Η στοχοποίηση της NOVA, το εξώδικο και οι «Κασσάνδρες»

Η στοχοποίηση της NOVA, το εξώδικο και οι «Κασσάνδρες»

Μεγάλο το καλοκαίρι όσον αφορά το τηλεοπτικό τοπίο. Με χαμένο στο τέλος τον ΠΑΟΚ που πήγε να πάρει… όλο το πακέτο από την ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέλιξη που έφερε στοχοποίηση στη NOVA, που όμως συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό «αιμοδότη» του ελληνικού ποδοσφαίρου διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες».

Συνέβησαν πολλά το καλοκαίρι γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λιγκ. Πολλά και περίεργα είναι η αλήθεια. Πολλά που θα είχαν γίνει πράξη αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι Ευρωεκλογές. Αν δεν είχε αλλάξει εν τέλει η Κυβέρνηση και αν η ΕΡΤ δεν σταμάταγε να λειτουργεί ως… ΣΥΡΙΖΕΡΤ.

Τα είχαμε αναλύσει από το «10» όλα αυτά όσο συνέβαιναν με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που εν τέλει βγήκε κατά κράτος χαμένη. Πήγε να πάρει μέσω ΕΡΤ και ΣΥΡΙΖΑ ποσά επιπέδου… Μπαρτσελόνα και τελικά έμεινε με το ΠΑΟΚ TV και το 4,99 ευρώ με το pay per view με αρχή τον αγώνα στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό.

Όλη αυτή η εξέλιξη όμως έφερε αντιδράσεις από τον ΠΑΟΚ και τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ με στοχοποίηση στη NOVA που είχε το… θράσος να μην προσφέρει συμβόλαιο επιπέδου ΣΥΡΙΖΕΡΤ στον ΠΑΟΚ.

Η NOVA η οποία είναι χρόνια ο βασικός «αιμοδότης» του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας άλλωστε μέχρι πρόπερσι την κεντρική διαχείριση, αλλά και από πέρσι τα πιο δυνατά συμβόλαια των ελληνικών ομάδων.

Η NOVA που ως γνωστόν έκανε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα πρόταση και στον ΠΑΟΚ για την ανανέωση της συνεργασίας τους με αυξημένα ποσά. Στον ΠΑΟΚ όμως την απέρριψαν καθώς πίστευαν πως η ΕΡΤ με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τους «χρυσώσει».

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί πως διάφορα δημοσιεύματα από την φιλικά προσκείμενη πλευρά του ΠΑΟΚ στοχοποιούν την NOVA. Πιο πρόσφατο το δημοσίευμα της makthes.gr με τίτλο «Ο ΠΑΟΚ, η NOVA, ο Μαρινάκης και το παρασκήνιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος».

Δημοσίευμα που έφερε την άμεση αντίδραση του συνδρομητικού καναλιού που με εξώδικη διαμαρτυρία καλούν σε αποκατάσταση της αλήθειας αλλιώς θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία η Forthnet αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Forthnet διευκρινίζει, ότι:

– Η Forthnet ήταν επί σειρά ετών ο αποκλειστικός τηλεοπτικός συνεργάτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από τον Ιανουάριο του 2019 η εταιρεία μας είχε εκδηλώσει την επιθυμία της να ανανεώσει την συνεργασία της με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλε συγκεκριμένες έγγραφες προτάσεις. Η τελευταία μάλιστα κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και ήταν αυξημένη κατά μέσον όρο 60% συγκριτικά με την προηγούμενη σύμβαση και αφορούσε συμφωνία τριών ετών. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ -προφανώς για δικούς της λόγους- δεν αποδέχθηκε τις εν λόγω προτάσεις.

– Αν σήμερα υπάρχουν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτό είναι καθαρά δική τους επιχειρηματική επιλογή καθώς δεν συμφώνησαν σε προτάσεις που τους είχαν γίνει. Επομένως, η Forthnet δεν μπορεί να κατηγορείται και να στοχοποιείται για την υφιστάμενη κατάσταση.

– Η Forthnet λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί ως ο κυριότερος χρηματοδότης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προσπαθώντας μέσω των οικονομικών επενδύσεων για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων να βοηθήσει στην υγιή λειτουργία και ανάπτυξη των ομάδων και του πρωταθλήματος.

– Η εταιρεία μας ουδέποτε κοινοποίησε τα χρηματικά ανταλλάγματα, που προσφέρει για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κάποιας ΠΑΕ. Ως εκ τούτου σας διαβεβαιώνουμε, ότι τα ποσά που αναγράφονται στο επίμαχο δημοσίευμα δημιουργούν λανθασμένη εικόνα στο ελληνικό κοινό.

– Η Forthnet σταθερά επιδιώκει να είναι ο παράγοντας που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την απαίτηση της ΕΡΤ να μειωθούν κατά 45% τα συμβόλαια των ΠΑΕ που είχαν σύμβαση με την δημόσια τηλεόραση. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν συζητήσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά οι όποιες προτάσεις της εταιρείας μας δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος. Παρότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από άλλους, η εταιρεία μας συνεχίζει τον διάλογο με την δημόσια τηλεόραση καθώς προτεραιότητα μας είναι η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

– Η Forthnet και τα στελέχη της διατηρούν άριστες σχέσεις με όλους τους συνεργάτες της εταιρείας κι επομένως με όλες τις συνεργαζόμενες κατά καιρούς ΠΑΕ. Διοικητικά στελέχη της Forthnet επισκέπτονται τακτικά τις εγκαταστάσεις των ΠΑΕ δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη στήριξή τους στους συνεργάτες της εταιρείας. Σχετικές επισκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί από διοικητικά στελέχη της Forthnet, αλλά και από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της και στο γήπεδο της Τούμπας στις χρονικές περιόδους, που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπήρξε συνεργάτης της Forthnet.

– Οι εκφράσεις που επιλέγετε για να χαρακτηρίσετε την εταιρεία μας είναι τουλάχιστον ατυχείς και πλήρως αβάσιμες καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι η Forthnet είναι απολύτως ανθεκτική στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον των τελευταίων 10 ετών, γεγονός που αποδεικνύεται από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και τα οποία επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ