νικήσετε στην Ξάνθη καλύτερα να μη γυρίσετε στη Θεσσαλονίκη».

Ο μήνας μπήκε με συνεχόμενες συσκέψεις στην Τούμπα, με πολύ υψηλούς τόνους, ενώ γινόταν λόγος ακόμη και για «τελειώματα» υψηλόβαθμων στελεχών. Μπορεί να ήταν υπερβολές, μπορεί να «μιλούσαν» περισσότερο τα νεύρα και η ένταση μετά τους χαμένους βαθμούς στη Νέα Σμύρνη και το «Χ» με τον Πανιώνιο, ωστόσο τα γραφεία στη Μικράς Ασίας μύριζαν μπαρούτι.

Στην Ξάνθη ο δρόμος για την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του Δικέφαλου άνοιξε και σφραγίστηκε από δυο λάθη του Ζίφκοβιτς, ενός από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες της κατηγορίας. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς λένε και ο Λουτσέσκου μπορεί να το επικαλείται, καθώς στην ακριτική πόλη επέλεξε να αλλάξει πρόσωπα στην 11άδα και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Αφησε τον Ρέι του 1,5 εκατ. ευρώ στον πάγκο χρίζοντας βασικό τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, έστειλε τον «πολύ» Βιεϊρίνια που επίσης κόστισε κάποια εκατομμύρια στα μετόπισθεν, άφησε τον Ζαμπράνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο επίσης πολυδιαφημισμένος και ακριβός Ρόμπερτ Μακ έμεινε στον πάγκο. Εκτός ήταν και ο Πρίγιοβιτς. Παράλληλα έδωσε θέση βασικού στον Δημήτρη Πέλκα, στον Λημνιό και στον Κουλούρη.

Από εκεί που τα ελληνικά ήταν τρίτη – τέταρτη γλώσσα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, οι… ντοπιολαλιές επέστρεψαν. Και μαζί τους επέστρεψαν και οι επιτυχίες.

Μετά την Ξάνθη, ακολούθησε το πάρτυ με καλεσμένο τον Παναθηναϊκό, όπου το εμφατικό 4-0 επανέφερε τον ΠΑΟΚ όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στα μάτια φίλων και αντιπάλων, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ηρεμία επέστρεψε στα αποδυτήρια και στα γραφεία και ο Λουτσέσκου μπόρεσε να αναπνεύσει γνωρίζοντας ότι τουλάχιστον γιορτές θα κάνει στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το κλίμα βελτιώθηκε τόσο, που στη συζήτηση μπήκε και ο πατέρας του, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος με τις γνωριμίες και το «ανάστημά» του μπορεί να βοηθήσει στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι επιρρεπής στο να παρασύρεται είτε από την υπερβολική γκρίνια, είτε από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό, ωστόσο πήγε στα Χανιά και έκανε τη «δουλειά» του. Εστω κι αν δεν έθελξε αγωνιστικά, έβαλε το τρίποντο στις αποσκευές του.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πείσει το κοινό του ότι εφέτος όλοι δουλεύουν για τον «μεγάλο σκοπό». Από τον Ιβάν Σαββίδη που δείχνει εμπράκτως ότι θα ξοδέψει ξανά ένα… καράβι ρούβλια για παίκτες, από τον γιο του Γιώργη Σαββίδη που διατηρεί το κλίμα μαχητικότητας με τα συχνά ποσταρίσματά του, από τον προπονητή που δείχνει ότι μπορεί να βάλει τις δικές του πινελιές αγνοώντας «ονόματα», ως τους παίκτες που φαίνεται ότι έχουν βάλει στην άκρη εγωισμούς και φροντίζουν όταν παίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Για τον Δεκέμβριο μιλάμε, έτσι; Απ’ τον Ιανουάριο, έχουμε άλλο μήνα, άλλη χρονιά και πιθανότατα άλλο ρόστερ, οπότε εκεί θα παίξουν ρόλο άλλες ισορροπίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ