Ο φίλος του Αχιλλέα, στέλνει στον πάγκο τον Γραμμένο

Ο φίλος του Αχιλλέα, στέλνει στον πάγκο τον Γραμμένο

Τον Περικλή Λασκαράκη τον φωνάζουν ήδη «πρόεδρο» στην ΕΠΟ. Και ο Αχιλλέας είναι ενθουσιασμένος με αυτή την εξέλιξη .

Κυκλοφόρησε σήμερα. Και η αλήθεια είναι πως δεν τα λες ακριβώς «φρέσκα κουλούρια». Παρά ταύτα, επιβεβαιώνεται με έναν τρόπο εκείνη η τάση που μοιάζει παγιωμένη πλέον στο πάρκο Γουδή. Ο πραγματικός πρόεδρος της ΕΠΟ, και εκείνος που έχει τη σφραγίδα στο γραφείο του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Μας συγχωρείς όμως Βαγγέλη Γραμμένε. Το ξέρεις και μόνος σου. Ακόμη και οι στενοί συνεργάτες σου άλλωστε, «πρόεδρο» αποκαλούν πια τον Περικλή Λασκαράκη!

Τον ταμεία της Ομοσπονδίας που έχει κορώνα στο κεφάλι του, τον Αχιλλέα Μπέο. Εκείνον που οι περισσότεροι μάθαμε εν έτη 2017 όταν στήθηκε μια ολόκληρη «μηχανή» προκειμένου ο Ολυμπιακός να χάσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Ναι, από τον ΠΑΟΚ.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Το αυτονόητο. Η επόμενη «εκδοχή» εξυγίανσης είναι έτοιμη. Και έρχεται από τον κάμπο της Θεσσαλίας. Εκεί που τσιφλικάς ήταν και παραμένει ο Αχιλλέας.

Δικό του «δημιούργημα» στο ποδόσφαιρο ο Λασκαράκης. Τον ανέβασε στην προεδρία της ΕΠΣΘ όταν εκείνος δεν ήταν ακόμη «βραβευμένος» για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο. Όταν αντιμετώπιζε έναν σωρό προβλήματα από τις δικαστικές υποθέσεις, για τις οποίες ως γνωστόν βρέθηκε και στη φυλακή.

Ο Αχιλλέας ήταν πάντα ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Και φρόντισε να το επιβεβαιώσει. Με τον θεαματικό τρόπο που «επέστρεψε» στο παιχνίδι. Τώρα που ο Ιβάν πίνει νερό στο όνομα του. Τώρα που ο Λασκαράκης είναι έτοιμος να βάλει στο «χρονοντούλαπο» τον Γραμμένο και να πάρει το παιχνίδι της ΕΠΟ πάνω του.

Θυμάστε εκείνο το βράδυ στη Ρώμη που ο Αχιλλέας ήταν εκεί και έβαλε τους διοικούντες της Ομοσπονδίας στο… ένα πόδι; Για τους μυημένους είναι αυτό που λέμε σαν εικόνες από τα προσεχώς.

Φανταζόμαστε θα είναι ενθουσιασμένοι και οι FIFA/UEFA και ο Υφυπουργός Αυγενάκης με αυτή την εξέλιξη. Γιατί η Εξυγίανση τώρα είναι που θα «ριζώσει». Στον δεύτερο τόμο της. Αυτόν που με επιμέλεια ετοιμάζεται.

Ο Αχιλλέας στην αρχή ήταν με τον Γραμμένο. Και κάπως έτσι ο Λασκαράκης έγινε ο πιο στενός συνεργάτης του Γραμμένου. Ο Μακεδόνας δικηγόρος όμως είναι soft και ο πόλεμος στην πρώτη γραμμή δεν θέλει μόνο «δικούς μας». Θέλει «έτοιμους για όλα». Αυτό είναι το μήνυμα που έχει φτάσει στον Χαλίφη του Βορρά. Και εκείνος πλέον φαίνεται να εγκρίνει τις εξελίξεις. Ειδικά όσο βλέπει την ΑΕΚ να απλώνεται.

Την ίδια στιγμή ο Αχιλλέας, που ξέρει αυτό το παιχνίδι όσο λίγοι έχει φροντίσει από τον Ιούνη να στείλει το μήνυμα και στον Χαλίφη του Νότου. Τότε που ο Λασκαράκης έκλεινε το μάτι στον Μηνά Λυσσάνδρου που σαν πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, μπήκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και δημιούργησε αριθμητικούς συσχετισμούς που έβαζαν δύσκολα στον Βορρά.

Ενωτικός, ο Θεσσαλός. Γιατί ως γνωστόν εχθρός είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Όπως τότε. Στην αρχή της Εξυγίανσης.

Τον περασμένο Νοέμβρη η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ του Βίκτωρα Μητρόπουλου είχε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις σχέσεις Μπέου και Λασκαράκη. Πιάνοντας την ιστορία από την αρχή: «Ήταν οι εποχές που ο αιρετός δήμαρχος Βόλου προσπαθούσε να βγάλει από επάνω του όλες τις κατηγορίες που τον είχαν οδηγήσει επίσημα εκτός ποδοσφαίρου. Για να οργανώσει το θεαματικό come back χρειαζόταν έναν μπροστινό, αφού ο ίδιος δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα».

«Με τη βοήθεια του δήμου Βόλου και του Μπέου προσωπικά, ο Λασκαράκης έγινε πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά οι πόρτες της ΕΠΟ είχαν κλείσει. Τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για την Ένωσή του, λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Οι κλειστές πόρτες της ΕΠΟ ώθησαν τον Λασκαράκη κοντά στον Γραμμένο, ο οποίος την εποχή εκείνη έκανε σκληρή αντιπολίτευση στη διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη».

Μοιραία ο Γραμμένος και ο Λασκαράκης βρέθηκαν κοντά. Άλλωστε ο Βολιώτης ήταν ο μόνος απ’ όλους τους παρατρεχάμενους, που είχε νομική κατάρτιση. Στην ομάδα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που σχηματίσθηκε για με τη βοήθεια της πολιτείας, ο Λασκαράκης είχε περιορισθεί σε καθαρά νομικά θέματα. Οι παλιοι δεν του άφηναν περιθώριο να εκφρασθεί. Είχαν δει τη δίψα του για την εξουσία και προσπαθούσαν να τον κρατάνε προσγειωμένο και με σεβασμό στην ιεραρχία των παλιών».

Ήταν τέτοιο το πάθος του Λασκαράκη για την καρέκλα που είχε εντυπωσιάσει και τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Ιωάννη Δρόσο (ναι, τον ίδιο που τον Ιούλη στο φινάλε ΣΥΡΙΖΑ έδινε μέσω ΕΡΤ από 31,5 εκατ ευρώ σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα).

Ήταν όταν ο Δρόσος είχε εκφράσει ανησυχία ότι οι εκλογές ενδεχομένως να αργούσαν.

Τελικά οι εκλογές έγιναν και ο Λασκαράκης στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα της ΕΠΟ. Εξ απορρήτων του Γραμμένου. Και κυρίως: Ταμίας. Άρα εκείνους που ελέγχει διά των οικονομικών της ΕΠΟ όλες τις Ενώσεις. Επιρροή τεράστια. Εκεί ακριβώς που πρέπει.

Φυσικά παρέμεινε ο αγαπημένος «παράγοντας» του Μπέου. Με την τελευταία του ιδιότητα άλλωστε ο Λασκαράκης άλλαξε τους κανονισμούς στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον Κανονισμό Δεοντολογίας, έτσι ώστε να μπορεί ο δήμαρχος Βόλου να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης του για ισόβιο αποκλεισμό από το ελληνικό ποδόσφαιρο, Κάτι που ως γνωστόν το πέτυχε με συνοπτικές διαδικασίες.

Μια σειρά από συνεργάτες του Γραμμένου, το έβλεπαν αυτό που έρχεται. Και είχαν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο. Ο Ψαρόπουλος, Δημητρίου, ο Αντωνίου. Όχι για τον Λασκαράκη και την «αντεπίθεση». Για τον μέντορα Αχιλλέα. Ο Μακεδόνας δικηγόρος όμως δεν το έπιασε ποτέ… το υπονοούμενο. Και κάπως έτσι έχασε τη μπάλα για τα καλά. Τώρα αυτή παίζεται απέναντι. Με τον Λασκαράκη να «καλπάζει» προς την προεδρία. Και τον Βρακά που τον στήριξε να είναι ο «λοχαγός».

Θυμίζουμε πως Απρίλη του ΄18 ο Μπέος βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ. Πριν την έναρξη φιλικού αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό ανάμεσα στην Εθνική Ελπίδων και τον ΝΠΣ Βόλο. Μαζί του βραβεύτηκε και ο Λασκαράκης. Έναν χρόνο νωρίτερα Απρίλη του ΄17 στο ματς κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ ο παρατηρητής Λασκαράκης είχε εμφανισθεί από το πουθενά υποστηρίζοντας ότι τον κλώτσησαν και ήταν βασικός μάρτυρας του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια τιμωρίας των Ερυθρόλευκων για να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Αχιλλέας τον απαρνήθηκε σε μια συνέντευξη του εκείνες τις ημέρες «Δεν έχει χειριστεί ποτέ δική μου υπόθεση. Εχθροί δεν είμαστε, ούτε και φίλοι». Λίγες ημέρες αργότερα στο Volos Palace ο μύθος λέει πως γύρω από το ίδιο τραπέζι ήταν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ (Μπίρδας και Μαυρομμάτης), ο Αχιλλέας, ο Λασκαράκης και ο άλλος «κολλητός» από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο Καλόγηρος. Δεν συζητούσαν σίγουρα για τον καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ