Γραμμένε, την ξεφτίλισες…

Γραμμένε, την ξεφτίλισες…

Και ο Giorgis κάνει και πλάκα με τον Άγγελο!

Ένα ξερό πηγάδι, που κάποιοι επιμένουν γύρω του να παριστάνουν τον… χορό της βροχής. Οίκτος. Για τον Σωκράτη και τον Μανωλά. Για αυτόν τον συμπαθή κύριο που κάθονταν μπροστά από τον πάγκο, παριστάνοντας τον προπονητή. Ακόμη και για όσους στάθηκαν μπροστά από την τηλεόραση τους με την ελπίδα, ότι για κάποιο λόγο, χωρίς λόγο, θα εμφανιστεί μπροστά τους κάτι που θα θυμίζει ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει εθνική Ελλάδας.  Διαλύθηκε πριν από χρόνια. Από τότε τριγυρνά δίχως νόημα και σκοπό. Έτσι έκανε. Έτσι θα συνεχίσει. Θα κάνει έναν γύρο… περιοδεία στα προκριματικά του Euro υποχρεωτικά, θα διαλέξουν και οι «βλαχοπρόεδροι» του συστήματος πιο ταξιδάκι τους βολεύει για τα ψώνια τους, και να μαστε καλά.

Αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο: Ούτε την εποχή που διαφήμιζε το Rexona ο Αναστόπουλος.

Και τότε τα τουρνουά ήταν σοβαρά. Υπήρχε Euro με «8». Με «16». Τώρα παίζει όλη η Ευρώπη. Δεν γίνεται να μην φτάνεις με ενδιαφέρον ούτε στα μισά του δρόμου. Είναι ντροπή.

«Ο Αναστασιάδης φταίει»… έσπευσε να σχολιάσει ο Giorgis Savvidis, που ψάχνει τρόπο να «κερδίσει» το κοινό έπειτα από τις προσωπικές του επιλογές που πέταξαν στα βράχια τον ΠΑΟΚ της Ευρώπης. Δικιά του βέβαια η ομάδα. Της οικογενείας. Εκεί μπορεί να κάνει ότι θέλει, και να έχει και τους… σαλιάρηδες να βλέπουν μια «ηλιαχτίδα στον γκρίζο ουρανό». Δεν μπορεί, κάπου θα διαβάσατε ότι είναι ευλογία ο γιος του ιδιοκτήτη να παριστάνει τον τεχνικό διευθυντή, γιατί αυτό αποτελεί απόδειξη ενδιαφέροντος.

Καλά κάνει λοιπόν. Το ότι είναι «δικός μας ο Γραμμένος» όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να προσβάλει έτσι την εθνική ομάδα. Γιατί αν είχαμε μια ελπίδα να πάρουμε τα ίσα μας; Χάθηκε από το «σύστημα». Από τον Γραμμένο που ήθελε να… βολέψει δικά μας παιδιά. Και δικούς μας… μπαρμπάδες!

Με τον Σκίμπε η εθνική είχε μπει σε μια σειρά. Έφτασε ως τα μπαράζ για το Μουντιάλ. Έδειχνε μια ροπή προς την κανονικότητα. Ο Γερμανός όμως, παρότι τον ήθελαν οι ποδοσφαιριστές καθαρίστηκε σαν αυγό. Από ποιον; Από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και την παρέα του. Και μιας και ο αντικαταστάτης ήταν προπονητής μιας άλλης εποχής; Ήρθε το «γλυκό» και έδεσε.

Θα ήταν ο Άγγελος και στο Τάμπερε. Να μην έχεις Giorgi καμία αμφιβολία. Αν δεν έκαναν το «ντου» ο Σωκράτης με τον Μανωλά και τους άλλους μετά την ξεφτίλα από την Αρμενία, σιγά μην κουνιότανε η… διοίκηση. Από το «κράξιμο» έφυγε. Όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Και ήρθε ένας… Φαν Σιπ. Που δεν τον διάλεξαν οι τεχνικοί διευθυντές (που πέρασε από έναν κάθε χαλίφης, όπως ξέρεις). Τον διάλεξε η παρέα του Γραμμένου που είχαν πάρει αμπάριζα τους μανατζαραίους για το ποιος θα «κλείσει» το deal.

Δίχως βιογραφικό, δίχως την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα ο Ολλανδός που επιλέχθηκε. Τι φταίει όμως και αυτός. Ο Παυλίδης παίζει στην Ολλανδία, τον Παυλίδη πήρε. Την άλλη φορά θα πάρει και τον Μήτρογλου, τώρα που μετακόμισε και εκείνος προς τα εκεί.

Απόψε; Πήγαν οι… παλιοσειρές να κάνουν το γνωστό κόλπο. Μια παρτίδα του «μισό-μηδέν». Το κόλπο που δεν χρειάστηκαν να το πουν ούτε στον προπονητή τους. Χάλασε η «δουλειά» από την γκάφα του Κουρμπέλη που λες και συνέχισε στον δρόμο που χάραξε από το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ: Εκείνο που αποβλήθηκε στο 98΄αφήνοντας τους Πράσινους χωρίς αμυντικό χαφ για τα ματς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Για να τα δω λοιπόν τα παλικάρια της ΕΠΟ, που σέβονται τόσο πολύ τον προπονητή που πήραν που τον έστειλαν σε συνέντευξη Τύπου δίχως «μεταφραστή». Πόσοι από αυτούς θα είναι άραγε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ;

Γιατί έχουμε ντέρμπι με το Λιχτενστάιν. Το ντέρμπι της αποφυγής της τελευταίας θέσης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ