Η πληρωμένη… αλήθεια του Ιβάν Σαββίδη

Η πληρωμένη… αλήθεια του Ιβάν Σαββίδη

Η διαδρομή του χρήματος μίλησε. Σειρά τώρα έχουν οι Αρχές.

«Δεν έχει σημασία τι… έγραψε, αλλά ποιος το έγραψε»: Θεμελιώδης αρχή της δημοσιογραφίας. Και μιας και πλέον βρισκόμαστε πια και επίσημα σε μια διαφορετική εποχή, όπου τίποτε δεν συμβαίνει στην τύχη; Μάλλον θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμη. «Δεν έχει σημασία τι… έγραψε, αλλά ποιος το έγραψε, και για ποιον το… έγραψε». Διότι γεμίσαμε πια με πληρωμένους… δολοφόνους συνειδήσεως. Με media ειδικού σκοπού που σχηματίστηκαν αποκλειστικά και μόνο για να υπηρετούν τα αφεντικά τους.

Και όταν αυτά είναι σε θέα δημόσια; Πραγματικά δεν τρέχει τίποτα. Έχει το δικαίωμα ο αναγνώστης να κάνει την επιλογή του. Όταν όμως στήνονται «ολόκληρες μηχανές» για να κρύψουν την ροή του χρήματος, όταν η βασική επιδίωξη ενός ιδιοκτήτη είναι να «παραπλανήσει» τον κόσμο και μαζί την «κοινή γνώμη». Τότε το πράγμα πάει αλλού. Και οι ευθύνες επίσης.

Το Σάββατο το πρωί ήρθε στην επιφάνεια μια… διαδρομή χρήματος που συνδέει και επίσημα πλέον τον Ιβάν Σαββίδη με συγκεκριμένη αθλητική ιστοσελίδα. Μια offshore εταιρία που επί σειρά ετών είχε τον τρόπο να κρατά έστω τους «τύπους», αλλά που πλέον ο ρόλος της αποκαλύφθηκε αναγκαστικά μιας και από τα ταμεία της πλέον βγαίνουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού Open TV. Ενός μέσου που ο ισχυρός Ρώσος επενδυτής δεν «ντρέπεται» να έχει υπό την ομπρέλα του (ναι, το… πιάσατε το υπονοούμενο).

Η συγκεκριμένη εταιρία λοιπόν η Paralot ltd πληρώνει για το αθλητικό site sdna.gr, πληρώνει και για τον τηλεοπτικό σταθμό του Σαββίδη. Και κάπου εδώ τελειώνει αυτή η «σπέκουλα» αποπροσανατολισμού.

Γιατί ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, δεν ήθελε να φαίνεται πως έχει σχέση με μια ιστοσελίδα που όλη η «πιάτσα» ξέρει ότι είναι δική του, πριν καλά-καλά αυτή «ανέβει» στον κόσμο του διαδικτύου; Την απάντηση μπορεί να την αντιληφθεί κανείς, από την «πολιτική» της ιστοσελίδας. Από την «στόχευση» της σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Τον ρόλο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρεπορτάζ της, πάνω στα οποία πρόθυμοι κρατικοί έστησαν «δικογραφίες», σπιλώνοντας υπολήψεις. Και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.

Αυτό που άλλαξε είναι η Κυβέρνηση. Από τον Δεκέμβρη του ΄14 σε ισχύ αυτή η «μηχανή». Από τον Γενάρη του ΄15 η Ελλάδα ήταν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και ο αθλητισμός σε εκείνα του Κοντονή και του Βασιλειάδη ο ρόλος των οποίων στα δρώμενα του ποδοσφαίρου κάποια στιγμή μπορεί να τους οδηγήσει… σε μεγάλη πόρτα (και δεν έχουν πλέον και την βουλευτική ασυλία για να κρυφτούν όπως άλλοι «σύντροφοι» τους). Παράλληλα από το καλοκαίρι του ΄17 προέκυψε στο ποδόσφαιρο και μια νέα διοίκηση της ΕΠΟ η οποία ευεργετήθηκε σε τεράστιο βαθμό από αντίστοιχα «ρεπορτάζ». Η ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου κατά τον Ιβάν Σαββίδη.

Γνωστά όλα αυτά. Ειπωμένα. Μόνο που πλέον το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι στη θέση του. Και πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την αντίδραση του νέου «ελεγκτικού μηχανισμού» της χώρας. Αν θα συνεχίσει και αυτό στον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι. Ή αν στα αλήθεια θα ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση μιας ιστορίας που δεν έχει να κάνει με «πόλεμο εταιριών» ή απλά με οικονομικά συμφέροντα, αλλά που απασχολεί με έναν τρόπο τη… μισή Ελλάδα. Αυτή που επιμένει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Η κυπριακή εταιρία Paralot ltd, με καταγωγή της Μετόχου της NYE Marketing ltd από τις εξωτικές Βρετανικές Παρθένους Νήσους που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα ιδρύοντας υποκατάστημα στις 4 Δεκεμβρίου 2014, «μίλησε». Η εταιρία που εδώ και ένα χρόνο πέραν του sdna.gr υποστηρίζει οικονομικά και το Open TV. Μίλησε επίσης η κυπριακή εταιρία RFA Trading and Consulting ltd, με έντονη παρουσία στην εμπορία καπνού, με χρηματοοικονομική συνεργασία με την RFA Trading FZE στο Ντουμπάι και με διευθυντικά στελέχη της τους Asiminov και Καλπαζίδη, που ως τον Ιούνιο του 2015 λειτουργούσαν και για τη ΣΕΚΑΠ. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι της ενημέρωσης: Με ρούβλια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ