Έπαθαν… βέρτιγκο: ΜΜΕ του Σαββίδη κράζουν Αυγενάκη επειδή δεν απαγορεύει κάτι που… απαγορεύει!

Έπαθαν… βέρτιγκο: ΜΜΕ του Σαββίδη κράζουν Αυγενάκη επειδή δεν απαγορεύει κάτι που… απαγορεύει!

Ο Υφυπουργός απαγόρευσε ακόμα και τη διάθεση εισιτηρίων σε όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά τα Μέσα του Σαββίδη κατάλαβαν ότι την επέτρεψε.

Θεωρείται από πολλούς ως η κατάρα των πιλότων και ιδιαίτερα των χειριστών πολεμικών αεροσκαφών. Ο λόγος για το βέρτιγκο (vertigo), έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που παραμονεύουν στα πιλοτήρια.

Με απλά λόγια, το vertigo δημιουργεί μια παραίσθηση στον πιλότο. Ο πιλότος, δηλαδή, θεωρεί ότι η κατεύθυνση που ακολουθεί με βάση τα όργανα πλοήγησης δεν είναι η σωστή και «διορθώνει» τη δήθεν λανθασμένη πορεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συντριβή όχι μόνο αυτού, αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων που ακολουθούν τον πρώτο «στα τυφλά». Με λίγα λόγια, κάποιου είδους… παραίσθηση.

Παραισθήσεις φαίνεται πως έχουν πάθει και τα Μέσα του Ιβάν Σαββίδη. Έπαθαν βέρτιγκο φαίνεται τα παιδιά διαβάζοντας την ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στο οποίο γίνεται λόγος για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ οργανωμένης μετακίνησης φίλων του τριφυλλιού και για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ διάθεσης εισιτηρίων σε ΟΛΟΥ΅του φίλους του Παναθηναϊκού. Λογικό, δηλαδή, αφού στην Ελλάδα εδώ και χρόνια απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων σε ντέρμπι. Και αυτά γίνονται εδώ και χρόνια με την παρουσία οπαδών μόνο της γηπεδούχου ομάδας.

Ωστόσο, κάποιοι κατάλαβαν ότι ο Αυγενάκης δεν απαγορεύει τη μετακίνηση φίλων του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Σε μια Τούμπα που εκτός όλων των άλλων είναι έτοιμη για sold out. Από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, φυσικά.

Διάβασαν μια συνηθισμένη ανακοίνωση του Υφυπουργού, που βγαίνει σχεδόν κάθε Κυριακή, η ίδια που έχει βγει και τις οχτώ αγωνιστικές για ένα σωρό παιχνίδια του πρωταθλήματος και κατάλαβαν ότι ο Αυγενάκης στέλνει φιλάθλους του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Κράζουν τον Αυγενάκη επειδή δεν απαγορεύει κάτι που… απαγορεύει.

Σε μια ανακοίνωση που γίνεται λόγος για απαγόρευση η οποία ισχύει για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, εκείνοι κατάλαβαν ότι ο Αυγενάκης θέλει να δημιουργηθούν επεισόδια.

Σε μια ανακοίνωση που αναφέρει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διάθεση εισιτηρίων σε φίλους του Παναθηναϊκού, εκείνοι κατάλαβαν πως επιτρέπεται.

Που στέκονται τα Μέσα του Σαββίδη για να τα βάλουν με τον Αυγενάκη και να τον κατηγορήσουν για κάτι που δεν ισχύει; Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά μέσα στην ανακοίνωση η λέξη μεμονωμένη μετακίνηση. Εκεί στέκονται τα… φυντάνια. Και αποφάσισαν να στήσουν ένα ψέμα γύρω από την απουσία μιας λέξης. Θα μπορούσαν, βέβαια, να κάνουν ρεπορτάζ και να μάθουν γιατί απουσιάζει η συγκεκριμένη λέξη. Αλλά δεν τους παρεξηγούμε σε αυτό. Είναι τσακωμένοι χρόνια με το ρεπορτάζ, κυνηγούν την είδηση με το τουφέκι, οπότε έχουν ελαφρυντικό.

Θα τους εξηγήσουμε εμείς λοιπόν γιατί δεν αναφέρεται ο Αυγενάκης σε μεμονωμένη μετακίνηση. Δεν είναι δύσκολο να βρει κάποιος προηγούμενες ανακοινώσεις του Αυγενάκη όπου αναφέρεται σε απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Ένα απ’ αυτά ήταν στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και ένα ακόμα στο Ξάνθη – Άρης. Είχε δηλώσει πως απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων, όμως και στο Περιστέρι και στην Ξάνθη υπήρχε κόσμος του ΠΑΟΚ και του Άρη αντίστοιχα.

Πήγαν έξω από το γήπεδο και η αστυνομία έπραξε αυτοβούλως και βρήκε εξέδρα να τους βάλει μέσα, παρά την απαγόρευση του υπουργείου. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι του Άρη ανέβαζαν φωτογραφίες και έγραφαν «απαγόρευση στην απαγόρευση». Η αστυνομία, προφανώς επειδή φοβόταν μην κάνουν επεισόδια οι οπαδοί που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο, αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει φυσικά κανέναν να τους βάλει στο γήπεδο.

Μεσοβδόμαδα ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι εστάλη επιστολή στην ΕΛΑΣ στην οποία ζητήθηκε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι αποφάσεις που παίρνει το υπουργείο. Το έκανε γι’ αυτά τα δύο περιστατικά, σε Περιστέρι και Ξάνθη.

Και κάτι ακόμα προς τα παιδιά με το… βέρτιγκο. Δεν υπάρχει νόμος περί απαγόρευσης κάποιων πολιτών να πάνε σε ένα γήπεδο αν θέλουν. Δηλαδή αν αποφασίσουν δύο φίλοι του Παναθηναϊκού που ζουν στη Θεσσαλονίκη να πάνε Τρίτη πρωί στην Τούμπα, να αγοράσουν εισιτήρια και την Κυριακή να πάνε στο γήπεδο και να δουν το παιχνίδι, δεν μπορεί όχι να τους το απαγορεύσει κανείς, αλλά ούτε να τους… πάρει χαμπάρι κανένας. Προφανώς και δε θα είναι ηλίθιοι να πάνε στο γήπεδο με διακριτικά της ομάδας τους, ανάμεσα σε 30.000 κόσμο και ούτε θα φωνάζουν τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

Αλλά δε χρειάζεται κανένας Αυγενάκης να ανακοινώσει πως απαγορεύεται η μεμονωμένη μετακίνηση. Και φυσικά δεν μπορεί να τους απαγορεύσει κανένας υπουργός να μετακινηθούν σαν ελεύθεροι πολίτες όπου το επιθυμούν και να δουν όποιον αγώνα θέλουν ή όποιον μπορέσουν αν βρουν εισιτήριο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες να μην αναφέρεται στις ανακοινώσεις η μεμονωμένη μετακίνηση, διότι πολύ απλά δε θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Τώρα πως από αυτό, φτάσαμε στο σημείο να ανεβάζουν τα Μέσα του Σαββίδη κείμενα πως την Κυριακή θα γίνουν επεισόδια στην Τούμπα, είναι κάτι στο οποίο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Άλλωστε αν κάποιος έχει παραισθήσεις, τι να σου κάνει και η επιστήμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ