Στοχοποιούν τον Δώνη για να κρύψουν τη ζούγκλα της Τούμπας

Στοχοποιούν τον Δώνη για να κρύψουν τη ζούγκλα της Τούμπας

Στην Τούμπα έγινε μια απόπειρα βιαιοπραγίας ενός διεθνή ποδοσφαιριστή. Οι αστυνομικοί της αθλητικής βίας πήραν κατάθεση για το συγκεκριμένο γεγονός. Κι όμως, κάποιοι επιμένουν να στοχοποιούν τον Γιώργο Δώνη και να κρύβουν τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά, για τα οποία ζήτησαν συγνώμη Γκαγκάτσης, Σαββίδης και Βιεϊρίνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Προφανώς δε θα είναι και η τελευταία. Έχει δημιουργηθεί ένας συγκεκριμένος επικοινωνιακός μηχανισμός που προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης, κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν. Ένας μηχανισμός που δε διστάζει να στοχοποιήσει απροκάλυπτα έναν προπονητή προκειμένου να κρύψει την πραγματική αλήθεια και να προστατεύσει κάποιον που επιτέθηκε σε ένα διεθνή τερματοφύλακα.

Στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής υπήρξαν πολύ σοβαρά γεγονότα τα οποία δε δημοσιεύτηκαν από το σύνολο του Τύπου. Τα ίδια τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι πρωταγωνιστές είναι εκεί για να τους ρωτήσει όποιος θέλει. Για να σηκώσει το τηλέφωνο και να κάνει ρεπορτάζ. Ο Διούδης, που έδωσε κατάθεση στην αθλητική βία για την επίθεση που δέχτηκε από υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο οποίος κλήθηκε σε απολογία.

Ο Βιεϊρίνια, που έσπευσε να ζητήσει συγνώμη απ’ όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Γιώργος Σαββίδης, που απολογήθηκαν στον ίδιο τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Υπαρκτά πρόσωπα όλα. Που έχουν σχέση με τα media. Άρα μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Αλλά στη δημοσιογραφία του 2020 το ρεπορτάζ είναι άγνωστη λέξη. Τουλάχιστον στους περισσότερους. Σημασία έχει η προπαγάνδα. Πως θα κάνουμε το άσπρο… μαύρο. Όπως συμβαίνει από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα.

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε μια ανακοίνωση που μίλησε για τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και ύβρεις. Πέρασε στα ψιλά.

Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον υπάλληλό της για να απολογηθούν για όσα συνέβησαν στη φυσούνα της Τούμπας. Υπήρξαν, όμως, ΜΜΕ που σχεδόν δεν το ανέφεραν. Ούτε σε τίτλους, ούτε στις πρώτες γραμμές. Θαμμένο χαμηλά, να μην το πάρει το μάτι κανενός.

Γι’ αυτούς φταίει ο Δώνης. Απ’ τη ζούγκλα της Τούμπας, απ’ τον πανικό που επικράτησε μετά το σφύριγμα της λήξης, απ’ την κλωτσοπατινάδα στη φυσούνα, εκείνο που τους έμεινε ήταν οι φωνές του Δώνη. Μέχρι εκεί φτάνει το… μάτι. Όσα έδειξε το PAOK TV. Μετά έπρεπε να κάνουν ρεπορτάζ για να μάθουν τι συνέβη πιο μέσα, αλλά είπαμε είναι τσακωμένοι με αυτό. Έχουν να σηκώσουν τηλέφωνο από τον καιρό που ο Δώνης ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής.

Η στοχοποίηση του Έλληνα προπονητή από συγκεκριμένα ΜΜΕ προκειμένου να κρύψουν τα πραγματικά σοβαρά περιστατικά αγγίζει τα όρια της αλητείας. Βαρύγδουποι τίτλοι εδώ και τρεις μέρες για τη συμπεριφορά του Δώνη, για την κλήση σε απολογία του Δώνη, για το πόσο λάθος έκανε ο Δώνης που… διαμαρτυρήθηκε, για το πόσο ξέφυγε ο Δώνης. Και την επόμενη φορά που ο Δώνης θα ανέβει στην Τούμπα, αν φάει και κανένα… ρολό χαρτιού, δεν τρέχει και τίποτα. Προκαλούσε, θα μας πουν. Ή θα κάνουν τους ανήξερους… Όπως τότε με τον Γκαρσία.

Ο Δώνης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να διαμαρτυρηθεί σε ένα ματς που η ομάδα του αδικήθηκε κατάφωρα. Και αν ξέφυγε στη συμπεριφορά του, θα τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή. Τον ίδιο αθλητικό δικαστή που κάλεσε σε απολογία και τον υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο οποίος απώθησε τον Διούδη.

Μια διαμαρτυρία ενός προπονητή είναι για κάποιους σημαντικότερη από το ότι έχει πέσει ΞΥΛΟ στη φυσούνα της Τούμπας. Είναι σημαντικότερη απ’ το ότι ένας αθλητής της Εθνικής ομάδας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Στοχοποιούν έναν Έλληνα προπονητή μόνο και μόνο για να φύγει η συζήτηση από τους τραμπουκισμούς και τους προπηλακισμούς. Οι ίδιοι που όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Κωνσταντινίδη είχαν κάνει «ντου» στον διαιτητή σε έναν αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη μιλούσαν για το… σκουφάκι του Ρουμάνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ