Βαγγέλης Παυλίδης: Το «τσεκάρισμα» του Νταμπίζα στο next big thing της Εθνικής

Βαγγέλης Παυλίδης: Το «τσεκάρισμα» του Νταμπίζα στο next big thing της Εθνικής

Ο Βαγγέλης Παυλίδης ανάγκασε με το χθεσινό του γκολ όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί μαζί του, αλλά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τον είχε... σκανάρει μήνες πριν. Και είχε συζητήσει για την περίπτωσή του. Ποιος είναι ο 20χρονος επιθετικός που τα... σπάει στην Eredivisie και ποιος είναι ο αδερφός του, Βασίλης, που αγωνίζεται στη Σάλκε.

Υπάρχουν Ελληνόπουλα που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ο κόσμος στην Ελλάδα δεν τα γνωρίζει. Πάρτε για παράδειγμα τον Παντελή Χατζηδιάκο. Μόνο οι… μυημένοι στο ολλανδικό πρωτάθλημα ήξεραν το όνομά του. Αν ρωτούσατε τον απλό κόσμο, δε γνώριζε καν την ύπαρξή του. Πόσο μάλλον ότι είναι βασικός ποδοσφαιριστές σε μία από τις «καλές» ομάδας της Eredivisie, την Αλκμάαρ, η οποία έχει και ευρωπαϊκές παρουσίες.

Αν ο Φαν’τ Σιπ δεν τον καλούσε στην Εθνική, δε θα είχε πάρει το παιδί τη δημοσιότητα που όπως φαίνεται αξίζει να πάρει. Τώρα μην εκπλαγείτε αν τον δείτε στο στόχαστρο ελληνικών ομάδων. Συμβαίνουν αυτά στην πιάτσα του ποδοσφαίρου. Και όταν αγωνίζεσαι σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ασχολούνται περισσότεροι μαζί σου.

Δείτε και τον Βαγγέλη Παυλίδη. Απαρατήρητος είχε περάσει στα παιχνίδια με Φινλανδία και Λιχτενστάιν που είχε αγωνιστεί. Κάτι τα άσχημα αποτελέσματα, κάτι η κακή παρουσία της Εθνικής, λίγο που και εκείνος δεν έδειξε πολλά πράγματα, δεν έφεραν τη συζήτηση στο δικό του το όνομα.

Από χθες το βράδυ, όμως, τον συζητάει όλη η Ελλάδα. Τον έμαθε για τα καλά. Η γκολάρα που σημείωσε απέναντι στη Βοσνία τον φέρνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και όλοι αναζητούν τα… κατορθώματά του. Όσοι τον ήξεραν, βέβαια, μιλούσαν για ένα φορ που μπορεί να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αξίζει τα μπράβο ο Φαν’τ Σιπ που επί της ουσίας τον… σύστησε στο ελληνικό κοινό. Με Αγγελάρα θα τον μαθαίναμε μόνο αν έπαιρνε μεταγραφή σε κανέναν μεγάλο σύλλογο. Κι ας έχει παίξει σε Κ -16 και Κ – 17.

Τον Παυλίδη τον γνωρίζουν, όμως, εδώ και καιρό όσοι ασχολούνται ζεστά με το ξένο ποδόσφαιρο. Έφυγε πολύ μικρός κι αυτός, όπως και ο Χατζηδιάκος, για το εξωτερικό. Πήγε στη Γερμανία το 2015, σε ηλικία μόλις 17 ετών, όταν τον εντόπισε η Μπόχουμ. Και ακολούθησε η εξής πορεία: Μπόχουμ Under 17, Μπόχουμ Under 19, δανεισμός στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ και επιστροφή πέρσι τον Γενάρη στην Μπόχουμ. Εκείνη την περίοδο παρουσιάστηκε η ολλανδική Βίλεμ.

Έκανε πρόταση στην Μπόχουμ, τον απέκτησε για έξι μήνες ως δανεικό με οψιόν αγοράς και το καλοκαίρι την ενεργοποίησε έναντι 250.000 ευρώ, αφού ο «μικρός» τα… έσπασε. Πέντε γκολ σε 14 συμμετοχές πρόλαβε να βάλει και φυσικά οι Ολλανδοί πλήρωσαν για να τον κάνουν δικό τους. Και δεν το μετανιώνουν, αφού ήδη στη φετινή Eredivisie έχει έξι γκολ σε οχτώ συμμετοχές.

Όταν συζήτησε ο Νταμπίζας με την Μπόχουμ

Πάμε τώρα και στο ελληνικό ενδιαφέρον που είχε προκύψει τον καιρό που εμφανίστηκε η Βίλεμ στο προσκήνιο για τον Παυλίδη. Ο Νίκος Νταμπίζας έχει… χτενίσει την ξένη αγορά για Έλληνες παίκτες από τότε που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Έτσι πήρε τον Καμπετσή, έτσι πήρε και τον Χατζηθεοδωρίδη.

Και κάπου εκεί στο… ψάξιμο του «σφύριξαν» το όνομα του Παυλίδη. Τον γνώριζε ο «Ντάμπι», ήξερε πως είναι ένα παιδί με προοπτική. Τον είχε δει και όταν συζητούσε με την Ντόρτμουντ για τον Καμπετσή. Και έκανε κουβέντες με την Μπόχουμ για την περίπτωσή του, αλλά ο παίκτης δεν έδειχνε ζεστός να έρθει στην Ελλάδα. Και κάπου εκεί το θέμα επί της ουσίας τελείωσε πριν καν αρχίσει.

Παυλίδης… τζούνιορ στη Σάλκε!

Η οικογένεια δεν έχει μονάχα τον Βαγγέλη που βγάζει το… ψωμί του μέσω του ποδοσφαίρου. Ο βενιαμίν της οικογένειας είναι άλλος, ονομάζεται Βασίλης και έφυγε κι αυτός για τη Γερμανία σε ακόμα μικρότερη ηλικία. Μόλις στα 15 του πήγε στην under 16 της Σάλκε και πλέον στα 17 του έχει ανέβει στην under 19 και είναι μέλος και της under 19 της Εθνικής Ελλάδας.

Αριστερόποδαρος, αγωνίζεται τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αριστερός μπακ, έχει καταγράψει 21 συμμετοχές με την under 17 της Σάλκε και 2 (φετινές) με την under 19, ενώ είναι διεθνής εφτά φορές με την under 17 της Εθνικής Ελλάδας.

Όλοι μιλούν για άξιο… συνεχιστή του Βαγγέλη και για ένα παιδί που μπορεί να ακολουθήσει ανάλογη πορεία. Με ύψος 1.85 και με συμβόλαιο που τελειώνει το καλοκαίρι που έρχεται, δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει στο – άμεσο – μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ