Το μήνυμα του Περέιρα στον Ολυμπιακό με το «πιστόλι» από την Πορτογαλία και ο ύποπτος ρόλος του VAR

Το μήνυμα του Περέιρα στον Ολυμπιακό με το «πιστόλι» από την Πορτογαλία και ο ύποπτος ρόλος του VAR

Ο Ζόρζε Σόουζα ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να κάνει μια δουλειά. Δεν τα κατάφερε, αλλά έστειλε «μήνυμα» στον Ολυμπιακό, τι του ετοιμάζει η «Εξυγίανση».

Πορτογάλος διαιτητής. Στην τελευταία του χρονιά στην επαγγελματική διαιτησία. Φίλος του Βίτορ Μέλο Περέιρα. Μέλος της «ελίτ» των διαιτητών της FIFA. Εμπειρος. Παλιά καραβάνα. Επιστήμονας. Ετοιμος για το μεγαλύτερο «σφαγείο» της χρονιάς. Θεωρητικά, με το βαμβάκι. Πρακτικά, την πιο προκλητική διαιτησία της χρονιάς. Ενα μοναδικό «μαγείρεμα», από έναν ρέφερι που ήρθε στην Ελλάδα να κάνει τη δουλειά του. Αλλά την άφησε στη μέση…

Ο Ζόρζε Σόουζα ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Βίτορ Μέλο Περέιρα στον Ολυμπιακό. Ένα «πιστόλι» της διαιτησίας, που βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με στόχο. Και φρόντισε να εκτεθεί πολύ γρήγορα. Χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Αποφασισμένος να κάνει αυτό που πρέπει. Κόντρα στην ωμή πραγματικότητα. Παίζοντας το παιχνίδι, όχι της ΑΕΚ, αλλά του «Χαλίφη». Ένα κακοφτιαγμένο σκηνικό, που εξέθεσε αμέσως του εμπνευστές του. Ένα ολόρθο μπλόκο, που όμως γκρεμίστηκε από την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος διαιτητής μπήκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποφασισμένος να μην δώσει τίποτε στον Ολυμπιακό. Απολύτως τίποτε. Στο 2′ κιτρινίζει τον Σεμέδο για το τράβηγμα στον Ολιβέιρα. Σωστή η κίτρινη, παρότι ήταν μόλις η πρώτη φάση του αγώνα. Λες, αυτός ο τύπος είναι αυστηρός. Θα δίνει ό,τι βλέπει. Αλλά μετά όλοι κατάλαβαν. Εβλεπε τα πάντα, αλλά δεν έδινε τίποτα. Προκλητικά. Οι φάσεις είναι αποστομωτικές και ωμή αποτύπωση όσων συνέβησαν στο Φάλήρο.

Στο 9′ ο Ολυμπιακός σκοράρει. Ο Σόουζα καλεί το VAR να δει εάν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ. Ενώ η φάση είναι ξεκάθαρη, επιμένει και ζητάει αναλυτική παρακολούθηση της φάσης.

Στο 12′ ο Τσιγκρίνσκι με προτεταμένες τις τάπες, πετυχαίνει τον Καμαρά στο καλάμι. Η επιτομή, ο ορισμός της κόκκινης κάρτας. Ο Πορτογάλος, αν και μπροστά στη φάση, έδειξε «παίζεται» και έδειξε… πλάγιο για τον Ολυμπιακό. Το VAR, είτε δεν τον ειδοποίησε είτε ο ίδιος αδιαφόρησε.

Στο 22′ ο Γκιλιέρμε φεύγει από τον Ολιβέιρα από αριστερά. Ο Πορτογάλος του ρίχνη μπουνιά (!) στο στομάχι για να τον σταματήσει! Ο Ζόρζε Σόουζα δίνει φάουλ, αλλά αφήνει ατιμώρητο τον παίκτη της ΑΕΚ. Το VAR και ο 4ος Σκουλάς, είτε δεν ενημερώνουν είτε δεν εισακούονται από τον Πορτογάλο.

Στο 26′ έγινε το απόλυτο. Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει ένα καθόλα νόμιμο γκολ. Η κοκορομαχία του Ολιβέιρα με τον Γκιλιέρμε, τρεις φάσεις πριν το γκολ, «βαφτίζεται» επιθετικό φάουλ και το γκολ του Ελ Αραμπί ακυρώνεται! Με το VAR να μπαίνει δυνατά στο… κόλπο της προσπάθειας αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Στο 35′ ο Τσιγκρίνσκι συνεχίζει αμέριμνος να χτυπάει. Αυτή τη φορά σκαριά από πίσω στον Ποντένσε. Ο Σόουζα δίνει το φάουλ, αλλά κάρτα ούτε για πλάκα.

Στο 54′ ο Σόουζα δείχνει για ακόμη μία φορά τις προθέσεις του. Μαρκάρισμα μαρς κίτρινη του Γαλανοπουλου Ελ Αραμπί, ο Πορτογάλος κλείνει τα μάτια. Δύο λεπτά μετά ο Κωστένογλου αλλάζει τον Ελληνα μέσο με τον Σιμάο, παρότι είχε δώσει εντολή να βγει από το παιχνίδι ο Σιμόες.

Στο 61′ ο Βράνιες σπρώχνει εμφανώς στον Ελ Αραμπί σε εκτέλεση κόρνερ στην περιοχή της ΑΕΚ. Πέναλτι, το οποίο ο Πορτογάλος χειρουργός αποφασίζει να μην δώσει. Ενώ με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του, αρνείται στο VAR να δει τη φάση!

Στο 69′ ο Ολυμπιακός βγάζει ευκαιρία με τον Καμαρά από δεξιά, ο Τσιντώτας αποκρούει, η μπάλα πηγαίνει στον Ποντένσε, αλλά η μπάλα καταλήγει κόρνερ μετά το σουτ του. Ο Πορτογάλος βοηθός ανακαλύπτει οφσάιντ!

Στο 92′ ήρθε το απόλυτο ξεμπρόστιασμα για όλους. Ο Τσιντώτας μπλοκάρει την μπάλα μισό μέτρο έξω από την περιοχή​ της ΑΕΚ. Ο βοηθός δείχνει χαρακτηριστικά «παίζεται». Ο Σόουζα το ίδιο, αλλά το VAR κοιμάται. Ο παίκτης της ΑΕΚ γλιτώνει την πιο κραυγαλέα αποβολή της χρονιάς.

Η προσπάθεια ΚΕΔ, Ζόρζε Σόουζα, βοηθών, VAR και λοιπών συμμαχικών δυνάμεων, έγινε. Οι άνθρωποι πάλεψαν με ζήλο και αποφασιστικότητα να κάνουν τη δουλειά τους. Εκτέθηκαν όσο μπορούσαν. Δεν είχε παραπάνω. Αυτοί που καταλαβαίνουν, ξέρουν ότι δεν το έκαναν για να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Άλλος ήταν ο στόχος. Εξάλλου, το σύστημα δεν θεωρεί ότι η Ενωση μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός, όμως, μπορεί. Για αυτό τα μπλόκα θα συνεχιστούν. Είναι ξεκάθαρο και εμφανές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ