Ο Παναθηναϊκός, η NOVA και το σκάνδαλο ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παναθηναϊκός, η NOVA και το σκάνδαλο ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να υπογράψει στη NOVA, πέρα από το δικό του καλό, δείχνει και τον δρόμο της κανονικότητας. Διότι οι ΠΑΕ δεν γίνεται να βασίζονται στο κράτος για να τα βγάλουν πέρα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ένας από τους επτά τηλεοπτικά «άστεγους» συλλόγους της περσινής χρονιάς. Ενας από τους συλλόγους που μοιράστηκαν σχεδόν 17 εκατ. ευρώ από το ταμείο της ΕΡΤ. Και μάλιστα με διετές συμβόλαιο συνολικά 7 εκατ. ευρώ. Χρήματα που σχεδόν κάλυψαν ολόκληρο το μπάτζετ συμβολαίων του Τριφυλλιού τη σεζόν που τελείωσε. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΡΤ και να συμφωνήσει με τη NOVA.

Μια συμφωνία που προκάλεσε έκπληξη και αίσθηση, αλλά που σημαίνει πολλά και για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός υπέγραψε για δύο χρόνια. Και «έσπασε» το συμβόλαιο που είχε με την ΕΡΤ και το οποίο είχε ισχύ έως το τέλος της σεζόν 2019-20. Επιβεβαιώνοντας στην πράξη και επί της ουσίας ότι η ΕΡΤ μοίρασε εκατομμύρια που δεν έχει.

Μοίρασε λεφτά με… προσύμφωνα, χωρίς καν να υπογραφούν οι οριστικές αποφάσεις. Μια αμφιλεγόμενη συμφωνία, που ζημίωσε τα ταμεία της δημόσιας τηλεόρασης. Τα οποία γεμίζουν από τους πολίτες που πληρώνουν μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, άφησε την ΕΡΤ και επέστρεψε στη Nova. Οι πληροφορίες θέλουν το Τριφύλλι να παίρνει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω και να πλησιάζει τα πέντε εκατ. ευρώ. Εκτός απ’ αυτό, όμως, υπάρχουν σενάρια, ότι θα υπάρχει και πιο τακτική καταβολή των χρημάτων σε αντίθεση με την κρατική τηλεόραση, που τα χρήματα δίνονταν με μεγάλες καθυστερήσεις. Ίσως το συνδρομητικό να δίνει και μία γερή προκαταβολή. Καθώς η Δημόσια Τηλεόραση αποδείχθηκε εντυπωσιακός κακοπληρωτής…

Αυτή η κίνηση του Παναθηναϊκού δείχνει ότι οι ομάδες αρχίζουν να παίρνουν το μήνυμα πως δεν μπορούν να βασίζονται στο κράτος για να τα βγάλουν πέρα. Η αρχή που γίνεται με τον Παναθηναϊκό είναι ένα μήνυμα και στις ομάδες που περίμεναν και περιμένουν να καρπωθούν παράλογα νούμερα από την ΕΡΤ. Από τις περίφημες σκανδαλώδεις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις δύο ημέρες πριν τις εκλογές, προσπαθώντας να δεσμεύσει τη νέα κυβέρνηση και να χτίσει αντιπολιτευτικό λόγο, πάνω σε ένα θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να προκαλέσει ένα σκανδαλώδες σκηνικό, βάζοντας στο κόλπο Super League 2, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ. Την ώρα που η εταιρεία είναι βαθιά ελλειμματική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ