Ετοιμάζουν σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας! Ο Αυγενάκης τι λέει;

Ετοιμάζουν σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας! Ο Αυγενάκης τι λέει;

Την Τετάρτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ του «δικού μας» κατά Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου, θα συζητήσει τροποποίηση στον ΚΑΠ για την πολυιδιοκτησία. Ο Υφυπουργός τα ξέρει αυτά;

Σε εξαιρετικό κλίμα οι πρώτες συναντήσεις του νέου Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με όλους τους φορείς του ελληνικού αθλητισμού. Μια από τις τελευταίες συναντήσεις του Αυγενάκη ήταν με τον «δικό μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Της ΕΠΟ που την Τετάρτη έχει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τελευταία μέρα του Ιούλη για το καλό του ποδοσφαίρου μας, οι ακούραστοι παράγοντες της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ θα κάτσουν να τα συζητήσουν.

Και τι θα συζητήσουν μεταξύ άλλων; Μια μικρή τροποποίηση. Τίποτα σπουδαίο, μην πάει ο νου σας στο κακό.

Απλά θέλουν να αλλάξουν το καθεστώς στην πολυιδιοκτησία. Δηλαδή αν ένας ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος μιας ΠΑΕ θέλει να έχει και ποσοστό και σε άλλες ΠΑΕ ακόμη και της ίδιας κατηγορίας θα μπορεί να το κάνει.

Αλλά να έχει μέχρι 5% ποσοστό, όχι παραπάνω! Θεσπέσια τροποποίηση από την «εξυγιαντική» ΕΠΟ.

Για παράδειγμα, για να γίνει πιο κατανοητή η… τομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μπορεί π.χ. ο Ιβάν Σαββίδης που είναι μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ να έχει 5% ποσοστό των μετοχών σε όποια ή όποιες ΠΑΕ επιθυμεί της Σούπερ Λιγκ.

Και στις 13 αν μπορεί και τον θέλουν βεβαίως για μέτοχο. Θα μπορεί δηλαδή να έχει και εκπροσώπους στο Δ.Σ. της εκάστοτε ΠΑΕ που θα έχει μπει με ποσοστό έως 5%.
Όπου Ιβάν Σαββίδης βάλτε όποιο όνομα άλλου μεγαλομετόχου θέλετε εσείς.

Και κάπου εδώ θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχείς να θυμηθεί τις δημόσιες καταγγελίες του Γεωργίου, όταν ανέλαβε πρόεδρος στον Απόλλωνα. Τι είχε καταγγείλει; Πως η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός ανήκουν στον Σαββίδη.

Καταγγελίες για τις οποίες από τον ΠΑΟΚ τόνιζαν πως θα κινηθούν νομικά. Καταγγελίες που προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχουν βάση ή όχι.

Η προσπάθεια πάντως της ΕΠΟ του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Γραμμένο, να αλλάξει το καθεστώς της πολυιδιοκτησίας έχει «οσμή» σκανδάλου.

Και το ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι τα ξέρει αυτά ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης; Και αν τα ξέρει τι λέει;

Θυμίζω επίσης πως εδώ και λίγες μέρες μάθαμε πολλά για σχέσεις ΜΜΕ με μεγαλομετόχους ΠΑΕ. Για μυστικές διαδρομές που πλέον έγιναν γνωστές σε όλους τους το… μεγαλείο.

Τι λέει λοιπόν και τι θα κάνει για αυτά ο νέος Υφυπουργός;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ