Η υπέροχη «φιλοξενία» του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ και ο Σεμέντο

Η υπέροχη «φιλοξενία» του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ και ο Σεμέντο

Ο υπέροχος ΟΦΗ των εννιά αγωνιστικών μετατράπηκε σε... σάκο του μποξ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έπαιζε ένας (ο τερματοφύλακας) εναντίον έντεκα. Και ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες στη Σούπερ Λίγκα σήκωνε... χειρόφρενο στις αντεπιθέσεις. Υπέροχη κρητική φιλοξενία.

Τι συζητούσε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα από το ξεκίνημα της σεζόν; Για το πόσο καλή ομάδα έχει ο ΟΦΗ. Για το ποδόσφαιρο που παίζει, το οποίο το συνδυάζει και με αποτελέσματα. Για τη δουλειά που κάνει ο Γιώργος Σίμος, ένα νέο και άφθαρτο παιδί στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν έλεγε ψέματα ο κόσμος. Υπήρχαν ματς που μας είχε βγάλει τα μάτια ο ΟΦΗ. Θυμηθείτε μόνο το παιχνίδι που έκανε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτό απέναντι στον Πανιώνιο στην Κρήτη. Επιθετικά, στρωτά, αντίπαλος να τον φοβάται κάθε ομάδα. Μικρές και μεγάλες. Κι όσοι τον είχαν κερδίσει, με το στανιό το είχαν κάνει. Αγκομαχώντας.

Μέχρι που έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Κι αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας, ο Σωτηρίου, το κοντέρ θα έγραφε πολλά. Λαμπάδα πρέπει να του ανάψουν του παιδιού. Ψηλά, χαμηλά, κεφαλιές, σουτ, όλα τα έβγαζε. Ασυνήθιστα πράγματα αυτά σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Συνήθως οι τερματοφύλακες… ματιάζονται εναντίον του. Νωπές είναι οι μνήμες από τον Βελλίδη που έχασε το συμβόλαιό του στη Λαμία για την εμφάνιση στην Τούμπα. Και βρέθηκε τώρα ο Σωτηρίου να… χαλάσει την πιάτσα των γκολκίπερ.

Αλλά ήταν μόνος του. Απελπιστικά. Έβγαιναν από παντού οι παίκτες του ΠΑΟΚ. 3-4 φορές στο «Γεντί Κουλέ» βγήκαν σε θέση τετ α τετ. 3-4 φορές δεν πρέπει να έχουν βγει σε θέση τετ α τετ σε ματς του ΟΦΗ όλοι οι αντίπαλοί του μέχρι σήμερα. Αλλά αυτή τη φορά ούτε οι γραμμές ήταν κοντά, ούτε συνοχή υπήρχε στο παιχνίδι των Κρητικών όπως άλλες φορές. Κακή βραδιά για την ομάδα του Σίμου; Ίσως. Κακή βραδιά και για παίκτες – κλειδιά στο επιθετικό παιχνίδι που μας είχε συνηθίσει.

Όπως ο Σεμέδο. Ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος έμοιαζε με… παλαίμαχο σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, που ο ΟΦΗ βγάζει κόντρα επίθεση με προϋποθέσεις για γκολ. Δύο εναντίον ενός έβγαιναν, έπειτα από κόρνερ του ΠΑΟΚ (παρόμοια φάση με το γκολ του Μακέντα στην Τούμπα που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε αμυντική ανισορροπία έπειτα από κόρνερ). Παίρνει την μπάλα ο Σεμέντο στο κέντρο και έχει όλο το γήπεδο μπροστά του. Μιλάμε για «άλογο». Και περιμένεις πως θα μπουκάρει και θα τελειώσει τη φάση, αλλά η καθυστέρησή του ήταν μυθική.

Ούτε τη φάση τελείωσε, ούτε πάσα σε ελεύθερο συμπαίκτη στα δεξιά κατάφερε να κάνει και τον πρόλαβε και ο αντίπαλος που ξεκίνησε 2-3 μέτρα πίσω απ’ αυτόν. Σηκώθηκε στο πόδι το «Γεντί Κουλέ» βλέποντας την μπάλα να πηγαίνει στον Σεμέντο και αυτός να έχει όλο το γήπεδο μπροστά του και μετά αναρωτιόντουσαν γιατί ανέβασε… χειρόφρενο. Ο Σεμέντο που τρέχει σαν σίφουνας.

Σηκώθηκε και στη φάση του γκολ του Μίσιτς που έκρινε το αποτέλεσμα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσουν κι εκείνοι του ΟΦΗ για να αναρωτηθούν τι ακριβώς έκανε ο Κουτρουμπής στη φάση. Προσέξτε λίγο το πλάνο του γκολ. Ο Λημνιός κάνει την πάσα στον Μίσιτς που την περιμένει ανενόχλητος, ο Κουτρουμπής εμφανίζεται να τρέχει για να τον εμποδίσει και ξαφνικά… φρενάρει κι αυτός. Δεν πάει με φόρα πάνω στο μαρκάρισμα, αλλά κόβει ταχύτητα. Για την ακρίβεια, δεν παει καν πάνω στον αντίπαλό του.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του Σωτηρίου, που είχε βγάλει όσα βγαίνουν και όσα δε βγαίνουν μέχρι εκείνη την ώρα. Δέχεται το γκολ και γυρίζει και κοιτάζει προς τον Κουτρουμπή. «Προδόθηκε» από την αντίδραση της άμυνας, που απλά κοίταξε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ να αλλάζουν… πασούλες μεταξύ τους έξω από την περιοχή του. Αμαρκάριστος ο Μπίσεσβαρ, αμαρκάριστος ο Λημνιός, αμαρκάριστος και ο Μίσιτς. Δύο πάσες, ένα πλασέ, γκολ. Πόσα να πιάσει κι εκείνος; Ένας εναντίον έντεκα έπαιζε.

Χαμένος στο γήπεδο και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης. Έχασε και μια ευκαιρία που δεν χάνεται. Στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήρε το ριμπάουντ από επέμβαση του Ζίβκοβιτς και με τον τερματοφύλακα στο έδαφος και όλη την εστία φάτσα την έστειλε πάνω του από τη μικρή περιοχή. Φάση στην οποία ο Τσιλιανίδης υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά αν σκόραρε θα πήγαινε στο VAR ο Τζήλος και πιθανότατα θα μετρούσε το γκολ. Ο Τσιλιανίδης, ο οποίος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας δέχτηκε τηλεφώνημα πριν λίγες μέρες από τον Ζήση Βρύζα για να του εκφράσει ενδιαφέρον από τον… Βορρά.

Η καταπληκτική και άκρως φιλική φιλοξενία του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε μάλιστα στο φινάλε, όταν οι φίλοι των δύο ομάδων έγιναν… ένα και φώναζαν κοινά συνθήματα. Όλοι μια αγκαλιά. Όλοι μια παρέα. Νικητές και χαμένοι πήγαν στα σπίτια τους χαρούμενοι. Και η ζωή συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ