Το Εθνικό μας ρίσκο, ο Φαν’τ Σιπ και οι «κομμένοι»

Το Εθνικό μας ρίσκο, ο Φαν’τ Σιπ και οι «κομμένοι»

Η Φαν'τ Σιπ ακολούθησε τις «βουλές» της ΕΠΟ, άφησε εκτός κλήσεων τα «βαριά χαρτιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κίνδυνο να «κάψει» και αυτούς που έρχονται.

Η εθνική Ελλάδος αλλάζει. Μια κατάσταση προαναγγελθείσα εδώ και εβδομάδες από to10.gr. Μια απόφαση που χρεώνεται στον Τζον Φαν’τ Σιπ, αλλά που ουσιαστικά αποτελεί «γραμμή» της ΕΠΟ. Μια κατάσταση που επί της ουσίας ακυρώνει και βγάζει στη… σέντρα, ορισμένα από τα πιο βαριά ποδοσφαιρικά χαρτιά της Ελλάδος. Όχι γιατί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα (που δεν απέδωσαν, αλλά και πάλι δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία), αλλά επειδή υπάρχει… θέμα μαζί τους, λόγω… Αγγελου Αναστασιάδη.

Επί της ουσίας, η ΕΠΟ αποφάσισε να «καρατομήσει» τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μανωλά, Κώστα Μήτρογλου, Ανδρέα Σάμαρη και Βασίλη Τοροσίδη, για λόγους… εκδικητικούς. Για λόγους μη αγωνιστικούς. Αλλωστε, τι αγωνιστικούς λόγους θα μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος για να αφήσει εκτός κλήσεων τους βασικούς στόπερ Αρσεναλ και Νάπολι, τον βασικό επιθετικό της Αϊντχόφεν και τον βασικό αμυντικό μέσο της Μπενφίκα;

Η αποστολής της Εθνικής για τα παιχνίδια με Ιταλία (Ρώμη, 12/10) και Βοσνία (ΟΑΚΑ, 15/10) για τα προκριματικά του Euro 2020, έστειλε το μήνυμα της επόμενης ημέρας. Αλλά άναρχα, χωρίς πλάνο, χωρίς καμία σοβαρή οργανωτική, επικοινωνιακή, ουσιαστική βάση.

Ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Εθνική είναι να «καούν» και εκείνοι που έρχονται. Να βρεθούν αμέσως στα βαθιά, σε δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, στα οποία η Ελλάδα πρέπει να πάρει βαθμούς, εάν δεν θέλει να καταποντιστεί κι άλλο στο FIFA Ranking, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το μέλλον της και καταδικάζοντάς τη να αντιμετωπίζει τις καλύτερες χώρες σε όλα τα προκριματικά που θα ακολουθήσουν.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωση που έκανε για τις κλήσεις του, ο Φαν’τ Σιπ υποστήριξε πως «…εχοντας να διαχειριστούμε τα σημερινά βαθμολογικά δεδομένα στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στην προκριματική φάση του EURO 2020 και ενόψει των προσεχών υποχρεώσεών μας στο Nations League και την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να δρομολογήσουμε τον σχεδιασμό της «επόμενης ημέρας», αυτό που στις μεταξύ μας συζητήσεις αποκαλούμε «πλάνο Κατάρ»».

Στην ίδια δήλωση ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει τους τόνους, αναφορικά με τους «κομμένους», υποστηρίζοντας ότι η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει για κανέναν. Κάτι που έκανε και χθες, στη συνέντευξη Τύπου, πριν τη σημερινή αναμέτρηση με τη Σκουάντρα Ατζούρα. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι αυτή είναι η δική του άποψη. Η δική του θέση. Διότι η διοίκηση της ΕΠΟ, έχει άλλες απόψεις και άλλη τοποθέτηση. Θεωρώντας ότι τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ΤΟ πρόβλημα. Και ότι δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις.

Παίκτες με την καριέρα, την πορεία και την προσωπικότητα των πέντε που έμειναν εκτός κλήσεων, προφανώς και δεν μπορούν να γίνονται «παιχνίδι» στις διαθέσεις κανενός. Ούτε είναι παιδαρέλια, που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να παίζει με το όνομά τους και να αφήνει αιχμές.

Ο Φαν’τ Σιπ πολύ καλά κάνει και προσπαθεί να διατηρήσει ανοιχτή την πόρτα στους κορυφαίους παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για αυτό και μίλησε ο ίδιος με τους εν λόγω ποδοσφαιριστές και ζήτησε την… κατανόησή τους. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι με αυτή του την κίνηση ουσιαστικά «μαρτύρησε» ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα της απομάκρυνσής τους. Εξάλλου, ήταν δεδομένη η πρόθεση της διοίκησης Γραμμένου εδώ και μήνες, από την παταγώδη αποτυχία Αναστασιάδη και μετά, να εξοστρακιστούν οι εν λόγω παίκτες από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πρόθεση καταγεγραμμένη (και ποτέ διαψευσμένη) από Μέσα και «κέντρα» φίλα προσκείμενα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, τα οποία εδώ και καιρό είχαν προαναγγείλει ακριβώς αυτή την εξέλιξη.

Ο Φαν’τ Σιπ μπορεί να κάνει την έκπληξη και να πετύχει στην Εθνική. Αλλά είναι σαφές ότι στο πρώτο τεστ, αυτό του απόλυτου κουμάντου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, απέτυχε. Και δημιούργησε μια άσχημη συνθήκη και προηγούμενο για τον εαυτό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ