Από την… Χάντερσφιλντ, με την «πλάτη στον τοίχο»

Από την… Χάντερσφιλντ, με την «πλάτη στον τοίχο»

Ο Παναθηναϊκός απογοητεύει, «παραμύθιασε» στα φιλικά και μπαίνει σε μια κρίσιμη περίοδο με τα ντέρμπι με Άρη και Ολυμπιακό να κρίνουν πολλά. Για τον Δώνη, τον Νταμπίζα και όχι μόνο…

Πρώτη παρατήρηση γρήγορα-γρήγορα. Τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι για ουσιαστικά συμπεράσματα. Μπορούν κάλλιστα να σε… παραμυθιάσουν. Να σου δημιουργήσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Αυτό κυρίως ισχύει για τους «έξω» από την ομάδα. Οπαδούς, δημοσιογράφους κλπ. Για τον προπονητή σπάνια ισχύει.

Στην περίπτωση του Γιώργου Δώνη και του Παναθηναϊκού αποτελούν την εξαίρεση. Από την μια επιβεβαιώνεται ο κανόνας των συμπερασμάτων γύρω από τα φιλικά, από την άλλη φαίνεται πως ο προπονητής των πρασίνων την «πάτησε».

Πίστεψε πως η ομάδα του βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατάσταση. Το τραγικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία στη Λαμία και την εύκολη ήττα στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ δείχνει πως οι πράσινοι έχουν σοβαρό «θέμα».

Αν θα το λύσουν θα φανεί σύντομα. Το πρόγραμμα του άλλωστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φέρει εξελίξεις. Θετικές ή αρνητικές. Ο Παναθηναϊκός βλέπετε παίζει μετά την διακοπή στο Βικελίδης με τον επίσης, σε κρίση, Άρη και την 4η αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός που δεν θα έχει στην ενδεκάδα τον Κουρμπέλη που αποβλήθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ.
Με τον Γιώργο Δώνη που λίγες μέρες πριν δεν μπήκε στην διαδικασία να ψάξει το όνειρο του για την Αγγλία και τον πάγκο της Χάντερσφιλντ να βρίσκεται πλέον με την «πλάτη στον τοίχο» και να αναζητά απαντήσεις.

Στο «στόχαστρο» άλλωστε βρίσκεται ο Έλληνας τεχνικός μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα που «τρέχουν» από πέρσι την ομάδα.

Και είναι αλήθεια πως πολλοί πίστευαν πως ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να είναι πιο κοντά στην… κανονικότητά του. Ο περσινός ήταν αυτός που προβλημάτιζε και έβαζε στην εξίσωση και εξαιτίας του -6 την υπόθεση σωτηρία αλλά τελικά τα κατάφερε περίφημα. Ειδικά στον πρώτο γύρο που έκανε εντυπωσιακή πορεία, τηρουμένων των αναλογιών.

Τώρα που τουλάχιστον θεωρητικά τα πράγματα είναι καλύτερα ήρθε το τραγικό ξεκίνημα να ταρακουνήσει τους πάντες.

Με τα ντέρμπι που έρχονται να αποτελούν βαρόμετρο για όλους. Όχι πως σώνει και καλά αν δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα Δώνης και Νταμπίζας ή ένας από τους δύο θα απομακρυνθούν. Στον Παναθηναϊκό επί της ουσίας δεν υπάρχει διοίκηση, για την ακρίβεια υπάρχει τυπικά με τους Δώνη και Νταμπίζα να έχουν το κουμάντο.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά και το αντίθετο. Πόσο δε μάλιστα αν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που κακά τα ψέματα αποτελεί και το βασικότερο «τεστ», τα πράγματα «στραβώσουν» για τα καλά για τους πράσινους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ