Χειρότεροι και στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές!

Χειρότεροι και στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές!

Κανείς διαιτητής δεν ανέβηκε κατηγορία στις αξιολογήσεις της UEFA, εξέλιξη που αποτελεί «ναυάγιο» για Καλογερόπουλο, Αρετόπουλο και Μάνταλο.

Μπορεί στην Ελλάδα να καμαρώνουν με το σήμα του διεθνή διαιτητή στο τσεπάκι τους, όμως στην Ευρώπη δεν πείθουν ότι το αξίζουν, με απόδειξη ότι κανείς διεθνής διαιτητής δεν ανέβηκε κατηγορία από την UEFA στις αξιολογήσεις του Δεκεμβρίου. Για να το πούμε «λαϊκά» δέχθηκαν ηχηρό χαστούκι, περισσότερο από όλους ο Καλογερόπουλος αλλά «ζαλίστηκαν» εξίσου και οι Αρετόπουλος, Μάνταλος.

Βέβαια ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι ελίτ κατηγορία και δεν υπάρχει παραπάνω. Όμως, ο ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου χάνει τις μεγάλες διοργανώσεις τη μια μετά την άλλη, ενώ στους ομίλους του Champions League του δίνουν παιχνίδια χαμηλού έως μεσαίου ενδιαφέροντος. Δικαιολογημένος είναι και ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), ο οποίος ανέβηκε κατηγορία το περασμένο καλοκαίρι, άρα δεν γινόταν να προωθηθεί, ξανά μετά από έξι μήνες.

Αδικαιολόγητος είναι ο Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών). Τον βρήκε ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) στην δεύτερη κατηγορία, όμως δεν έχει πείσει τους αρμόδιους να ανέβει στην πρώτη, όπου δεν υπάρχει Ελληνας διαιτητής. Φανταστείτε τον να τρέχει μόνος και να έρχεται δεύτερος!

Καμία δικαιολογία δεν έχουν ούτε οι Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) και Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων). Παρέμειναν στην τρίτη κατηγορία, που είναι και η τελευταία, και απέδειξαν ότι δεν έχουν προοπτικές εξέλιξης. Για να γίνει αντιληπτό, αρκεί να αναφέρουμε ότι για τρίτη χρονιά δεν προωθήθηκαν. Επίσης, θεωρούνται και μεγάλοι σε ηλικία, καθώς ο Μάνταλος θα γίνει 38 και ο Αρετόπουλος 39 ετών.

Αρνητική έκπληξη προκαλεί και η σταστιμότητα του Τάσου Παπαπέτρου (Αθηνών). Μπορεί να γίνεται 34 ετών, όμως παρότι πήρε μέρος σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων U 17, όμως δεν ανέβηκε κατηγορία, τόσο τον Ιούνιο, όσο και τώρα, τον Δεκέμβριο. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να τον προβληματίσει αυτό.

Νέος διεθνής είναι ο 36χρονος Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ο οποίος ξεκινά από την τρίτη κατηγορία της UEFA.

Συμπέρασμα: Οι διεθνείς είναι οι χειρότεροι στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, το ίδιο ισχύει και στην Ευρώπη. Η UEFA έχει σταματήσει ακόμη και να τους δίνει ευκαιρίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ