Λευτέρης Αυγενάκης: «Στόχος μας η συνύπαρξη φιλάθλων και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Στόχος μας η συνύπαρξη φιλάθλων και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω Twitter πήρε θέση σχετικά με το θέμα της παρουσίας οπαδών όλων των ομάδων στα γήπεδα της χώρας. Διασύροντας την προπαγάνδα των «πιστολιών»

Προς επιβεβαίωση προηγούμενου ρεπορτάζ του to10.gr στο οποίο αναφερόταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τα όσα συνέβησαν στα ματς Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και Ξάνθη – Άρης, έχει αποφασίσει να μην αναφέρει σε ανακοινώσεις του την απαγόρευση μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού μέσω τοποθέτησής του στο Twitter ανέφερε ότι στόχος του είναι να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές που συνυπήρχαν στα γήπεδα οπαδοί και των δύο ομάδων που αγωνίζονταν.

Και το ξεκίνημα αυτού είναι να επιτρέπεται η μεμονωμένη παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στα γήπεδα, κάτι φυσικά που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στο οποίο ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση πως απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο Twitter:

«Στόχος μας, να επιστρέψουμε στην εποχή που συνυπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Ξεκινάμε με τη μεμονωμένη παρουσία στις κερκίδες, σ’ όλους τους αγώνες. Πρόθεση είναι να προχωρήσουμε και στις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, από νομίμως λειτουργούσες Λέσχες» αναφέρει.

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1189903462592663552?s=20&fbclid=IwAR3drZ4w2GZMbmWTegnbq12aQjoFffEkmDefSj3vQyzFrlFZkTQxGQC5OUE

Επειδή είναι λογικό ο κόσμος να παρασύρεται από τα διάφορα σαθρά και υποβολιμαία δημοσιεύματα γνωστών συμμοριτών της ενημέρωσης, είναι σαφές ότι η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη απηχεί τη συνολική τοποθέτηση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Υφυπουργού για παρουσία (μεμονωμένων και χωρίς διακριτικά, όπως σαφώς αναφέρει ο νόμος) φιλάθλων στις εξέδρες κάθε γηπέδου που το επιθυμεί. Διότι ακόμη και στις απαγορεύσεις, η Αστυνομία έκανε του… κεφαλιού της και επέτρεπε την παρουσία των οπαδών.

Είναι σαφές, ξεκάθαρο και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός θα γίνει μόνο με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και χωρίς οπαδούς του Παναθηναϊκού. Για να βρεθούν στο γήπεδο οπαδοί του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να βρουν μόνοι τους, με το ΑΜΚ και τον ΑΔΤ τους εισιτήριο για την Τούμπα. Και να βρεθούν ανάμεσα σε 30.000 οπαδούς του Δικεφάλου.

Εάν έχουν διακριτικά, δεν θα πλησιάσουν καν την περιοχή. Εάν δεν έχουν διακριτικά και θέλουν απλώς να δουν το παιχνίδι, μπορούν. Οπως μπορούν να δουν το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ οπαδοί της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Αρη, του Αίαντα Σαλαμίνας.

Διότι, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι φαντασιογράφοι, έχουμε δημοκρατία. Και οι ατομικές ελευθερίες δεν έχουν καταλυθεί. Αρα, ο καθένας μεμονωμένα -και χωρίς να δηλώσει την οπαδική του «ταυτότητα»- μπορεί να πάει όπου θέλει.

Στο Καραϊσκάκης, το ΟΑΚΑ, τη Λεωφόρο, το Βικελίδης, την Τούμπα, το Μπομπονέρα, το Μπερναμπέου, το Μονουμεντάλ, το Γεντί Κουλέ, το Αμπτί Ιπεκτσί.

Είναι απλό και σαφές. Αλλά επειδή δεν συμφέρει στη ρητορική του υπαλλήλου με το δάχτυλο στη σκανδάλι, που θέλει να πυροβολήσει και να σκορπίσει λάσπη, για αυτόν τον λόγο παραποιείται η πραγματικότητα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τακτικά και με συνέπεια. Απλώς πλέον εκτίθενται, γιατί υπάρχει και η πραγματική διάσταση. Που δεν τους αρέσει και τους κάνει να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Υπομονή. Εχει κι άλλο…

ΥΓ. Η αλήθεια αποτυπωμένη σε μία φράση: «…έπειτα από ρεπορτάζ – με το οποίο δεν έχουμε καμία σχέση ως γνωστόν τα δημοσιογραφικά καλάσνικοφ – επιβεβαιώθηκε απόλυτα με τον πλέον επίσημο τρόπο». Τέτοια έκρηξη αυτογνωσίας, πραγματικά σας τιμά. Η πρώτη αλήθεια που γράφτηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ